Πώς να σαρώσετε και να ψηφιοποιήσετε τις παλιές σας φωτογραφίες με το τηλέφωνό σας


Οι ψηφιακές φωτογραφικές μηχανές, όταν εμφανίζονταν γροθιά στα ράφια, ήταν ακριβές. Χρειάστηκε λίγος χρόνος για να γίνουν φθηνότερα και τα τηλέφωνα με κάμερες να γίνουν καλύτερα. Οι περισσότεροι άνθρωποι συνέχισαν να χρησιμοποιούν τυπικές κινηματογραφικές μηχανές για την καταγραφή των ειδικών γεγονότων στη ζωή τους. Οι φωτογραφίες αναπτύχθηκαν και είτε αποθηκεύτηκαν σε ογκώδη άλμπουμ είτε τοποθετήθηκαν σε κουτιά παπουτσιών. Οι ψηφιακές φωτογραφικές μηχανές και τα smartphone έχουν κάνει τις κάμερες point and shoot ξεπερασμένες, αλλά δεν απαλλάχθηκαν από τις παλιές μας φωτογραφίες. Αυτές, που τότε ήταν δαπανηρές στην ανάπτυξη αναμνήσεων, τυπώθηκαν σε ένα τυπικό φωτογραφικό φύλλο 4×6 και ζουν στους μικρούς μας αποθηκευτικούς χώρους. Μπορείτε να τα σαρώσετε για να διατηρήσετε ένα ψηφιακό αντίγραφο, αλλά αυτό είναι αρκετά χρονοβόρο έργο. Η Google μόλις κυκλοφόρησε μια νέα εφαρμογή που ονομάζεται PhotoScan που σας επιτρέπει να χρησιμοποιείτε το τηλέφωνό σας για να σαρώσετε και να ψηφιοποιήσετε τις παλιές σας φωτογραφίες. Ετσι δουλευει.

  Μάθετε να πληκτρολογείτε κώδικα πιο γρήγορα με έναν εκπαιδευτή πληκτρολόγησης

Βγάλτε το κουτί με τις παλιές σας φωτογραφίες. Εάν τα έχετε βάλει σε ένα άλμπουμ, δεν χρειάζεται να τα αφαιρέσετε εάν η φωτογραφία δεν είναι κρυμμένη.

Τοποθετήστε τη φωτογραφία σε μια επίπεδη επιφάνεια. Βεβαιωθείτε ότι δεν τυλίγει στις γωνίες. Ανοίξτε την εφαρμογή και τοποθετήστε τη φωτογραφία μέσα στο πρόγραμμα προβολής. Πατήστε το κουμπί λήψης.

Μην εγκαταλείπετε την εφαρμογή και μην αφήνετε τη φωτογραφία να φύγει από τον θεατή αφού την έχετε τραβήξει. Τέσσερις καθοδηγητικοί κύκλοι θα εμφανιστούν στη φωτογραφία με έναν κύκλο στόχο στη μέση. Μετακινήστε το τηλέφωνό σας και τοποθετήστε τον κύκλο στόχο μέσα στους οδηγούς. Περιμένετε να ολοκληρωθεί η επεξεργασία και μετά προχωρήστε στο επόμενο.

  Ο καλύτερος ύπνος σας λέει πόσο καλά κοιμάστε

Αφού σαρώσετε και τους τέσσερις κύκλους, η εφαρμογή θα επεξεργαστεί τη φωτογραφία σας. Πατήστε τον μικρό κύκλο κάτω δεξιά για να δείτε τις σαρωμένες φωτογραφίες και να αποθηκεύσετε αυτές που θέλετε.

Η εφαρμογή σαρώνει τις φωτογραφίες αρκετά καλά. Θα μπορούσαν επίσης να έχουν σαρωθεί σε έναν κατάλληλο σαρωτή επίπεδης κλίνης. Διαθέτει υποστήριξη φλας εάν το χρειάζεστε κατά τη λήψη της φωτογραφίας, αν και δεν συνιστούμε να το χρησιμοποιήσετε επειδή προσθέτει λάμψη.

Εγκαταστήστε το PhotoScan από το App Store

Εγκαταστήστε το PhotoScan από το Google Play Store

  Πώς να εγγραφείτε σε μια ομάδα στην εφαρμογή Line Chat