Πώς να αφαιρέσετε υπογραμμισμένους υπερσυνδέσμους στο PowerPoint

Η εισαγωγή μιας υπερ-σύνδεσης σε μια παρουσίαση του PowerPoint είναι ιδανική για γρήγορη πρόσβαση σε εξωτερικούς πόρους που σχετίζονται με το περιεχόμενό σας. Ωστόσο, η υπογράμμιση που συνοδεύει μπορεί να αποσπάσει την προσοχή του κοινού από το μήνυμα της διαφάνειας. Δείτε πώς μπορείτε να το αφαιρέσετε.

Αφαίρεση της υπογράμμισης από το κείμενο υπερσύνδεσης

Αν και το PowerPoint δεν έχει συγκεκριμένη επιλογή για την αφαίρεση της υπογράμμισης από το κείμενο υπερ-σύνδεσης, υπάρχει μια πολύ απλή λύση. Αυτό που πρόκειται να κάνουμε είναι να αφαιρέσουμε τον σύνδεσμο από το κείμενο, να τοποθετήσουμε ένα αόρατο σχήμα πάνω από αυτό το κείμενο και, στη συνέχεια, να προσθέσουμε τον σύνδεσμο σε αυτό το σχήμα.

  Πώς να μεταφέρετε δεδομένα από τον παλιό σας υπολογιστή στον νέο σας Mac

Προχωρήστε και ανοίξτε την παρουσίασή σας, μετακινηθείτε στη διαφάνεια που περιέχει το υπογραμμισμένο κείμενο υπερ-σύνδεσης και εντοπίστε αυτό το κείμενο.

Κάντε δεξί κλικ στο κείμενο και επιλέξτε “Κατάργηση συνδέσμου” από τη λίστα επιλογών.

Στη συνέχεια, μεταβείτε στην καρτέλα “Εισαγωγή” και κάντε κλικ στο κουμπί “Σχήματα”.

Θα εμφανιστεί ένα αναπτυσσόμενο μενού, το οποίο θα παρουσιάζει πολλά διαφορετικά σχήματα. Προχωρήστε και επιλέξτε το πρώτο ορθογώνιο στην ομάδα “Ορθογώνια”.

Κάντε κλικ και σύρετε για να σχεδιάσετε ένα ορθογώνιο, καλύπτοντας πλήρως το κείμενο από το οποίο αφαιρέσατε τον υπερσύνδεσμο.

Μια νέα καρτέλα “Μορφή” θα εμφανιστεί στην ομάδα καρτελών “Εργαλεία σχεδίασης”.

  Η δημοφιλής εφαρμογή μεταφοράς περιεχομένου Android Pushbullet έρχεται στα Windows

Σε αυτήν την καρτέλα, κάντε κλικ στο κουμπί “Γέμισμα σχήματος”.

Στο αναπτυσσόμενο μενού, επιλέξτε “Χωρίς γέμισμα”.

Τώρα επαναλάβετε αυτά τα βήματα για το περίγραμμα του σχήματος. Κάντε κλικ στο κουμπί “Σχήμα περίγραμμα”.

Στη συνέχεια, επιλέξτε “Χωρίς περίγραμμα”.

Στη συνέχεια, κάντε κλικ στην άκρη του σχήματος για να το επιλέξετε. Παρόλο που το σχήμα δεν έχει περίγραμμα ή γέμισμα τώρα, δεν θα πρέπει να είναι δύσκολο αφού γνωρίζουμε πού βρίσκεται το σχήμα. Απλώς προσέξτε να αλλάξει ο κέρσορας για να τον βρείτε.

Με το επιλεγμένο σχήμα μεταβείτε στην καρτέλα “Εισαγωγή” και κάντε κλικ στο κουμπί “Σύνδεση”.

  Πώς να δημιουργήσετε μια φόρμα Google με λογική διακλάδωσης

Στο αναπτυσσόμενο μενού, επιλέξτε “Εισαγωγή συνδέσμου”.

Θα εμφανιστεί ένα νέο παράθυρο. Αντιγράψτε τη διεύθυνση URL προορισμού στη γραμμή διευθύνσεων και, στη συνέχεια, κάντε κλικ στο “OK”.

Είναι πάντα καλή ιδέα να βεβαιωθείτε ότι όλα λειτουργούν πριν πάτε μπροστά στο κοινό σας για να κάνετε την παρουσίασή σας. Προχωρήστε και κάντε προεπισκόπηση της παρουσίασης για να βεβαιωθείτε ότι ο σύνδεσμος λειτουργεί σωστά.