Η δημοφιλής εφαρμογή μεταφοράς περιεχομένου Android Pushbullet έρχεται στα Windows

Οι φορητές συσκευές έχουν γίνει βασικό μέρος της ζωής μας. Μειώνουν σιγά σιγά τον χρόνο που αφιερώνουμε σε παραδοσιακούς υπολογιστές για να σερφάρουμε στο Διαδίκτυο, να ελέγχουμε email, να παρακολουθούμε ταινίες ή να παίζουμε βιντεοπαιχνίδια. Ωστόσο, οι παραδοσιακοί υπολογιστές εξακολουθούν να υπάρχουν και συχνά ανταλλάσσουμε πληροφορίες μεταξύ των φορητών συσκευών και των υπολογιστών μας για να διατηρούμε αντίγραφα ασφαλείας ή συγχρονισμό των δεδομένων. Το Pushbullet, μια εξαιρετική εφαρμογή Android που επιτρέπει στους χρήστες να στέλνουν σχεδόν οτιδήποτε από το τηλέφωνο στον υπολογιστή και αντίστροφα, πρόσφατα κυκλοφόρησε μια ολοκαίνουργια παραλλαγή των Windows. Το Pushbullet για Windows επιτρέπει στους χρήστες να στέλνουν και να λαμβάνουν γρήγορα αρχεία, συνδέσμους, σημειώσεις και κείμενο κ.λπ. προς και από άλλους υπολογιστές ή συσκευές μέσω WiFi.

  Πώς να ενεργοποιήσετε και να απενεργοποιήσετε τις κάρτες πληροφοριών στην Cortana στα Windows 10

Καλύψαμε το Pushbullet τον Ιανουάριο του 2013, αλλά από τότε, η υπηρεσία σίγουρα ξεπέρασε τον εαυτό της, προσθέτοντας πολλές επιπλέον δυνατότητες στο οπλοστάσιό της, μαζί με μια εφαρμογή Windows που θα κάνει την κοινή χρήση ακόμα πιο βολική.

Το εργαλείο Windows του Pushbullet, το οποίο είναι μια δημόσια έκδοση beta από τη στιγμή που γράφεται αυτό, έχει ένα πακέτο εγκατάστασης 7,4 MB, ενσωμάτωση αθλητικών μενού περιβάλλοντος (επιτρέπει την αποστολή αρχείων από τα μενού με δεξί κλικ), τη δυνατότητα προώθησης συνδέσμων, σημειώσεων και αρχείων έως 25 MB στο μέγεθος. Οι προγραμματιστές υπόσχονται μεγαλύτερα μεγέθη για μεταφορά αρχείων και περισσότερες δυνατότητες σε μελλοντικές εκδόσεις.

Αφού το εκκινήσετε για πρώτη φορά, πρέπει να συνδεθείτε στον λογαριασμό σας Pushbullet. Οι νέοι χρήστες μπορούν επίσης να χρησιμοποιήσουν τους λογαριασμούς τους Google για να επιταχύνουν τα πράγματα. Το UI της εφαρμογής είναι εξαιρετικά απλό. Το αναπτυσσόμενο μενού στο επάνω μέρος σάς επιτρέπει να επιλέξετε τον υπολογιστή ή τη συσκευή σας με Windows. Τα πέντε κουμπιά στο κάτω μέρος σάς επιτρέπουν να επιλέξετε τον τύπο στοιχείου που θέλετε να μοιραστείτε, δηλαδή, μήνυμα, σύνδεσμος, συνημμένο, λίστα ή στοιχεία επικοινωνίας.

  Πώς να προσαρμόσετε τη νέα εφαρμογή τερματικού των Windows

Για απλά μηνύματα κειμένου, μπορείτε να εισαγάγετε το θέμα μαζί με το πραγματικό σώμα του μηνύματος, ενώ οι λίστες είναι χρήσιμες για τη δημιουργία στοιχείων υποχρεώσεων.

Τα αρχεία μπορούν να σταλούν κάνοντας κλικ στο μεγάλο κουμπί που εμφανίζεται στη μέση αφού επιλέξετε την επιλογή μεταφοράς αρχείου (εικονίδιο συνημμένου) από το κάτω μέρος, μέσω μεταφοράς και απόθεσης ή από το δεξί κλικ στο μενού περιβάλλοντος του αρχείου που θέλετε.

Μόλις είστε έτοιμοι, το μόνο που χρειάζεται να κάνετε είναι να κάνετε κλικ στο “Push It!” για να στείλετε το αντικείμενο καθ’ οδόν.

Εμφανίζει επίσης ειδοποιήσεις επιφάνειας εργασίας κατά την αποστολή και λήψη αρχείων. Ένα μικρό χαρακτηριστικό, αλλά παρόλα αυτά εύχρηστο.

  Απάντηση, απόρριψη ή σίγαση κλήσεων από αιωρούμενο κουμπί [Android]

Το Pushbullet για Windows λειτουργεί σε Windows XP, Windows Vista, Windows 7 και Windows 8. Να θυμάστε ότι η εφαρμογή είναι αυτήν τη στιγμή σε έκδοση beta. Όπως αναφέρθηκε προηγουμένως, έχουν υποσχεθεί περισσότερες δυνατότητες σε μελλοντικές ενημερώσεις.

Κατεβάστε το Pushbullet για Windows