Πώς να δημιουργήσετε μια φόρμα Google με λογική διακλάδωσης

Όταν δημιουργείτε μια έρευνα με τις Φόρμες Google, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε ερωτήσεις υπό όρους για να στείλετε τους ερωτώμενους σε συγκεκριμένες σελίδες με βάση τις απαντήσεις τους. Δείτε πώς μπορείτε να χρησιμοποιήσετε τη λογική διακλάδωσης για να στείλετε άτομα σε ερωτήσεις που σχετίζονται με τις απαντήσεις τους.

Το πρώτο πράγμα που θέλετε να κάνετε είναι να ανοίξετε το Φόρμες Google έρευνα όπου θέλετε να χρησιμοποιήσετε λογική διακλάδωση. Εάν δεν έχετε ήδη προετοιμάσει μια έρευνα —ή εάν δεν έχετε χρησιμοποιήσει ποτέ Φόρμες στο παρελθόν— ανατρέξτε στον οδηγό μας για αρχάριους στις Φόρμες Google για να σας βοηθήσει να ξεκινήσετε.

  Εκτέλεση εφαρμογών σε προβολή διαίρεσης οθόνης και εναλλαγή από την πλευρική γραμμή

Μόλις ανοίξετε την έρευνα, διαχωρίστε τις ερωτήσεις που θα έχουν λογική διακλάδωσης σε διαφορετικές ενότητες. Μπορείτε να δημιουργήσετε μια νέα ενότητα κάνοντας κλικ στο εικονίδιο που μοιάζει με δύο ορθογώνια.

Δώστε σε κάθε ενότητα έναν τίτλο. Κάνοντας αυτό, είναι πολύ πιο εύκολο να διαφοροποιήσετε κάθε ενότητα και να συνδέσετε τις απαντήσεις μεταξύ τους.

Για να προσθέσετε περισσότερες ερωτήσεις στη φόρμα σας, κάντε κλικ στο σύμβολο συν (+). Εάν οι ερωτήσεις υπάρχουν ήδη στην έρευνά σας, σύρετέ τις απευθείας στην ενότητα όπου θέλετε να εμφανίζονται.

Σημείωση: Η λογική διακλάδωσης λειτουργεί μόνο για ερωτήσεις που χρησιμοποιούν απαντήσεις πολλαπλής επιλογής ή αναπτυσσόμενες απαντήσεις σε αυτές.

  Τι είναι το F-Stop στη φωτογραφία;

Στη συνέχεια, κάντε κλικ σε μια ερώτηση για να προσθέσετε λογική διακλάδωσης. Κάντε κλικ στην επιλογή Περισσότερα (τρεις κουκκίδες) στην κάτω δεξιά γωνία και, στη συνέχεια, κάντε κλικ στην επιλογή “Μετάβαση στην ενότητα με βάση την απάντηση”.

Κάντε κλικ στις τρεις τελείες και, στη συνέχεια, κάντε κλικ

Από τη λίστα των απαντήσεων, κάντε κλικ στο αναπτυσσόμενο μενού και, στη συνέχεια, επιλέξτε την ενότητα με την οποία θέλετε να συνδεθεί όταν το επιλέξει κάποιος.

Εάν δεν θέλετε ο ερωτώμενος να παραλείψει μια ερώτηση, μπορείτε να καταστήσετε υποχρεωτική την απάντηση κάνοντας εναλλαγή του διακόπτη “Απαιτείται” στο κάτω μέρος κάθε στοιχείου.

Εναλλαγή του

Από εδώ, μεταβείτε στις ενότητες και ορίστε τους λογικούς συνδέσμους για κάθε ερώτηση που τη χρειάζεται.

  Πώς να βρείτε φίλους ή κάποιον που γνωρίζετε στο Snapchat

Όταν φτάσετε στο τέλος μιας λογικής αλυσίδας, κάντε κλικ στο αναπτυσσόμενο μενού στο κάτω μέρος της ενότητας και, στη συνέχεια, επιλέξτε “Υποβολή φόρμας” από τη λίστα επιλογών.

Στο τέλος μιας διακλαδισμένης λογικής αλυσίδας, κάντε κλικ στο αναπτυσσόμενο μενού στο κάτω μέρος της ενότητας και, στη συνέχεια, επιλέξτε

Είτε έχετε πολλούς ιστότοπους για μια εκδήλωση και θέλετε να μάθετε πόσα άτομα θα είναι σε καθεμία είτε θέλετε να δημιουργήσετε μια διασκεδαστική ιστορία περιπέτειας επιλέξτε τη δική σας, οι Φόρμες Google διευκολύνουν τη χρήση της λογικής υποκαταστημάτων.