Πώς να παρακολουθείτε τον χρόνο που αφιερώνετε στο Facebook

Οι εφαρμογές κοινωνικών μέσων έχουν γίνει κάτι σαν εθισμός. Η υπερβολική χρήση των μέσων κοινωνικής δικτύωσης δεν είναι καλή και αν έχετε μια συσκευή iOS, μπορείτε να την περιορίσετε με τον χρόνο οθόνης. Τούτου λεχθέντος, δεν χρησιμοποιούν όλοι ένα iPhone, γι’ αυτό βοηθάει εάν οι εφαρμογές κοινωνικών μέσων έχουν έναν τρόπο να περιορίσουν τον χρόνο που αφιερώνετε σε αυτές. Το Instagram πρόσθεσε πρόσφατα μια λειτουργία που μπορεί να παρακολουθεί και να περιορίζει τη δραστηριότητά σας στο Instagram. Το Facebook ακολούθησε το παράδειγμα και μπορείτε να παρακολουθείτε τον χρόνο που αφιερώνετε στο Facebook μέσω των εφαρμογών του για κινητά.

Χρόνος που αφιερώθηκε στο Facebook

Αυτή είναι μια αρκετά πρόσφατη λειτουργία που προστέθηκε στις εφαρμογές του Facebook, αλλά θα πρέπει να είναι διαθέσιμη σε όλους τους χρήστες μέχρι τώρα. Ωστόσο, δεν φαίνεται να έχει προστεθεί στην έκδοση ιστού, επομένως είναι δύσκολο να πούμε εάν ο χρόνος που αφιερώνεται στην έκδοση web του Facebook θα ληφθεί επίσης υπόψη ή όχι.

  Πώς να εκκαθαρίσετε την προσωρινή μνήμη του προγράμματος περιήγησης της εφαρμογής Facebook

Για να παρακολουθείτε τον χρόνο που αφιερώνετε στο Facebook, ανοίξτε την εφαρμογή Facebook και μεταβείτε στην καρτέλα χάμπουργκερ. Κάντε κύλιση προς τα κάτω και πατήστε Ρυθμίσεις & Απόρρητο. Όταν επεκταθεί η επιλογή, θα δείτε την επιλογή «Ο χρόνος σας στο Facebook». Πατήστε το.

Στην οθόνη Ο χρόνος σας στο Facebook, θα δείτε πόσο χρόνο έχετε αφιερώσει χρησιμοποιώντας την εφαρμογή. Κρίνοντας από το προσωπικό μου γράφημα χρόνου, δεν φαίνεται να συνυπολογίζει τον χρόνο που έχω αφιερώσει στον ιστότοπο του Facebook.

Μπορείτε να περιορίσετε τον χρόνο που αφιερώνετε στο Facebook πατώντας την επιλογή «Ορισμός ημερήσιας υπενθύμισης» στην οθόνη «Ο χρόνος σας στο Facebook». Επιλέξτε πόσο χρόνο θέλετε να περάσετε στο Facebook και πατήστε Ορισμός υπενθύμισης.

  Πώς να κρύψετε ή να διαγράψετε μια σελίδα στο Facebook

Εάν έχετε χρησιμοποιήσει αυτήν την ίδια δυνατότητα που έχει εφαρμόσει το Instagram, γνωρίζετε ότι η υπενθύμιση δεν θα σας κλειδώσει έξω από το Facebook. Θα σας πει ότι ο χρόνος που έχετε ορίσει για τον εαυτό σας έχει λήξει, αλλά μπορείτε να τον απορρίψετε αρκετά εύκολα και να συνεχίσετε να χρησιμοποιείτε την εφαρμογή.

Εάν χρησιμοποιείτε τις εφαρμογές Facebook σε διαφορετικές συσκευές iOS (ή ακόμα και Android), η δραστηριότητά σας θα πρέπει να συγχρονίζεται τουλάχιστον μεταξύ των εφαρμογών. Δεν μπόρεσα να το δοκιμάσω αλλά έτσι θα έπρεπε να λειτουργεί.

Είναι αυτονόητο ότι ένα χρονικό όριο που επιβάλλεται από το λειτουργικό σας σύστημα είναι καλύτερο επειδή μπορεί να σας περιορίσει όταν χρησιμοποιείτε υπερβολικά ορισμένες εφαρμογές. Οι εφαρμογές Facebook και Instagram θα μπορούσαν να κλειδώσουν έναν χρήστη εάν το χρησιμοποιούσαν υπερβολικά, αλλά η λειτουργία είναι περισσότερο έλεγχος παρά περιορισμός. Ο χρόνος οθόνης είναι καλύτερος αν θέλετε να ελέγχετε τη χρήση των μέσων κοινωνικής δικτύωσης, αλλά είναι μόνο μια λειτουργία iOS και το Android χρειάζεται κάτι παρόμοιο.

  Πώς να διοργανώσετε ένα πάρτι ρολογιών στο Facebook