Πώς να αφαιρέσετε καρούλια στην εφαρμογή Facebook

Το Facebook ξεκίνησε την επανάσταση των μέσων κοινωνικής δικτύωσης και έκτοτε παραμένει στην κορυφή. Έχει ξεπεράσει τους μετασχηματισμούς και πολλές νέες δυνατότητες έχουν εισαχθεί όλα αυτά τα χρόνια για να το διατηρήσουν φρέσκο ​​και να εμποδίσουν τους χρήστες να εγκαταλείψουν την πλατφόρμα. Οι τροχοί είναι ένα τέτοιο χαρακτηριστικό. Οι τροχοί είναι σύντομα βίντεο που αρχίζουν να παίζονται αυτόματα στο Facebook και παρόλο που μπορείτε να τα αποκρύψετε, εμφανίζονται μόλις ανοίξετε ξανά την εφαρμογή Facebook. Οι τροχοί μπορεί να αποσπούν την προσοχή και έχουν αναγκάσει ορισμένους χρήστες να αναζητήσουν μεθόδους για να κατανοήσουν πώς να απενεργοποιήσουν τους τροχούς στην εφαρμογή Facebook. Εάν θέλετε να μάθετε πώς να απαλλαγείτε από τους τροχούς στο Facebook, τότε βρίσκεστε στο σωστό μέρος. Σας φέρνουμε έναν χρήσιμο οδηγό που θα σας διδάξει πώς να αφαιρείτε τροχούς στην εφαρμογή Facebook.

Πώς να αφαιρέσετε καρούλια στην εφαρμογή Facebook

Για να μάθετε πώς να απενεργοποιείτε τους κυλίνδρους στην εφαρμογή Facebook, πρέπει πρώτα να καταλάβετε ότι δεν υπάρχει άμεση επιλογή απενεργοποίησης τους στην εφαρμογή Facebook. Υπάρχουν όμως κάποιες μέθοδοι που θα σας βοηθήσουν να μάθετε πώς να απαλλαγείτε από τους τροχούς στο Facebook. Ας μπούμε απευθείας σε αυτές τις μεθόδους και ας καταλάβουμε πώς να αφαιρέσουμε κυλίνδρους στην εφαρμογή Facebook.

  Πώς να μεταδώσετε ένα βίντεο από το Facebook στο Chromecast

Σημείωση: Τα smartphone δεν έχουν τις ίδιες επιλογές ρυθμίσεων. Διαφέρουν από κατασκευαστή σε κατασκευαστή, επομένως ελέγξτε τις σωστές ρυθμίσεις πριν αλλάξετε οποιαδήποτε. Χρησιμοποιήσαμε το smartphone Honor Play σε αυτό το άρθρο.

Μέθοδος 1: Εμφάνιση της δυνατότητας αυτόματης αναπαραγωγής

Η τροποποίηση των ρυθμίσεων εφαρμογής Facebook είναι ο ευκολότερος τρόπος για να απενεργοποιήσετε την αναπαραγωγή ενοχλητικών τροχών όταν ανοίγετε το Facebook. Θα εξακολουθείτε να βλέπετε κυλίνδρους αλλά δεν θα παίζουν αυτόματα. Ακολουθήστε τα παρακάτω βήματα για να κάνετε το ίδιο.

1. Πατήστε στο εικονίδιο Facebook για να ανοίξετε την εφαρμογή Facebook.

2. Πατήστε στο εικονίδιο του προφίλ που υπάρχει στην επάνω δεξιά γωνία για να ανοίξετε το μενού.

3. Στην οθόνη Μενού, πατήστε στο εικονίδιο με το γρανάζι για να ανοίξετε τις Ρυθμίσεις.

4. Στη συνέχεια, αναζητήστε την επιλογή Media και πατήστε πάνω της.

5. Τώρα, πατήστε στην επιλογή Autoplay.

6. Επιλέξτε Ποτέ αυτόματη αναπαραγωγή βίντεο.

Τώρα την επόμενη φορά που θα ανοίξετε την εφαρμογή Facebook, οι τροχοί δεν θα παίζουν αυτόματα. Είναι ένας εύκολος τρόπος για να κατανοήσετε πώς να αφαιρέσετε τροχούς στην εφαρμογή Facebook.

Μέθοδος 2: Μέσω της παλιάς έκδοσης του Facebook

Ένας άλλος τρόπος για να αφαιρέσετε τροχούς από το Facebook είναι να κάνετε υποβάθμιση σε μια παλαιότερη έκδοση της εφαρμογής Facebook. Καθώς οι τροχοί εισήχθησαν στις νεότερες εκδόσεις του Facebook, οι παλιές εφαρμογές δεν θα το έχουν και μπορείτε να χρησιμοποιήσετε το Facebook χωρίς να βλέπετε τροχούς. Αρχικά, θα χρειαστεί να απεγκαταστήσετε την τρέχουσα εφαρμογή Facebook ακολουθώντας αυτά τα βήματα.

  Πώς να αναγνωρίσετε και να επισημάνετε μια διαφήμιση στη ροή ειδήσεων του Facebook

1. Ανοίξτε το Google Play Store πατώντας το εικονίδιό του.

2. Πληκτρολογήστε Facebook στη γραμμή αναζήτησης που βρίσκεται στο επάνω μέρος.

3. Πατήστε στην εφαρμογή Facebook στα αποτελέσματα αναζήτησης για να ανοίξετε την εφαρμογή Facebook στο Play Store.

4. Πατήστε το κουμπί Απεγκατάσταση.

5. Πατήστε την επιλογή Κατάργηση εγκατάστασης στο μήνυμα επιβεβαίωσης.

Αυτό θα απεγκαταστήσει την τρέχουσα εφαρμογή σας στο Facebook. Τώρα πρέπει να κατεβάσετε μια παλαιότερη έκδοση της εφαρμογής Facebook και για αυτό ακολουθήστε αυτά τα βήματα.

6. Κατεβάστε την παλιά έκδοση της εφαρμογής Facebook από τον ιστότοπο τρίτων.

Σημείωση: Μπορείτε επίσης να επιλέξετε οποιαδήποτε άλλη παλαιότερη έκδοση της εφαρμογής Facebook αν θέλετε.

7. Πατήστε στο αρχείο APK που κατεβάσατε και εγκαταστήστε το. Εάν λαμβάνετε σφάλμα κατά την εγκατάσταση, βεβαιωθείτε ότι έχετε ενεργοποιήσει την επιλογή εγκατάστασης εφαρμογής από άγνωστες πηγές στο τηλέφωνό σας.

Αφού εγκαταστήσετε την παλαιότερη έκδοση της εφαρμογής Facebook, πρέπει να βεβαιωθείτε ότι δεν ενημερώνεται αυτόματα. Μπορείτε να το κάνετε αυτό απενεργοποιώντας τη δυνατότητα αυτόματης ενημέρωσης. Ακολουθήστε αυτά τα βήματα για να το κάνετε.

8. Ακολουθήστε τα βήματα 1 έως 3 που αναφέρονται παραπάνω.

9. Πατήστε στο εικονίδιο με τις τρεις κάθετες κουκκίδες στην επάνω δεξιά γωνία.

  Πώς να αποθηκεύσετε συνδέσμους στον Λογαριασμό σας Google αντί στο Facebook

10. Καταργήστε την επιλογή του πλαισίου με την ένδειξη Ενεργοποίηση αυτόματης ενημέρωσης πατώντας πάνω του.

Τώρα μπορείτε να χρησιμοποιήσετε την παλαιότερη έκδοση της εφαρμογής Facebook ως κανονική εφαρμογή. Τώρα ξέρετε πώς να αφαιρέσετε τροχούς στην εφαρμογή Facebook.

Μέθοδος 3: Μέσω του ιστότοπου Facebook για κινητά

Πολλές λειτουργίες που είναι διαθέσιμες στην εφαρμογή Facebook δεν παρέχονται στην έκδοση web του Facebook. Έτσι, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε το Facebook στο πρόγραμμα περιήγησης του κινητού σας και να αποφύγετε εντελώς τους κυλίνδρους, καθώς η λειτουργία τροχών δεν είναι διαθέσιμη στον ιστότοπο του Facebook για κινητά. Ακολουθήστε αυτά τα βήματα για να κάνετε το ίδιο.

1. Ανοίξτε το πρόγραμμα περιήγησης που προτιμάτε για κινητά πατώντας στο εικονίδιό του.

2. Μεταβείτε στη σελίδα σύνδεσης στο Facebook.

3. Εισαγάγετε τα διαπιστευτήρια του λογαριασμού σας και πατήστε το κουμπί Σύνδεση.

Τώρα χρησιμοποιείτε το Facebook και δεν θα βλέπετε κυλίνδρους.

Συχνές Ερωτήσεις (FAQ)

Q1. Πόσοι τροχοί πρέπει να αναρτηθούν σε μια μέρα στο Facebook;

Απ. Οι ειδικοί προτείνουν να μην δημοσιεύετε πάνω από 2 τροχούς την ημέρα στο Facebook. Οτιδήποτε περισσότερο από αυτό έχει παρατηρηθεί ότι προκαλεί πτώση στην αφοσίωση των χρηστών.

Ε2. Μπορούν να προγραμματιστούν καρούλια στο Facebook;

Απ. Όχι, δεν υπάρχει επίσημη επιλογή προγραμματισμού τροχών στο Facebook. Αλλά μπορείτε να δημιουργήσετε προσχέδια τροχών και να τα δημοσιεύσετε όποτε θέλετε.

***

Ελπίζουμε ότι αυτός ο οδηγός ήταν χρήσιμος και μπορέσατε να μάθετε πώς να αφαιρείτε τροχούς στην εφαρμογή Facebook. Ενημερώστε μας ποια μέθοδος λειτούργησε καλύτερα για εσάς. Εάν έχετε απορίες ή προτάσεις, μην διστάσετε να τις αφήσετε στην ενότητα σχολίων.