Πώς να αποθηκεύσετε συνδέσμους στον Λογαριασμό σας Google αντί στο Facebook


Το Facebook επέκτεινε πρόσφατα τη λειτουργία Αποθηκευμένο με ένα σελιδοδείκτη. Το σελιδοδείκτη, όταν προστέθηκε στη γραμμή σελιδοδεικτών του προγράμματος περιήγησής σας, σας επέτρεψε να κάνετε κλικ σε αυτό και να αποθηκεύσετε την τρέχουσα καρτέλα στον λογαριασμό σας στο Facebook. Η δυνατότητα «Αποθήκευση» δεν περιορίζεται πλέον στους συνδέσμους που βλέπετε στο Facebook. Για να μην ξεφύγει από ένα πιο δημοφιλές κοινωνικό δίκτυο, η Google εισήγαγε μια παρόμοια λειτουργία που μπορεί να χρησιμοποιηθεί μέσω της νέας επέκτασης Chrome που ονομάζεται Save to Google. Στην ουσία, η επέκταση κάνει ακριβώς αυτό που κάνει ο σελιδοδείκτης του Facebook εκτός από το ότι αποθηκεύει συνδέσμους στον Λογαριασμό σας Google. Δεν τα ταξινομεί σε κατηγορίες, αλλά μπορείτε να προσθέσετε ετικέτες σε έναν σύνδεσμο κατά την αποθήκευση ή αφού τις αποθηκεύσετε.

  Πώς να μεταδώσετε ένα βίντεο από το Facebook στο Chromecast

Κατεβάστε και εγκαταστήστε την επέκταση Αποθήκευση στο Google. Πρέπει να είστε συνδεδεμένοι στον λογαριασμό σας Google για να λειτουργήσει η επέκταση. Σε καμία περίπτωση η επέκταση δεν σας ζητά να της παραχωρήσετε άδεια πρόσβασης στον λογαριασμό σας. Όταν ανοίγετε έναν σύνδεσμο που θέλετε να αποθηκεύσετε, κάντε κλικ στο κουμπί της επέκτασης. Ένα μικρό αναδυόμενο παράθυρο θα ανοίξει με τον τίτλο της σελίδας να εντοπίζεται αυτόματα και να ορίζεται ως όνομα του συνδέσμου. Θα μπορείτε να περιηγηθείτε στις εικόνες που εντοπίστηκαν στη σελίδα και να επιλέξετε όποια θέλετε περισσότερο ως μικρογραφία και θα μπορείτε να προσθέσετε μια ετικέτα.

  Πώς να κρύψετε τα likes στο Facebook

Το αναδυόμενο παράθυρο έχει ένα κουμπί “Προβολή αποθηκευμένων” στο κάτω μέρος που θα σας μεταφέρει στην Αποθηκευμένη σελίδα σας. Η σελίδα συνέχιζε να παρουσιάζει ένα σφάλμα 404 (η σελίδα δεν βρέθηκε) όταν δοκιμάσαμε την επέκταση και αποδείχθηκε ότι η σελίδα στην οποία συνδέεται δεν είναι η σωστή. Ο σύνδεσμος για το άνοιγμα των Αποθηκευμένων στοιχείων σας στο Google είναι Αυτό.

Η Google κυκλοφόρησε επίσης μια νέα λειτουργία που σας επιτρέπει να αποθηκεύετε εικόνες που βρίσκετε στην αναζήτηση εικόνων Google στον λογαριασμό σας Google χωρίς καν να χρειάζεστε αυτήν την επέκταση. Η λειτουργία μέχρι στιγμής είναι διαθέσιμη μόνο στο Google.com και όχι σε τοπικές εκδόσεις.

  Πώς να στείλετε μυστικά, αυτοκαταστροφικά μηνύματα στο Facebook Messenger

Το Save to Google δεν διαθέτει έκδοση Firefox (ακόμα), αλλά είμαστε βέβαιοι ότι κάποιος θα κατακερματίσει μια μαζί σύντομα και θα ενημερώσουμε αυτήν την ανάρτηση όταν συμβεί αυτό.

Εγκαταστήστε το Save To Google από το Chrome Web Store