Πώς να αναγνωρίσετε και να επισημάνετε μια διαφήμιση στη ροή ειδήσεων του Facebook


Το Facebook κερδίζει έσοδα από διαφημίσεις και οι χρήστες, οι άνθρωποι γενικά, δεν τους αρέσουν οι διαφημίσεις. Οι χρήστες απωθούνται με προγράμματα αποκλεισμού διαφημίσεων που μειώνουν τα έσοδα του Facebook. Το Facebook έχει τώρα αρχίσει να αντεπιτίθεται στους αποκλειστές διαφημίσεων που το κάνουν έτσι ώστε να μην λειτουργούν πια. Το Facebook εργάζεται επίσης για να κάνει τις διαφημίσεις να μην ξεχωρίζουν από τις κανονικές αναρτήσεις. Αυτό που τελικά θα έχει ως αποτέλεσμα είναι να εμφανίζεται περιεχόμενο στη Ροή Ειδήσεων που πιστεύετε ότι κοινοποιήθηκε από έναν φίλο ή μια σελίδα που ακολουθείτε, ενώ στην πραγματικότητα πρόκειται για διαφήμιση. Αυτή είναι λίγο πολύ η σεζόν 19 του South Park με τις «κρυφές διαφημίσεις» σε δράση. Το Εργαλείο επισήμανσης διαφημίσεων του Facebook είναι μια επέκταση του Chrome που επισημαίνει αυτές τις έξυπνες διαφημίσεις στη Ροή Ειδήσεων και σας βοηθά να διακρίνετε μια πραγματική ανάρτηση και κάτι που προωθείται σε εσάς επειδή ταιριάζει με ένα συγκεκριμένο δημογραφικό στοιχείο.

  Τι συμβαίνει όταν σας αρέσει κατά λάθος και στη συνέχεια δεν σας αρέσει μια φωτογραφία στο Facebook;

Εγκαταστήστε το Facebook Ad Highlighter και ανοίξτε το Facebook. Μεταβείτε στη ροή ειδήσεων και πραγματοποιήστε κύλιση στις ενημερώσεις. Προς το παρόν, οι διαφημίσεις εμφανίζονται ως πράγματα που έχουν αρέσει στους φίλους σας. Αυτές οι διαφημίσεις είναι παραπλανητικές με την έννοια ότι ισχυρίζονται ότι οι φίλοι σας μπορεί να έχουν κάνει like σε μια συγκεκριμένη σελίδα ή ένα προϊόν ενώ μπορεί να έχουν κάνει μόνο like στη σελίδα.

Μπορείτε να καταλάβετε αυτή τη στιγμή ότι πρόκειται για διαφημίσεις, αν αναζητήσετε μια μικρή ετικέτα κάτω από την ανάρτηση που γράφει “Χορηγείται”, αλλά το Facebook πρόκειται να το αφαιρέσει σύντομα, ώστε να είναι αδύνατο να διακρίνει κανείς εάν μια διαφήμιση είναι διαφήμιση.

  Πώς να δείτε ποιος είδε τη σελίδα σας στο Facebook

Το Εργαλείο επισήμανσης διαφημίσεων του Facebook λειτουργεί προς το παρόν και αν θέλετε να είναι λίγο πιο εμφανές όταν εμφανίζεται μια διαφήμιση στη ροή ειδήσεων σας, αυτή η επέκταση είναι απαραίτητη. Όταν τελικά το Facebook φτάσει να κάνει αυτές τις διαφημίσεις δυσδιάκριτες, τότε θα είναι πιο χρήσιμο. Μόνο ο χρόνος θα δείξει εάν το Εργαλείο επισήμανσης διαφημίσεων του Facebook μπορεί να τα επισημάνει όταν τελικά συμβεί αυτό.

Εγκαταστήστε το Facebook Ad Highlighter από το Chrome Web Store