Πώς να αφαιρέσετε εξουσιοδοτημένες εφαρμογές από το Instagram

Εφαρμογές και υπηρεσίες μπορούν να συνδεθούν με τον λογαριασμό σας στο Instagram, εάν τους το επιτρέψετε. Το Instagram δεν χρησιμοποιείται ως διαδικτυακό αναγνωριστικό όπως οι λογαριασμοί Google και τα προφίλ Facebook, ωστόσο μπορεί ακόμα να χρησιμοποιηθεί για σύνδεση σε εφαρμογές και υπηρεσίες που το υποστηρίζουν. Δεν είναι πολλά από αυτά, αλλά είναι εκεί. Εάν θέλετε να αφαιρέσετε εξουσιοδοτημένες εφαρμογές από το Instagram, μπορείτε να το κάνετε από τη διεπαφή ιστού του Instagram.

Καταργήστε τις εξουσιοδοτημένες εφαρμογές

Δεν μπορείτε να αφαιρέσετε εξουσιοδοτημένες εφαρμογές από καμία από τις εφαρμογές Instagram, όσο περίεργο κι αν είναι αυτό. Επισκεφτείτε το Instagram στο πρόγραμμα περιήγησης του υπολογιστή σας. Μεταβείτε στο προφίλ σας και κάντε κλικ στο κουμπί του οδοντωτού τροχού στο επάνω μέρος δίπλα στο κουμπί Επεξεργασία προφίλ.

  Πώς να αποκλείσετε κάποιον από την προβολή μιας ιστορίας στο Instagram

Θα ανοίξει ένα αναδυόμενο παράθυρο με την επιλογή «Εξουσιοδοτημένες εφαρμογές». Κλίκαρέ το.

Στην επόμενη οθόνη, θα δείτε μια πλήρη λίστα με όλες τις εφαρμογές και τις υπηρεσίες που έχετε επιτρέψει να συνδεθείτε στον λογαριασμό σας. Κάτω από κάθε εφαρμογή/υπηρεσία υπάρχει ένα κουμπί Ανάκλησης. Κάντε κλικ σε αυτό, επιβεβαιώστε ότι θέλετε να ανακαλέσετε την πρόσβαση της εφαρμογής/υπηρεσίας και θα καταργηθεί.

Είναι αυτονόητο ότι εάν αφαιρέσετε μια εφαρμογή από τον λογαριασμό σας στο Instagram, η εφαρμογή ή η υπηρεσία δεν θα είναι πλέον σε θέση να λειτουργήσει. Για υπηρεσίες όπως το IFTTT, η κατάργησή του θα κάνει έτσι ώστε η υπηρεσία να μην μπορεί πλέον να δημοσιεύει στο Instagram ανά συνταγή, ούτε να μπορεί να δημοσιεύει σε αυτό.

  Πώς να κάνετε σίγαση σε κάποιον στο Instagram

Μπορείτε πάντα να προσθέσετε ξανά μια εφαρμογή ή μια υπηρεσία εάν καταργήσετε μια κατά λάθος. Για να το κάνετε αυτό, επισκεφτείτε την εφαρμογή ή την υπηρεσία και πατήστε την επιλογή σύνδεσης στο Instagram. Επιτρέψτε στην εφαρμογή/υπηρεσία να συνδεθεί με τον λογαριασμό σας.

Η κατάργηση μιας εφαρμογής δεν θα διαγράψει τα δεδομένα που έχει αποθηκεύσει η εφαρμογή. Εάν υποψιάζεστε ότι μια εφαρμογή είναι κακόβουλη και ότι πουλάει τις πληροφορίες σας ή τις χρησιμοποιεί με κάποιο άλλο τρόπο, η κατάργηση της πρόσβασής της είναι καλή ιδέα, ωστόσο, αυτό δεν εγγυάται ότι η εφαρμογή ή η υπηρεσία θα διαγράψει επίσης τις πληροφορίες που έχει ήδη. Εάν υποψιάζεστε ότι μια εφαρμογή χρησιμοποιεί κακόβουλα τα στοιχεία σας, μπορείτε να ελέγξετε αν υπάρχει τρόπος να διαγράψετε τον λογαριασμό σας στην ίδια την εφαρμογή.

  Πώς να αποκτήσετε (κάπως) το παλιό λογότυπο του Instagram στο iPhone σας

Το περίεργο είναι ότι δεν μπορείτε να αφαιρέσετε εξουσιοδοτημένες εφαρμογές από τις εφαρμογές Instagram. Πρέπει να μεταβείτε στην έκδοση web. Είναι περίεργο γιατί το Instagram ήταν και συνεχίζει να είναι μια εφαρμογή smartphone. Η διεπαφή ιστού του δεν υποστηρίζει τη βασική του λειτουργία, δηλαδή τη μεταφόρτωση φωτογραφιών, αλλά εκεί πρέπει να πάτε για να αφαιρέσετε μια εφαρμογή που έχει πρόσβαση στον λογαριασμό σας. Οι επιλογές ανάκλησης εφαρμογών θα πρέπει να υπάρχουν στις εφαρμογές.