Πώς να μετατρέψετε ένα αρχείο CSV σε VCF για μεταφορά επαφών

Οι εφαρμογές επαφών, οι καλές, διευκολύνουν την εισαγωγή ή την εξαγωγή επαφών από άλλες εφαρμογές, υπηρεσίες και συσκευές. Συνήθως το κάνουν αυτό μέσω αρχείων CSV ή VCF. Τα αρχεία VCF είναι η πιο συχνά χρησιμοποιούμενη μορφή όταν πρόκειται για εισαγωγή ή εξαγωγή επαφών. Το CSV είναι λιγότερο κοινό. Εάν έχετε ένα αρχείο CSV με επαφές αποθηκευμένες σε αυτό και πρέπει να το μετατρέψετε σε VCF για να μπορέσει να εισαχθεί σε μια συσκευή ή υπηρεσία, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε τις Επαφές Google.

Οι Επαφές Google είναι μία από αυτές τις υπηρεσίες που υποστηρίζουν αρχεία CSV και VCF για εισαγωγή και εξαγωγή επαφών. Μπορεί να χρησιμοποιηθεί ως ενδιάμεσος για τη μετατροπή ενός αρχείου CSV σε VCF.

  Πώς να κάνετε streaming gameplay από ένα PS4

Προετοιμασία αρχείου CSV

Βεβαιωθείτε ότι το αρχείο CSV έχει τις σωστές κεφαλίδες για ανάγνωση των Επαφών Google. εάν δεν είστε σίγουροι ποιες κεφαλίδες χρειάζεστε, ανοίξτε τις Επαφές Google και δημιουργήστε μια εικονική επαφή. Χρησιμοποιήστε την επιλογή εξαγωγής για να το εξαγάγετε ως αρχείο CSV.

Ανοίξτε το αρχείο CSV και σημειώστε τις κεφαλίδες που έχουν χρησιμοποιηθεί. Βεβαιωθείτε ότι το δικό σας αρχείο CSV έχει τις ίδιες κεφαλίδες.

CSV σε VCF

Επισκεφτείτε τις Επαφές Google και κάντε κλικ στο κουμπί Περισσότερα. Επιλέξτε την επιλογή Εισαγωγή και από το παράθυρο διαλόγου που ανοίγει, επιλέξτε το αρχείο CSV που θέλετε να μετατρέψετε σε VCF.

  Πώς να αλλάξετε την ενέργεια με διπλό πάτημα στο Apple Pencil για iPad Pro

Αφού εισαχθεί το αρχείο και εμφανιστούν όλες οι επαφές στις Επαφές Google, επιλέξτε τις όλες. Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε το πλαίσιο επιλογής στο επάνω μέρος για να τα επιλέξετε όλα με ένα κλικ. Κάντε κλικ στο κουμπί Περισσότερα και επιλέξτε Εξαγωγή. Αυτή τη φορά, επιλέξτε τη μορφή VCF για να εξαγάγετε το αρχείο.

Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε τις Επαφές Google για να μετατρέψετε ένα αρχείο CSV σε VCF ή το αντίστροφο. Ωστόσο, για τα αρχεία VCF, μπορεί να είναι λίγο δύσκολο να βεβαιωθείτε ότι έχουν μορφοποιηθεί σωστά. Εάν έχετε δημιουργήσει μόνοι σας ένα αρχείο VCF και δεν εισάγεται στις Επαφές Google, σκεφτείτε να χρησιμοποιήσετε το ίδιο τέχνασμα με το αρχείο CSV για να καταλάβετε ποια είναι η σωστή μορφή.

  Πόσο συμβατά είναι τα Xbox Series X και S;

Αξίζει επίσης να αναφέρουμε ότι ενώ οι Επαφές Google θα μετατρέψουν αξιόπιστα αρχεία σε CSV ή VCF, όποιο κι αν επιλέξετε, χωρίς να χάσετε καμία πληροφορία, η εφαρμογή ή η υπηρεσία στην οποία την εισάγετε ή την εξάγετε πρέπει να υποστηρίζει όλα τα πεδία επαφών που υπάρχουν στο αρχείο. Εάν η εφαρμογή δεν υποστηρίζει ένα συγκεκριμένο πεδίο, η απλή ύπαρξη πληροφοριών δεν θα βοηθήσει.

Είναι πιθανό οι πληροφορίες από ορισμένα πεδία να εμφανίζονται σε διαφορετικό μόνο για να έχετε πρόσβαση σε αυτά.