Πώς να αφαιρέσετε άτομα από την εφαρμογή Φωτογραφίες στο iOS 12

Στο iOS 11, η Apple πρόσθεσε μια τακτοποιημένη λειτουργία αναγνώρισης προσώπου με την οποία μπορεί να εντοπίσει κάθε φωτογραφία που περιλαμβάνει ένα συγκεκριμένο άτομο. Αυτό το βοηθά να δημιουργεί αναμνήσεις. Μπορείτε να το χρησιμοποιήσετε για να βρείτε όλες τις φωτογραφίες οποιουδήποτε φωτογραφίζετε συχνά. Αυτή η δυνατότητα λειτουργεί αυτόματα. Σαρώνει τις φωτογραφίες περιοδικά και ενημερώνει τη βάση δεδομένων του. Δεν ισχύει μόνο για ανθρώπους αλλά και για αντικείμενα και ζώα. Για παράδειγμα, αν έχετε πολλές φωτογραφίες της γάτας σας (και το υπόσχομαι να το κάνω), μπορείτε να αναζητήσετε γάτες στην εφαρμογή Φωτογραφίες και να τις βρείτε όλες. Το μόνο πρόβλημα με τη λειτουργία είναι ότι δεν μπορείτε ακόμα να αφαιρέσετε άτομα από τις Φωτογραφίες. Έλα iOS 12, θα μπορέσεις επιτέλους.

  Πού είναι η αυτόματη φωτεινότητα στο iOS 11;

Το iOS 12 είναι ακόμα σε beta, αλλά η σταθερή έκδοση θα κυκλοφορήσει τον Σεπτέμβριο του τρέχοντος έτους.

Κατάργηση ατόμων από τις φωτογραφίες

Για να αφαιρέσετε άτομα από την εφαρμογή Φωτογραφίες, ανοίξτε την εφαρμογή και πατήστε το άλμπουμ Άτομα. Θα σας δείξει όλα τα πρόσωπα που έχει αναγνωρίσει. Πατήστε το κουμπί περισσότερες επιλογές επάνω δεξιά.

Αυτό θα ανοίξει ένα μενού με πολλές επιλογές. Πατήστε το κουμπί “Κατάργηση άλμπουμ από άτομα” και επιβεβαιώστε ότι θέλετε να αφαιρέσετε το άτομο από το άλμπουμ.

Όλα αυτά είναι καλά, αλλά, προς το παρόν, δεν υπάρχει τρόπος να αναιρεθεί. Εάν αφαιρέσετε κάποιον από μια φωτογραφία, δεν υπάρχει τρόπος να τον προσθέσετε ξανά. Ίσως αυτό να διορθωθεί μέχρι να κυκλοφορήσει η σταθερή έκδοση του iOS 12, αλλά μέχρι τότε, προσέξτε ποιον αφαιρείτε. Αυτό δεν πρόκειται να σας κερδίσει πίσω κανένα αποθηκευτικό χώρο στη συσκευή σας.

  Πώς να αποκλείσετε έναν αριθμό από το να σας στέλνει μηνύματα στο iOS 10

Μερικές άλλες αλλαγές που έκανε η Apple είναι ότι μπορείτε επιτέλους να προσθέσετε ένα όνομα στο άτομο που έχει αναγνωριστεί. Το πιο σημαντικό, μπορείτε να αντιστοιχίσετε σε ένα πρόσωπο μια επαφή από το τηλέφωνό σας. Για παράδειγμα, εάν έχετε πολλές φωτογραφίες της μαμάς σας, μπορείτε να πατήσετε την επιλογή Όνομα στο επάνω μέρος και να εισαγάγετε ένα όνομα. Όταν εισάγετε το όνομα, η εφαρμογή αναζητά στις επαφές σας ονόματα που ταιριάζουν με τα οποία μπορείτε να επιλέξετε.

Η λειτουργία Άτομα είναι προσεγμένη, αλλά δεν χρειάζεται να αναγνωρίζονται όλοι στο ρολό της κάμερας. Για μερικούς ανθρώπους, η λειτουργία μπορεί να είναι απλώς ενοχλητική και το iOS 11 δεν διαθέτει κουμπί Off για αυτό. Εάν εξάγετε φωτογραφίες από το iPhone (ή το iPad) σας στην εφαρμογή Φωτογραφίες του Mac σας, είναι πιθανό οι πληροφορίες Άτομα να διατηρούνται στην επιφάνεια εργασίας σας, αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι θα συγχρονιστούν ξανά με το iPhone σας.

  Πώς να προσαρμόσετε τη γραμματοσειρά και το φόντο του iMessage στο iOS 10