Πού είναι η αυτόματη φωτεινότητα στο iOS 11;


Η αυτόματη φωτεινότητα είναι μια τυπική λειτουργία στα smartphone. Τόσο το iOS όσο και το Android το έχουν και είναι ένας καλός τρόπος για να μειώσετε την κατανάλωση μπαταρίας. Η αυτόματη φωτεινότητα καθορίζει πόσο φως υπάρχει στο δωμάτιο και προσαρμόζει τη φωτεινότητα της οθόνης σας. Θα αυξήσει ή θα μειώσει αυτόματα τη φωτεινότητα, ώστε η οθόνη να είναι ευανάγνωστη. Σε πολλές περιπτώσεις, σας εμποδίζει να αποκτήσετε μια εκτυφλωτικά φωτεινή οθόνη σε μια κατά τα άλλα καλά φωτισμένη περιοχή. Δοκιμάστε να το βρείτε στο iOS 11. Η δυνατότητα εξακολουθεί να υπάρχει, αλλά έχει ένα νέο σπίτι. Η Apple θεώρησε ότι ήταν καλή ιδέα να μετακινήσει την αυτόματη φωτεινότητα στο iOS 11 από τη ρύθμιση Οθόνη & Φωτεινότητα και να την βάλει στην ενότητα “Διαμονή οθόνης”.

Αυτόματη φωτεινότητα στο iOS 11

Για να ενεργοποιήσετε ή να απενεργοποιήσετε την αυτόματη φωτεινότητα στο iOS 11, ανοίξτε την εφαρμογή Ρυθμίσεις. Μεταβείτε στο General>Accessibility>Display Accommodations. Θα βρείτε την αυτόματη φωτεινότητα εδώ στο iOS 11.

  Πώς να διορθώσετε προβλήματα φόρτισης με το iOS 15

Αυτόματη φωτεινότητα στο iOS 10

Στο iOS 10 και σε όλες τις προηγούμενες εκδόσεις, η αυτόματη φωτεινότητα τοποθετήθηκε σωστά στην περιοχή General>Display & Brightness.

Περιττές Αλλαγές

Το iOS 11 έχει μετακινήσει τον τόπο για πολλές ρυθμίσεις και πρέπει να πω ότι αυτές οι αλλαγές είναι ως επί το πλείστον περιττές και συχνά κακοσχεδιασμένες. Η αυτόματη φωτεινότητα δεν είναι σχεδόν μια δυνατότητα προσβασιμότητας, αλλά αυτή η αλλαγή αφορά κάτι περισσότερο από αυτό. Για το μεγαλύτερο χρονικό διάστημα, η Apple γνώριζε πάντα πού ήταν το σωστό μέρος για να βάλει ένα κουμπί ή μια ρύθμιση. Μπορεί να μην φαίνεται πολύ, αλλά αυτή είναι μια πτυχή του έξυπνου σχεδιασμού. Όταν ένας χρήστης θέλει να αλλάξει μια συγκεκριμένη ρύθμιση όπως το Night Shift, περιμένει να τη βρει κάτω από ένα συγκεκριμένο μέρος. Με την Apple και με το iOS, δεν ήταν ποτέ δύσκολο να βρείτε μια ρύθμιση. Αυτές οι αλλαγές διεπαφής χρήστη ωστόσο απομακρύνονται από αυτό.

  Μόλις ενημερώσατε το iPhone σας στο iOS 14; Δοκιμάστε αυτές τις δυνατότητες τώρα

Οι χρήστες iPhone που έχουν συνηθίσει να βρίσκουν μια ρύθμιση σε ένα συγκεκριμένο μέρος δεν θα αρέσει αυτό. Οι νέοι χρήστες iPhone θα δυσκολευτούν επίσης να βρουν αυτήν τη ρύθμιση. Δεν ανήκει εκεί που έχει τοποθετηθεί.

Αυτή είναι απλώς μια μικρή αλλαγή σε αυτό το σημείο, αλλά αφορά το τι κάνει η Apple για να σχεδιάσει. Ακόμα κι αν θεωρούσατε πάντα τα προϊόντα της Apple υπερτιμημένα, εξακολουθείτε να θαυμάζατε τη σχεδιαστική αίσθηση τόσο στο υλικό όσο και στο λογισμικό. Εάν τέτοιες αλλαγές έγιναν για κάποιο λόγο, π.χ. για την ενσωμάτωση μιας νέας ρύθμισης, μπορεί να έχει κάποιο νόημα, αλλά αυτό δεν ισχύει. Μια απλή ρύθμιση εξοικονόμησης μπαταρίας έχει μεταφερθεί στη ρύθμιση Προσβασιμότητα κάτω από μια οθόνη στην οποία δεν θα βλέπουν πολλά άτομα. Η μόνη σωτήρια χάρη εδώ είναι η Siri που, αν της το ζητήσετε, μπορεί να ενεργοποιήσει/απενεργοποιήσει και να ανοίξει την οθόνη αυτόματης φωτεινότητας για εσάς.

  Ελέγξτε την καταλληλότητα του Jailbreak και βρείτε Εργαλεία Jailbreak για τη συσκευή σας iOS