Πώς να αποκτήσετε μια επέκταση κειμένου στο Microsoft Word

Είναι δύσκολο να φανταστεί κανείς μια δυνατότητα που δεν έχει το Microsoft Word. Είναι κατασκευασμένο για σχεδόν κάθε τύπο εγγράφου που πρέπει να δημιουργήσετε, αλλά παραδόξως, δεν διαθέτει επέκταση κειμένου. Μια επέκταση κειμένου σάς επιτρέπει να εισαγάγετε ένα σύντομο απόσπασμα κειμένου που μπορεί να επεκταθεί σε μια φράση. Αυτή η δυνατότητα βρίσκεται συνήθως σε smartphone και σε εφαρμογές ανταλλαγής μηνυμάτων, αλλά οι επιτραπέζιοι υπολογιστές γενικά και οι επεξεργαστές κειμένου ειδικότερα φαίνεται να τους λείπουν, παρόλο που είναι αρκετά χρήσιμο. Τούτου λεχθέντος, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε ένα μικρό κόλπο για να αποκτήσετε μια επέκταση κειμένου στο Microsoft Word.

Επέκταση κειμένου στο Microsoft Word

Ανοίξτε το Microsoft Word και μεταβείτε στο Αρχείο> Επιλογές. Στο παράθυρο Επιλογές, μεταβείτε στην καρτέλα Έλεγχος. Εδώ, θα δείτε μια ενότητα επιλογών Αυτόματης Διόρθωσης. Σε αυτήν την ενότητα, κάντε κλικ στο κουμπί Επιλογές Αυτόματης Διόρθωσης.

  Πώς να ελέγξετε τη μάρκα και τις ρυθμίσεις κάμερας που χρησιμοποιούνται για τη λήψη μιας φωτογραφίας

Στο παράθυρο Αυτόματη Διόρθωση, μεταβείτε στην καρτέλα Αυτόματη Διόρθωση και θα δείτε ένα πεδίο Αντικατάσταση. Μέσα σε αυτό το πεδίο, πληκτρολογήστε το απόσπασμα που θέλετε να επεκτείνετε σε μια μεγαλύτερη φράση. Στο πεδίο Με, εισαγάγετε σε τι θέλετε να επεκτείνετε το απόσπασμα. Μπορείτε να το χρησιμοποιήσετε, για παράδειγμα, για να επεκτείνετε τα ονόματα εταιρειών, τους τεχνικούς όρους, ακόμη και τα ονόματα χωρών ή πόλεων από μια συντομευμένη έκδοση στην πλήρη έκδοση. Κάνει την πληκτρολόγηση πολύ πιο εύκολη και μειώνει τις πιθανότητες να κάνετε λάθος πληκτρολογώντας μεγάλα ονόματα ή περίπλοκους όρους. Μπορείτε ακόμη και να καθορίσετε μορφοποίηση για ορισμένες λέξεις.

  Πώς να προγραμματίσετε τη διαγραφή αρχείων στο Dropbox

Ετσι δουλευει.

Αυτό φυσικά θα επηρεάσει κάθε έγγραφο του Word. Η αλλαγή στην Αυτόματη Διόρθωση θα γίνει σε όλη την εφαρμογή, πράγμα που σημαίνει ότι ακόμα κι αν δεν χρειάζεστε το πρόγραμμα επέκτασης κειμένου για να λειτουργεί σε ορισμένα έγγραφα, θα εξακολουθεί να ισχύει. Ο μόνος τρόπος για να το αντιμετωπίσετε είναι να καταργήσετε την προσθήκη στην Αυτόματη Διόρθωση μόλις τελειώσετε με το έγγραφο στο οποίο χρειάζεστε για να εργαστείτε.

Αυτή η εργασία δεν είναι βαρετή και παρόλο που μπορεί να είναι άβολο να ισχύει για κάθε έγγραφο που δημιουργείτε, έτσι λειτουργεί η επέκταση κειμένου. Στην πραγματικότητα, αν κοιτάξετε πώς λειτουργεί η επέκταση κειμένου σε ένα smartphone, γνωρίζετε ότι εφαρμόζεται σε όλο το λειτουργικό σύστημα. Αυτή η αλλαγή θα εφαρμοστεί επίσης σε άλλες εφαρμογές της σουίτας του Office, δηλαδή, εάν χρησιμοποιείτε το PowerPoint και πληκτρολογήσετε το απόσπασμα που ρυθμίσατε, θα επεκταθεί στη φράση που έχετε ορίσει για αυτό. Αυτό θα είναι πρόβλημα μόνο στο Excel, καθώς τα δεδομένα στο Excel δεν θα χρειάζονται πάντα επέκταση σε μια φράση. Εάν είναι πολύ ενοχλητικό, μπορείτε να το κάνετε backspace και όταν το πληκτρολογήσετε ξανά, δεν θα επεκταθεί.

  Πώς να αναγνωρίσετε τη μουσική με το iPhone ή το iPad σας