Πώς να απενεργοποιήσετε την οθόνη 90 Hz στο Google Pixel 4 και στο Pixel 4 XL

Ενα από Google Pixel 4 και 4 βασικά χαρακτηριστικά του XL είναι η οθόνη 90Hz. Αλλά αν προσπαθείτε να εξοικονομήσετε διάρκεια ζωής της μπαταρίας, μπορείτε να απενεργοποιήσετε τον υψηλό ρυθμό ανανέωσης. Δείτε πώς μπορείτε να διατηρήσετε την οθόνη του τηλεφώνου στα 60 Hz.

Πώς να απενεργοποιήσετε την οθόνη 90 Hz

Για να ξεκινήσετε, σύρετε δύο φορές προς τα κάτω στην αρχική οθόνη σας για να περάσετε από τη σκιά ειδοποιήσεων και στην ενότητα γρήγορων πλακιδίων. Πατήστε στο εικονίδιο με το γρανάζι για να ανοίξετε το μενού Ρυθμίσεις.

Εναλλακτικά, μπορείτε να σύρετε προς τα πάνω από την αρχική οθόνη για να ανοίξετε το συρτάρι της εφαρμογής. Από εκεί, εντοπίστε και επιλέξτε την εφαρμογή “Ρυθμίσεις”.

  Πώς να ελέγξετε τη συμβατότητα συσκευών και εφαρμογών πριν κάνετε κράτηση αντιγράφου των Windows 10

Κάντε κύλιση προς τα κάτω και πατήστε στην επιλογή “Εμφάνιση”.

Επιλέξτε το κουμπί “Για προχωρημένους” για να αναπτύξετε το μενού.

Εντοπίστε και πατήστε την επιλογή “Ομαλή εμφάνιση”.

Επιλέξτε τον διακόπτη δίπλα στο “Smooth Display” για να απενεργοποιήσετε την οθόνη 90Hz. Καθώς τα Pixel 4 και Pixel 4 XL θα είναι κλειδωμένα στα 60 Hz, θα έχετε μια ελαφρώς καλύτερη διάρκεια ζωής της μπαταρίας.

Πώς να επιβάλετε τον ρυθμό ανανέωσης 90 Hz

Εάν δεν ανησυχείτε για τη διάρκεια ζωής της μπαταρίας και θέλετε τα Google Pixel 4 και Pixel 4 XL να λειτουργούν πάντα στα 90 Hz, επιβάλλετε την καλύτερη εμφάνιση της οθόνης. Δεν το συνιστούμε, καθώς θα εξαντληθεί η μπαταρία σας πιο γρήγορα.

Για να μπορέσετε να αποκτήσετε πρόσβαση στην επιλογή επιβολής υψηλότερου ρυθμού ανανέωσης, πρέπει να ενεργοποιήσετε τις Επιλογές προγραμματιστή. Για να το κάνετε αυτό, σύρετε δύο φορές προς τα κάτω στην οθόνη σας για να αποκτήσετε πρόσβαση στα πλακίδια γρήγορων ρυθμίσεων. Πατήστε στο εικονίδιο με το γρανάζι για να ανοίξετε το μενού Ρυθμίσεις. Εναλλακτικά, ανοίξτε την εφαρμογή “Ρυθμίσεις” από το συρτάρι εφαρμογών.

  Πώς να εκτελείτε εφαρμογές σε λειτουργία διαχειριστή από το πλαίσιο εκτέλεσης στα Windows 10

Κάντε κύλιση προς τα κάτω στο κάτω μέρος του μενού και επιλέξτε την επιλογή «Σχετικά με το τηλέφωνο».

Εντοπίστε το στοιχείο “Αριθμός κατασκευής” στο κάτω μέρος της σελίδας και αγγίξτε το γρήγορα. Μετά από μερικά δευτερόλεπτα, θα σας ζητηθεί να ελέγξετε τον εαυτό σας χρησιμοποιώντας τον κωδικό πρόσβασης της οθόνης κλειδώματος (κωδικός πρόσβασης, PIN, κ.λπ.).

Τώρα που η ρύθμιση είναι ενεργοποιημένη, πατήστε το κουμπί πίσω και επιλέξτε την επιλογή «Σύστημα».

Κάντε κύλιση προς τα κάτω και πατήστε “Για προχωρημένους” για να αναπτύξετε το πλήρες μενού.

Εντοπίστε και επιλέξτε το κουμπί “Επιλογές προγραμματιστή”.

  Πώς να αναγκάσετε το Outlook να κατεβάζει εικόνες (αν είστε βέβαιοι ότι είναι καλή ιδέα)

Είτε χρησιμοποιήστε το εργαλείο αναζήτησης για να εντοπίσετε το “Force 90Hz Refresh Rate” ή κάντε κύλιση προς τα κάτω και πατήστε στην επιλογή στην ενότητα “Debugging”.

Επιλέξτε τον διακόπτη δίπλα στο “Force 90Hz Refresh Rate” για να απενεργοποιήσετε τη λειτουργία.

Και πάλι, δεν σας προτείνουμε για τον ρυθμό ανανέωσης 90 Hz. Σχεδόν όλοι όσοι έχουν χρησιμοποιήσει το Google Pixel 4 και το Pixel 4 XL το έχουν σχολιάσει κακή διάρκεια μπαταρίας του τηλεφώνου. Η επιβολή υψηλότερου ρυθμού ανανέωσης θα κάνει τη συσκευή να πεθάνει πιο γρήγορα από το συνηθισμένο.