Πώς να αναγκάσετε το Outlook να κατεβάζει εικόνες (αν είστε βέβαιοι ότι είναι καλή ιδέα)

Εάν λάβετε ένα μήνυμα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου που περιέχει συνδεδεμένες εικόνες, το Outlook δεν πραγματοποιεί αυτόματη λήψη αυτών των εικόνων από προεπιλογή. Μπορείτε να αλλάξετε αυτήν τη συμπεριφορά εάν θέλετε, αλλά υπάρχουν κίνδυνοι να το κάνετε. Ας ΡΙΞΟΥΜΕ μια ΜΑΤΙΑ.

Για να είμαστε σαφείς εδώ, δεν μιλάμε για μηνύματα που περιέχουν εικόνες ως συνημμένα ή για μηνύματα στα οποία ο αποστολέας έχει εισαγάγει εικόνες (καθώς αυτά λειτουργούν σχεδόν σαν συνημμένα). Μιλάμε για εικόνες που περιέχουν συνδέσμους URL προς εικόνες που φιλοξενούνται στο διαδίκτυο.

Όταν λαμβάνετε ένα μήνυμα που περιέχει εικόνες, το Outlook αποτρέπει τη λήψη αυτών των εικόνων και σας εμφανίζει ένα μήνυμα στο επάνω μέρος της αλληλογραφίας.

Ο λόγος για αυτό είναι ότι το Outlook πρέπει να πραγματοποιήσει λήψη αυτών των εικόνων από έναν εξωτερικό διακομιστή, πράγμα που σημαίνει ότι ο διακομιστής (και επομένως ο αποστολέας) θα γνωρίζει ότι η διεύθυνση email σας είναι “ζωντανή” και υπό παρακολούθηση.

Αυτό δεν είναι πρόβλημα για νόμιμους αποστολείς όπως φίλους ή επιχειρήσεις για τις οποίες χρειάζεστε μια ζωντανή διεύθυνση email (όπως PayPal, Amazon κ.λπ.), επειδή είναι καλό να γνωρίζουν ότι το email σας λειτουργεί. Ακόμη και εδώ στο How-To Geek, περιλαμβάνουμε ένα pixel παρακολούθησης στο ενημερωτικό μας δελτίο, ώστε να μπορούμε να αφαιρέσουμε άτομα που δεν ανοίγουν ή δεν κοιτάζουν ποτέ τα μηνύματά μας, επειδή προσπαθούμε ενεργά να διασφαλίσουμε ότι δεν στέλνουμε ανεπιθύμητα μηνύματα σε άτομα.

  Τρόπος σύνδεσης με άλλες διαφάνειες σε μια παρουσίαση PowerPoint

Αλλά για τους πραγματικούς spammers, είναι μια διαφορετική ιστορία. Εάν γνωρίζουν ότι η διεύθυνση email σας είναι ενεργή, τότε θα γίνετε μεγαλύτερος στόχος για ανεπιθύμητα μηνύματα και ηλεκτρονικό ψάρεμα. Εξάλλου, ένας λογαριασμός που είναι γνωστό ότι τον κοιτάζει ένας άνθρωπος είναι πολύ πιο πολύτιμος για έναν απατεώνα από μια διεύθυνση που μπορεί να μην τον κοιτάξει ποτέ.

Ωστόσο, ακόμη χειρότερο από το να γνωρίζουν ότι η διεύθυνση email σας παρακολουθείται από έναν άνθρωπο είναι οι spammers οι εικόνες περιέχουν ιό ή κακόβουλο λογισμικό. Είναι ένας πολύ γνωστός φορέας επίθεσης και βασίζεται σε άτομα που κατεβάζουν την εικόνα στον υπολογιστή τους.

Επομένως, από προεπιλογή, το Outlook αποτρέπει την αυτόματη λήψη εικόνων—και αυτό είναι καλό.

Εάν κάνετε κλικ στο μήνυμα, έχετε μια σειρά από επιλογές για να το αντιμετωπίσετε.

Η πρώτη επιλογή, “Λήψη εικόνων”, απλώς θα πραγματοποιήσει λήψη των εικόνων για αυτό το email και αν γνωρίζετε τον αποστολέα, τότε αυτή είναι πιθανώς η επιλογή που έχετε επιλέξει.

Για να επιτρέψετε τη λήψη εικόνων για αυτόν τον χρήστη ξανά ή για τυχόν μηνύματα που προέρχονται από αυτόν τον τομέα, μπορείτε να επιλέξετε “Προσθήκη αποστολέα στη λίστα ασφαλών αποστολέων” ή “Προσθήκη τομέα [domain name] στη λίστα ασφαλών αποστολέων». Στο μέλλον, το Outlook θα πραγματοποιεί αυτόματα λήψη εικόνων σε μηνύματα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου από χρήστες ή τομείς στη λίστα ασφαλών αποστολέων.

  Απενεργοποιήστε την οθόνη έναρξης του MS Office 2013 και πάντα ανοιχτά κενά έγγραφα

Εάν θέλετε να προβάλετε την εικόνα αλλά όχι μέσω του προγράμματος-πελάτη email σας, έχετε την επιλογή να προβάλετε το email στο πρόγραμμα περιήγησής σας.

Το πρόγραμμα περιήγησής σας μπορεί να είναι ένα ασφαλέστερο μέρος για να προβάλετε μια εικόνα δυνητικά φορτωμένη με κακόβουλο λογισμικό, αλλά είστε ερευνητής ασφάλειας; Οχι? Τότε μην ανοίξετε ένα ύποπτο email πουθενά, απλώς διαγράψτε το.

Δεν μπορούμε να το τονίσουμε αρκετά: Εάν λάβετε ένα μήνυμα και πιστεύετε ότι μπορεί να είναι ένα μήνυμα ηλεκτρονικού ψαρέματος ή επικίνδυνο ανεπιθύμητο περιεχόμενο, διαγράψτε το και εκτελέστε σάρωση για ιούς στον υπολογιστή σας. Μην ανακατεύεστε προσπαθώντας να το ανοίξετε “με ασφάλεια”.

Αυτό μας οδηγεί στην επιλογή στο μενού περιβάλλοντος που μέχρι στιγμής αγνοούσαμε: “Αλλαγή ρυθμίσεων αυτόματης λήψης”.

Κάνοντας κλικ σε αυτήν την επιλογή μεταφέρεστε στις ρυθμίσεις αυτόματης λήψης. Μπορείτε επίσης να φτάσετε εκεί κάνοντας κλικ στην επιλογή Αρχείο > Επιλογές > Κέντρο αξιοπιστίας > Ρυθμίσεις Κέντρου αξιοπιστίας.

  Πώς να απενεργοποιήσετε τις ζωντανές ειδοποιήσεις Instagram

Στη συνέχεια, κάντε κλικ στην Αυτόματη λήψη για να εμφανιστούν οι ρυθμίσεις. Μας ενδιαφέρει η επιλογή “Να μην γίνεται αυτόματη λήψη εικόνων σε τυπικά μηνύματα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου HTML ή στοιχεία RSS”.

Αυτή η ρύθμιση είναι ενεργοποιημένη από προεπιλογή και συνοδεύεται από μια κατάλληλη προειδοποίηση πάνω από αυτήν.

Για να είμαστε σαφείς, δεν υποστηρίζουμε την απενεργοποίηση αυτής της ρύθμισης, καθώς αποτελεί μια ανεκτίμητη προστασία τόσο από ανεπιθύμητα μηνύματα όσο και από κακόβουλο λογισμικό. Ωστόσο, εάν έχετε μετατρέψει τις ρυθμίσεις ανεπιθύμητης αλληλογραφίας μέχρι το τέλος σε ασφαλείς λίστες (όπου η αλληλογραφία από οποιονδήποτε αποστολέα που δεν βρίσκεται στη λίστα ασφαλών αποστολέων σας θεωρείται ανεπιθύμητη), τότε μπορείτε να απενεργοποιήσετε αυτήν τη ρύθμιση εφόσον δεν t μετακινήσετε στοιχεία από άγνωστους αποστολείς από το φάκελο ανεπιθύμητης αλληλογραφίας στα Εισερχόμενά σας.

Ωστόσο, υπάρχουν ορισμένες προεπιλεγμένες ρυθμίσεις ενεργοποιημένες που επιτρέπουν την αυτόματη λήψη εικόνων από ασφαλείς αποστολείς, αξιόπιστους ιστότοπους και ροές RSS, επομένως δεν χρειάζεται πραγματικά να την απενεργοποιήσετε, εκτός εάν οι περιστάσεις σας είναι αρκετά ασυνήθιστες.

Έτσι και πάλι, δεν συνιστούμε να απενεργοποιήσετε αυτήν τη ρύθμιση παρά μόνο σε πολύ συγκεκριμένες περιπτώσεις, αλλά έτσι μπορείτε να το κάνετε αν θέλετε.