Πώς να απενεργοποιήσετε την εισαγωγή αφής στο τηλέφωνό σας Android [No-root]

Οι οθόνες αφής έχουν αλλάξει τον τρόπο που αλληλεπιδρούμε με τα τηλέφωνα. Είναι πιο εύκολο στη χρήση και ένα φυσικό πληκτρολόγιο ή ένα αριθμητικό πληκτρολόγιο δεν είναι πλέον απαραίτητο, πράγμα που σημαίνει μεγαλύτερες οθόνες. Μια οθόνη αφής είναι εξαιρετική μέχρι να την πατήσετε κατά λάθος τη λάθος στιγμή. Αυτό μπορεί να συμβεί κατά τη διάρκεια μιας σύσκεψης Skype ή όταν εγγράφετε ένα βίντεο. Ένα τυχαίο πάτημα μπορεί να βγει από μια εφαρμογή ή να τερματίσει μια κλήση. Δεδομένου του πόσο ανταποκρίνονται οι οθόνες αφής, οι συνέπειες ενός τυχαίου αγγίγματος θα είναι άμεσες. Το Touch Lock είναι μια εφαρμογή Android που μπορεί να απενεργοποιήσει την είσοδο αφής στο τηλέφωνό σας Android. Μπορεί επίσης να απενεργοποιήσει το πάτημα πλήκτρων σε πραγματικά φυσικά πλήκτρα. Δεν απαιτεί ριζωμένη συσκευή. Ετσι δουλευει.

  Πώς να κατεβάσετε βίντεο YouTube σε συσκευή iPhone, iPad ή Android

Εγκαταστήστε και εκκινήστε το Touch Lock. Περάστε το δάχτυλό σας στην οθόνη του εκπαιδευτικού προγράμματος και πατήστε «Ενεργοποίηση τώρα». Αυτό ενεργοποιεί την εφαρμογή, δηλαδή προσθέτει το σήμα της εφαρμογής στη γραμμή κατάστασης.

Το σήμα σάς ενημερώνει εάν το Touch Lock εκτελείται ή όχι. Μπορείτε να το απενεργοποιήσετε αν θέλετε. Η εφαρμογή, από προεπιλογή, θα σας πει πώς να απενεργοποιήσετε το Touch Lock όταν αγγίζετε την οθόνη σας. Εάν χρησιμοποιείτε αυτήν την εφαρμογή για να κρατήσετε τα παιδιά μακριά από τη συσκευή σας, θα πρέπει να απενεργοποιήσετε την υπόδειξη. Για να τα κάνετε όλα αυτά, πρέπει να μεταβείτε στις ρυθμίσεις της εφαρμογής.

Ανοίξτε το Touch Lock και πατήστε το κουμπί υπερχείλισης. Πατήστε «Απενεργοποίηση ειδοποίησης» για να αφαιρέσετε το σήμα της γραμμής κατάστασης. Πατήστε «Ρυθμίσεις» και καταργήστε την επιλογή «Οδηγός ξεκλειδώματος» για να αποκρύψετε την υπόδειξη ξεκλειδώματος. Μπορείτε επίσης να ρυθμίσετε το Touch Lock για να κλειδώνει την ένταση στο τρέχον επίπεδο, κάτι που είναι και πάλι χρήσιμο εάν έχετε παιδιά που παρακολουθούν βίντεο στο τηλέφωνό σας.

  Επαναφέρετε το παλιό εναλλάκτη καρτελών στο Chrome για Android

Απενεργοποιήστε την είσοδο αφής

Τραβήξτε προς τα κάτω τον πίνακα ειδοποιήσεων και πατήστε το εικονίδιο του λουκέτου. Αυτό θα απενεργοποιήσει την είσοδο αφής στο τηλέφωνό σας Android. Τα φυσικά πλήκτρα, δηλαδή, τα πλήκτρα έντασης και λειτουργίας θα εξακολουθούν να λειτουργούν. Εάν θέλετε να τα απενεργοποιήσετε επίσης, πατήστε το κουμπί δίπλα στο εικονίδιο του λουκέτου.

Για να κλειδώσετε τα φυσικά πλήκτρα, το Touch Lock θα ζητήσει πρόσθετες άδειες προσβασιμότητας. Στην οθόνη προσβασιμότητας, ενεργοποιήστε τα δικαιώματα για το κλείδωμα αφής και η εφαρμογή θα μπορεί να κλειδώσει τα πλήκτρα έντασης.

  Πώς να βρείτε ποιες εφαρμογές έχουν πρόσβαση σε άδεια στο Android

Τι συμβαίνει στην οθόνη κλειδώματος;

Το κλείδωμα παραμένει ακόμα και όταν η οθόνη σας είναι κλειδωμένη. Δεν μπορείτε να σύρετε για να ανοίξετε την κάμερα και δεν μπορείτε να εισαγάγετε τον κωδικό πρόσβασης ή το μοτίβο ξεκλειδώματος. Πρέπει να απενεργοποιήσετε το Touck Lock για να μπορέσετε να κάνετε κάτι από αυτά.

Απενεργοποιήστε το Touch Lock

Απλώς πατήστε δύο φορές το μικρό εικονίδιο της εφαρμογής για να απενεργοποιήσετε την εφαρμογή. Είναι λίγο δύσκολο να εντοπίσετε τι πρέπει να πατήσετε για να απενεργοποιήσετε την εφαρμογή. Το σήμα απενεργοποίησης προστίθεται στην επάνω δεξιά γωνία της οθόνης σας. Δείχνει ένα μωρό να πιάνει ένα τηλέφωνο.

Το Touch Lock είναι μια εφαρμογή γονικού ελέγχου. Εμποδίζει τα παιδιά να έχουν πρόσβαση σε εφαρμογές ή να μπλέκουν με τις ρυθμίσεις ενός τηλεφώνου. Τούτου λεχθέντος, μπορεί να χρησιμοποιηθεί σχεδόν για οτιδήποτε απαιτεί απενεργοποίηση της οθόνης αφής στο τηλέφωνό σας.