Επαναφέρετε το παλιό εναλλάκτη καρτελών στο Chrome για Android


Η έκδοση Material design του Chrome κάνει κάτι λίγο ανορθόδοξο με την εναλλαγή καρτελών. συνδυάζει την εναλλαγή καρτελών με την εναλλαγή εφαρμογών. Για να μεταβείτε σε διαφορετική καρτέλα, πρέπει να πατήσετε το κουμπί εναλλαγής εφαρμογών και θα εμφανιστεί, εκτός από τις άλλες εφαρμογές που έχετε ανοιχτές, όλες οι ανοιχτές καρτέλες του Chrome. Περνάτε μέσα από αυτές όπως θα κάνατε κυκλική κίνηση στις ανοιχτές εφαρμογές σας και αγγίξτε την καρτέλα στην οποία θέλετε να μεταβείτε. Δεν υπάρχει τίποτα λάθος με αυτήν την προσέγγιση, αν μπορείτε να αποκτήσετε τη συνήθεια να τη χρησιμοποιείτε, αλλά συνέχισα να ψάχνω για την παλιά εναλλαγή καρτελών. Ευτυχώς, υπάρχει ένας εξαιρετικά απλός τρόπος ενσωματωμένος στο Chrome για να επαναφέρετε την παλιά εναλλαγή καρτελών.

  Το Snapdragon Glance είναι μια εφαρμογή κλειδώματος οθόνης με επίγνωση χρήσης για Android

Μπορείτε να δείτε πώς μοιάζουν οι παλιοί (αριστερά) και οι νέοι (δεξιά) εναλλαγή καρτελών. Το νέο εναλλάκτη καρτελών δεν φαίνεται κακό, αλλά η παλιά συνήθεια πεθαίνει σκληρά και μερικές φορές δεν πεθαίνουν καθόλου ακόμα κι αν τα χτυπήσετε με ένα ρόπαλο του μπέιζμπολ.

Για να επαναφέρετε το παλιό πρόγραμμα προβολής, μεταβείτε στο Chrome και πατήστε το κουμπί “Περισσότερα”. Μεταβείτε στις Ρυθμίσεις όπου θα δείτε μια “Επιλογή συγχώνευσης καρτελών και εφαρμογών” στην ενότητα Βασικές. Πατήστε το και απενεργοποιήστε την επιλογή (είναι ενεργοποιημένη από προεπιλογή). Θα λάβετε ένα μήνυμα επιβεβαίωσης στην οθόνη που θα σας ρωτάει εάν θέλετε πραγματικά να διαχωρίσετε το εναλλαγή καρτελών από το εναλλαγή εφαρμογών.

  Πώς να αποθηκεύσετε στιγμιότυπα οθόνης της οθόνης σύνδεσης του Chrome OS

Φαίνεται ότι το Chrome κάνει επανεκκίνηση και συνεχίζει την παλιά σας περίοδο λειτουργίας από εκεί που την είχατε σταματήσει. Η παλιά εναλλαγή καρτελών εμφανίζεται ξανά δίπλα στη γραμμή URL και όταν την πατήσετε ανοίγετε τις καρτέλες ενώ βρίσκεστε ακόμα στην εφαρμογή Chrome. Γιατί ο Chrome, ή μάλλον η Google, ακολούθησε αυτή τη διαδρομή, είναι δύσκολο να πούμε. Ίσως πίστευαν ότι οι χρήστες Android θα απολάμβαναν τη βαθύτερη ενοποίηση του προγράμματος περιήγησης με το λειτουργικό σύστημα. Διαπίστωσα επίσης ότι με τη νέα εναλλαγή καρτελών, οι μικρογραφίες ή μάλλον τα στιγμιότυπα ιστοσελίδων δεν αποθηκεύονταν σωστά (ή καθόλου) καθιστώντας την εναλλαγή καρτελών πολύ λιγότερο βολική, ως εκ τούτου, η ανάγκη χρήσης της παλαιότερης μεθόδου εναλλαγής.

  Πώς να προσθέσετε πολλές γλώσσες εισαγωγής στο Android 7.0