Πώς να απενεργοποιήσετε τα μπλε τικ στο WhatsApp

Τα μπλε τικ στο WhatsApp σάς ενημερώνουν όταν άλλοι έχουν διαβάσει το μήνυμά σας, αλλά τι γίνεται αν δεν σας αρέσει αυτή η λειτουργία; Ίσως νιώθετε πίεση να απαντήσετε πριν να είστε έτοιμοι ή προτιμάτε να χρησιμοποιήσετε την εφαρμογή με πιο κρυφό τρόπο.

Όποιος κι αν είναι ο λόγος, θα σας δείξουμε πώς να απενεργοποιήσετε τα μπλε τικ στο WhatsApp.

Πώς να απενεργοποιήσετε τα μπλε τσιμπούρια του WhatApp

Τα μπλε σημάδια ελέγχου του WhatsApp ελέγχονται με μια απλή εναλλαγή. Για να το βρείτε, ανοίξτε το μενού Ρυθμίσεις (στην κάτω γραμμή της εφαρμογής iPhone ή κάτω από το μενού με τις τρεις κουκκίδες επάνω δεξιά, εάν χρησιμοποιείτε Android). Στη συνέχεια, επιλέξτε τον πίνακα Απόρρητο. Στο εσωτερικό, βρείτε την εναλλαγή Αποδείξεων ανάγνωσης και απενεργοποιήστε την.

  Πώς να κάνετε σίγαση μιας συνομιλίας επ' αόριστον στο WhatsApp

Αυτό θα σας εμποδίσει να στέλνετε αποδείξεις ανάγνωσης σε άτομα με τα οποία συνομιλείτε, έτσι δεν θα βλέπουν πλέον μπλε τικ μόλις ανοίξετε το μήνυμά τους. Όπως εξηγεί η εφαρμογή, ένα άλλο αποτέλεσμα της απενεργοποίησης αυτής της επιλογής είναι ότι δεν θα μπορείτε πλέον να βλέπετε μπλε τικ στα δικά σας μηνύματα όταν τα έχουν δει άλλα άτομα.

Σημειώστε ότι δεν μπορείτε να απενεργοποιήσετε τις αποδείξεις ανάγνωσης για ομαδικές συνομιλίες, ακόμη και με αυτήν την εναλλαγή. Επίσης, δεν μπορείτε να απενεργοποιήσετε τις “αποδείξεις αναπαραγωγής” για φωνητικά μηνύματα, επομένως τα άλλα μέρη θα τα βλέπουν πάντα.

  Πώς να στείλετε μήνυμα σε κάποιον που δεν είναι στις επαφές σας στο WhatsApp στο iPhone

Εάν χρησιμοποιείτε το WhatsApp Web, να γνωρίζετε ότι δεν είναι δυνατό να αφαιρέσετε τα μπλε τικ από το WhatsApp στον υπολογιστή σας. θα χρειαστεί να χρησιμοποιήσετε το τηλέφωνό σας για να αλλάξετε αυτές τις επιλογές.

Διαβάστε Αποδείξεις έναντι Μπλε τικ

Σε περίπτωση που δεν γνωρίζετε την ορολογία, οι αποδείξεις ανάγνωσης και τα μπλε τικ είναι το ίδιο χαρακτηριστικό. Οι αποδείξεις ανάγνωσης είναι η λειτουργία των εφαρμογών ανταλλαγής μηνυμάτων που ενημερώνουν άλλα άτομα πότε έχει διαβαστεί ένα μήνυμα, ενώ τα μπλε τικ είναι ο τρόπος του WhatsApp να εμφανίζει τις αποδείξεις ανάγνωσης.

Δείτε την επισκόπηση των σημαδιών ελέγχου στο WhatsApp για περισσότερες πληροφορίες. Είναι ακόμη δυνατό να δείτε πότε ακριβώς διαβάστηκε το μήνυμά σας στο WhatsApp.

  Πώς να δημιουργήσετε και να μοιραστείτε συνδέσμους κλήσεων ήχου/βίντεο WhatsApp

Παραμονή ιδιωτικού στο WhatsApp

Τώρα μπορείτε να χρησιμοποιήσετε το WhatsApp χωρίς οι επαφές σας να γνωρίζουν αν έχετε διαβάσει τα μηνύματά τους ή όχι. Αν και αυτή η λειτουργία έχει πολλά πλεονεκτήματα, όπως η παροχή επιβεβαίωσης για απλά μηνύματα όπως «Να είσαι εκεί σε 10 λεπτά», δεν είναι για όλους.

Ενώ το σκέφτεστε αυτό, υπάρχουν πολλοί άλλοι τρόποι με τους οποίους μπορείτε να κάνετε το WhatsApp πιο ασφαλές και ιδιωτικό.

Πίστωση εικόνας: racorn via Shutterstock