Πώς να δημιουργήσετε και να μοιραστείτε συνδέσμους κλήσεων ήχου/βίντεο WhatsApp

Με βάση χρηστών που ξεπερνά τα 2 δισεκατομμύρια χρήστες, το WhatsApp είναι ήδη η υπηρεσία κλήσεων ήχου και βίντεο για πολλούς χρήστες παγκοσμίως. Και τώρα, η εταιρεία ανταλλαγής μηνυμάτων που ανήκει στη Meta ετοιμάζει περισσότερες συνεργατικές λειτουργίες πριν από την κυκλοφορία των πολυαναμενόμενων Κοινοτήτων. Η πιο πρόσφατη προσθήκη ονομάζεται WhatsApp Call Links και στοχεύει να αναλάβει εφαρμογές τηλεδιάσκεψης όπως το Google Meet ή το Zoom. Τώρα μπορείτε να δημιουργήσετε συνδέσμους βιντεοκλήσεων και ήχου μέσα στο WhatsApp και να τις μοιραστείτε με άλλους. Οποιοσδήποτε έχει λογαριασμό WhatsApp θα μπορεί στη συνέχεια να συμμετάσχει στην κλήση χρησιμοποιώντας τον σύνδεσμο ανά πάσα στιγμή, διευκολύνοντας έτσι την έναρξη και τη συμμετοχή σε κλήσεις συνδιάσκεψης. Τώρα, αν σας ενδιαφέρει η επιλογή “Δημιουργία συνδέσμου κλήσης” στο WhatsApp, δείτε πώς μπορείτε να χρησιμοποιήσετε αυτήν τη δυνατότητα στο μέγιστο των δυνατοτήτων της.

Όπως εξηγεί το WhatsApp σελίδα υποστήριξης, Οι Σύνδεσμοι κλήσεων είναι μοναδικές διευθύνσεις URL με αναγνωριστικά 22 χαρακτήρων που σας βοηθούν να συνδεθείτε εύκολα με άλλους στην εφαρμογή ανταλλαγής μηνυμάτων. Αυτοί οι σύνδεσμοι δημιουργούνται εύκολα, έχουν μεγάλη διάρκεια ισχύος και μπορούν να επαναχρησιμοποιηθούν, όπως θα μάθετε σε αυτόν τον οδηγό. Επομένως, μην χάνετε άλλο χρόνο και μάθετε πώς να χρησιμοποιείτε αυτήν τη νέα δυνατότητα WhatsApp.

  Πώς να σταματήσετε το Whatsapp να αποθηκεύει φωτογραφίες και βίντεο στο τηλέφωνό σας

Προτού προχωρήσετε και δημιουργήσετε συνδέσμους κλήσεων WhatsApp για κοινή χρήση με φίλους και συγγενείς, πρέπει να γνωρίζετε μερικά πράγματα σχετικά με αυτήν τη νέα λειτουργία. Ακολουθούν οι προϋποθέσεις για τη χρήση αυτής της δυνατότητας:

  • Οι Σύνδεσμοι κλήσεων υποστηρίζονται μόνο σε Android και iOS αυτήν τη στιγμή. Μπορείτε να διαβάσετε σχετικά με τη χρήση των Συνδέσμων κλήσεων σε επιτραπέζιο υπολογιστή ή στον ιστό στην ειδική ενότητα παρακάτω.
  • Οι σύνδεσμοι κλήσεων WhatsApp έχουν ισχύ 90 ημερών και θα λήξουν εάν παραμείνουν αχρησιμοποίητοι για αυτήν τη διάρκεια. Αυτό σημαίνει δύο πράγματα – ένα, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε ξανά συνδέσμους για να συνδεθείτε με φίλους αργότερα και δεύτερον, δεν μπορείτε να διαγράψετε τους συνδέσμους με μη αυτόματο τρόπο.
  • Ενώ οι χρήστες δεν μπορούν να διαγράψουν αυτούς τους συνδέσμους, το WhatsApp μπορεί να τους ανακαλέσει για λόγους ασφαλείας και απορρήτου. Ωστόσο, να θυμάστε ότι αυτές οι βιντεοκλήσεις και οι κλήσεις ήχου παραμένουν κρυπτογραφημένες από άκρο σε άκρο.
  • Οποιοσδήποτε διαθέτει τον σύνδεσμο μπορεί να συμμετάσχει στην κλήση, επομένως μοιράζεστε το ίδιο μόνο με αξιόπιστα άτομα. Οι αποκλεισμένοι χρήστες δεν μπορούν να συμμετάσχουν στην κλήση. Ωστόσο, αν δεν είστε προσεκτικοί, αυτό θα μπορούσε να μετατραπεί σε εφιάλτη απορρήτου για εσάς.

1. Αρχικά, ανοίξτε το WhatsApp και μεταβείτε στην καρτέλα “Κλήσεις” στο τηλέφωνο iPhone ή Android. Εδώ, θα βρείτε τη νέα επιλογή «Δημιουργία συνδέσμου κλήσης» στο επάνω μέρος.

2. Όταν πατήσετε στην επιλογή “Δημιουργία συνδέσμου κλήσης”, η εφαρμογή θα δημιουργήσει αυτόματα έναν νέο σύνδεσμο βιντεοκλήσης από προεπιλογή. Μπορείτε, ωστόσο, να επιλέξετε τον «Τύπο κλήσης» (Βίντεο ή Φωνή) από την επιλογή κάτω από τον σύνδεσμο.

  Πώς να κάνετε ομαδικές κλήσεις στο Whatsapp

3. Αφού δημιουργήσετε έναν σύνδεσμο κλήσης WhatsApp, έχετε τρεις επιλογές για να τον μοιραστείτε με φίλους ή συγγενείς. Μπορείτε απλά να μοιραστείτε τον σύνδεσμο σε μια επαφή στο WhatsApp, να αντιγράψετε τον σύνδεσμο ή να πατήσετε την επιλογή “Κοινή χρήση συνδέσμου” για να τον στείλετε χρησιμοποιώντας αλληλογραφία, Instagram, Discord ή άλλες πλατφόρμες.

Αφού μοιραστείτε έναν σύνδεσμο κλήσης βίντεο ή ήχου, οι χρήστες μπορούν απλώς να πατήσουν τον ίδιο για να συμμετάσχουν στην κλήση στο WhatsApp. Εάν έχετε μοιραστεί τον σύνδεσμο μέσω WhatsApp, οι χρήστες θα δουν ακόμη και ένα κουμπί “Συμμετοχή στην κλήση” κάτω από τον σύνδεσμο στη συνομιλία. Πατώντας το κουμπί θα μεταφερθείτε στην οθόνη κλήσης, όπου μπορείτε να πατήσετε «Συμμετοχή» για να συμμετάσχετε στην κλήση. Ναι, είναι τόσο εύκολο.

Δεδομένου ότι οι Σύνδεσμοι κλήσεων έχουν ισχύ 90 ημερών, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε ξανά τους συνδέσμους για να συνδεθείτε με φίλους ή συγγενείς αργότερα. Δείτε πώς μπορείτε να χρησιμοποιήσετε ξανά υπάρχοντες συνδέσμους κλήσεων.

Ανοίξτε το WhatsApp και κατευθυνθείτε στην καρτέλα Κλήσεις. Στη συνέχεια, στο αρχείο καταγραφής κλήσεων, αναζητήστε τις επαφές με ένα εικονίδιο συνδέσμου κάτω από το όνομά τους. Τώρα, πατήστε στο όνομα της επαφής για πρόσβαση στον υπάρχοντα σύνδεσμο κλήσης. Στη συνέχεια, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε το κουμπί “Εγγραφή” για να χρησιμοποιήσετε αμέσως τον σύνδεσμο και να προσκαλέσετε νέους συμμετέχοντες.

Δημοφιλείς εφαρμογές τηλεδιάσκεψης, όπως το Zoom και το Google Meet, επιτρέπουν στους χρήστες να συμμετέχουν σε κλήσεις από οποιαδήποτε πλατφόρμα — είτε πρόκειται για κινητά, για επιτραπέζιους υπολογιστές, για τον ιστό ή ακόμα και για έξυπνες τηλεοράσεις. Ωστόσο, οι σύνδεσμοι κλήσεων WhatsApp έχουν έναν τεράστιο περιορισμό αυτή τη στιγμή.

  Μεταφορά/Επαναφορά αντιγράφων ασφαλείας WhatsApp από το Google Drive σε iPhone/iCloud – Αναθεώρηση iTransor

Όταν κάνετε κλικ για να συμμετάσχετε σε μια κλήση βίντεο ή ήχου στην επιφάνεια εργασίας των Windows ή Mac χρησιμοποιώντας μια σύνδεση κλήσης, βλέπετε τη σύνδεση να ανοίγει ένα παράθυρο σφάλματος στο πρόγραμμα περιήγησής σας. «Οι σύνδεσμοι κλήσεων WhatsApp δεν υποστηρίζονται αυτήν τη στιγμή σε επιτραπέζιους υπολογιστές», αναφέρει το σφάλμα. Συνοδεύεται από τον κωδικό QR του συνδέσμου κλήσης, τον οποίο μπορείτε να σαρώσετε χρησιμοποιώντας μια εφαρμογή σαρωτή κωδικών QR στο τηλέφωνό σας, για να συμμετάσχετε στη συνάντηση.

Οπότε, ναι, δεν μπορείτε να συμμετάσχετε σε κλήσεις ήχου και βίντεο χρησιμοποιώντας συνδέσμους κλήσεων στον υπολογιστή σας ή στο πρόγραμμα περιήγησης ιστού σας αυτήν τη στιγμή. Αναμένουμε ότι η εφαρμογή ανταλλαγής μηνυμάτων που ανήκει στη Meta θα προσθέσει υποστήριξη για υπολογιστές τις επόμενες εβδομάδες.

Αυτά είναι σχεδόν όλα όσα πρέπει να ξέρετε για τη λειτουργία Call Link που προστέθηκε πρόσφατα στο WhatsApp. Αν και αυτή η δυνατότητα δίνει στη Meta το οπλοστάσιο για να αντιμετωπίσει το Zoom και άλλες εφαρμογές τηλεδιάσκεψης, πιστεύω ότι θα έχει μια πιο προσωπική περίπτωση χρήσης στη ζωή μας. Τώρα θα μπορείτε να προγραμματίζετε φιλικές και οικογενειακές κλήσεις εκ των προτέρων αντί να προσπαθείτε να προσκαλέσετε όλους την τελευταία στιγμή. Οι σύνδεσμοι κλήσεων WhatsApp έρχονται ως χρήσιμη προσθήκη, αλλά η δυνατότητα αυτή τη στιγμή είναι μισοψημένη. Δύο πράγματα που θα ήθελα να δω η εταιρεία να προσθέτει είναι — η δυνατότητα ρύθμισης της ώρας της σύσκεψης και αποστολής υπενθυμίσεων για τη συνάντηση στο WhatsApp.

Επιπλέον, το WhatsApp έχει επίσης εισαγάγει μερικά νέα χαρακτηριστικά πρόσφατα. Τώρα μπορείτε να αποκρύψετε την κατάστασή σας στο διαδίκτυο στο WhatsApp και να χρησιμοποιήσετε τα μηνύματα σε πολλές συσκευές ακόμα και όταν η κύρια συσκευή σας δεν διαθέτει internet. Για περισσότερες τέτοιες συμβουλές και κόλπα, ακολουθήστε το Beebom και πείτε μας τα σχόλιά σας στα παρακάτω σχόλια.