Πώς να στείλετε μήνυμα σε κάποιον που δεν είναι στις επαφές σας στο WhatsApp στο iPhone

Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε το WhatsApp για τα πάντα, από το να μιλήσετε με την οικογένεια μέχρι να στείλετε μηνύματα σε κάποιον που γνωρίσατε σε μια διάσκεψη. Τι γίνεται όμως αν θέλετε να στείλετε ένα γρήγορο μήνυμα σε κάποιον που δεν είναι στις επαφές σας στο WhatsApp στο iPhone; Ετσι δουλευει.

Εάν θέλετε να στείλετε ένα μήνυμα σε κάποιον, το WhatsApp απαιτεί να τον προσθέσετε πρώτα ως επαφή. Ευτυχώς, υπάρχει λύση. Χρησιμοποιώντας τις Συντομεύσεις, μπορείτε να παραλείψετε τη διαδικασία και να ξεκινήσετε μια συνομιλία με οποιονδήποτε αριθμό τηλεφώνου (δεδομένου ότι βρίσκονται στο WhatsApp).

Το Shortcuts είναι η ενσωματωμένη εφαρμογή αυτοματισμού της Apple για iPhone και iPad. Μπορείτε να το χρησιμοποιήσετε για να δημιουργήσετε αυτοματισμούς ή μπορείτε απλώς να εισαγάγετε αυτοματισμούς που έχουν δημιουργηθεί από μέλη της κοινότητας. Θα εισαγάγουμε μια έτοιμη συντόμευση για αυτόν τον οδηγό.

  Πώς να μοιραστείτε τη ζωντανή τοποθεσία σας στο Whatsapp

Πριν ξεκινήσετε, θα πρέπει να ενεργοποιήσετε τη λειτουργία Μη αξιόπιστες συντομεύσεις, καθώς πραγματοποιείτε λήψη μιας συντόμευσης από το διαδίκτυο. Για να το κάνετε αυτό, ανοίξτε την εφαρμογή “Ρυθμίσεις” και μεταβείτε στην ενότητα “Συντομεύσεις”.

Εδώ, πατήστε την εναλλαγή δίπλα στην επιλογή “Να επιτρέπονται οι μη αξιόπιστες συντομεύσεις”.

Από το αναδυόμενο παράθυρο, επιβεβαιώστε χρησιμοποιώντας το κουμπί “Allow”.

Εισαγάγετε τον κωδικό πρόσβασης της συσκευής σας από την επόμενη οθόνη για να ενεργοποιήσετε τις μη αξιόπιστες συντομεύσεις.

Τώρα είμαστε έτοιμοι να ρυθμίσουμε τη νέα συντόμευση. Ανοιξε το Μη αποθηκευμένος αριθμός WhatsApp σύνδεσμος συντόμευσης στο Safari στο iPhone σας.

  Πώς να αλλάξετε τον κωδικό ασφαλείας Whatsapp

Από τη φόρτωση της σελίδας, πατήστε το κουμπί “Λήψη συντόμευσης”.

Πατήστε το

Το iPhone σας θα ανοίξει την εφαρμογή “Συντομεύσεις”. Κάντε κύλιση προς τα κάτω στο κάτω μέρος των παραθύρων και πατήστε το κουμπί “Προσθήκη μη αξιόπιστης συντόμευσης”.

Κάντε κύλιση προς τα κάτω προς τα κάτω και πατήστε το

Η συντόμευση θα εγκατασταθεί τώρα.

Τώρα, στην εφαρμογή “Συντομεύσεις”, μεταβείτε στην καρτέλα “Οι συντομεύσεις μου” και πατήστε τη συντόμευση “Μη αποθηκευμένος αριθμός του WhatsApp”.

Η συντόμευση θα σας ζητήσει τον αριθμό τηλεφώνου. Εδώ, πληκτρολογήστε ολόκληρο τον αριθμό, συμπεριλαμβανομένου του κωδικού χώρας. Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε μόνο αριθμούς και όχι τροποποιητές όπως “+” ή “().”

Επομένως, εάν στέλνετε μηνύματα σε κάποιον στις ΗΠΑ και ο αριθμός του είναι 987654321, θα πρέπει να πληκτρολογήσετε “1987654321” και μετά να πατήσετε το κουμπί “Τέλος”.

  Πώς να αλλάξετε το φόντο της συνομιλίας στο Whatsapp

Η εφαρμογή Συντομεύσεις θα ανοίξει το WhatsApp με μια νέα συνομιλία για τον αριθμό που ορίσατε. Στο επάνω μέρος, δεν θα δείτε όνομα επαφής. Αντίθετα, θα δείτε απλώς τον αριθμό τηλεφώνου.

Τώρα μπορείτε να πληκτρολογήσετε ένα μήνυμα και να το στείλετε. Αργότερα, αν θέλετε, μπορείτε να αποθηκεύσετε την επαφή.

Χρησιμοποιείτε συχνά το WhatsApp; Μάθετε πώς να προστατεύετε τον λογαριασμό σας WhatsApp.