Πώς να απενεργοποιήσετε γρήγορα τις ενοχλητικές ειδοποιήσεις σε iPhone ή iPad

Μερικές φορές φαίνεται ότι κάθε εφαρμογή στον κόσμο θέλει να τραβήξει την προσοχή μας. Εάν δεν είστε προσεκτικοί κατά την εκκίνηση νέων εφαρμογών, σύντομα θα βρείτε τον εαυτό σας να ταχυδακτυλουργεί ενοχλητικές ειδοποιήσεις στο iPhone ή το iPad σας. Ακολουθεί ένας γρήγορος τρόπος για να απενεργοποιήσετε τις ειδοποιήσεις χωρίς να χρειάζεται να ψάξετε στις Ρυθμίσεις.

Αρχικά, εάν η συσκευή σας δεν είναι κλειδωμένη, ξεκινήστε το Κέντρο ειδοποιήσεων σύροντας προς τα κάτω από το επάνω κεντρικό άκρο της οθόνης σας. Εάν η συσκευή σας είναι κλειδωμένη, το επόμενο βήμα θα λειτουργήσει και στην κλειδωμένη οθόνη.

  Πώς να ελέγξετε την ισχύ του σήματος Wi-Fi

Θα δείτε μια λίστα με ειδοποιήσεις που λάβατε πρόσφατα.

Σύρετε προς τα αριστερά σε μία από τις ειδοποιήσεις από τις οποίες θέλετε να απαλλαγείτε.

Πατήστε «Διαχείριση» για να απαλλαγείτε από μελλοντικές ειδοποιήσεις από την εφαρμογή που έστειλε το ενοχλητικό μήνυμα.

Δείτε τι κάνουν οι επιλογές εδώ:

Η Διαχείριση σάς επιτρέπει να διαχειρίζεστε μελλοντικές ειδοποιήσεις από την εφαρμογή, συμπεριλαμβανομένης της απενεργοποίησής τους.
Η προβολή σάς δείχνει μια διευρυμένη προεπισκόπηση της ειδοποίησης, εάν είναι διαθέσιμη, και τυχόν γρήγορες ενέργειες που προσφέρει η εφαρμογή. Για παράδειγμα, μπορείτε να απαντάτε γρήγορα σε μηνύματα σε ορισμένες εφαρμογές και να αρχειοθετείτε γρήγορα μηνύματα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου από εδώ.
Το Clear αφαιρεί τη συγκεκριμένη ειδοποίηση από την οθόνη σας, αλλά δεν απενεργοποιεί τις ειδοποιήσεις από την εφαρμογή.

  Πιθανότατα κάνετε λάθος σάρωση στο iPhone X σας, Δείτε πώς να το κάνετε σωστά

Πατήστε «Απενεργοποίηση» για να σταματήσετε να βλέπετε ειδοποιήσεις από τη συγκεκριμένη εφαρμογή.

Η επιλογή Παράδοση αθόρυβα θα σας επιτρέψει να λαμβάνετε μελλοντικές ειδοποιήσεις από αυτήν την εφαρμογή, αλλά η συσκευή σας δεν θα κάνει ήχο ή δόνηση όταν φτάνουν οι ειδοποιήσεις.

Ένα αναδυόμενο μήνυμα επιβεβαίωσης θα σας ρωτήσει εάν θέλετε πραγματικά να απενεργοποιήσετε όλες τις ειδοποιήσεις από την εφαρμογή που επιλέξατε.

Πατήστε «Απενεργοποίηση όλων των ειδοποιήσεων».

Από εδώ και στο εξής, δεν θα λαμβάνετε πλέον ειδοποιήσεις από τη συγκεκριμένη εφαρμογή.

Και εκεί το έχετε. Ειρήνη επιτέλους.

Ενεργοποιήστε ξανά τις ειδοποιήσεις από μια εφαρμογή

Εάν αλλάξετε γνώμη και θέλετε να ενεργοποιήσετε τις ειδοποιήσεις από την εφαρμογή που μόλις απενεργοποιήσατε, μεταβείτε στις Ρυθμίσεις > Ειδοποιήσεις.

  Πώς να μεταδώσετε το "Sherlock" του BBC χωρίς καλώδιο

Κάντε κύλιση προς τα κάτω στη λίστα των εφαρμογών μέχρι να βρείτε την εφαρμογή που θέλετε και πατήστε την. Στη συνέχεια, πατήστε το διακόπτη “Να επιτρέπονται ειδοποιήσεις”.

Ο διακόπτης θα γίνει πράσινος και οι Ρυθμίσεις θα εμφανίσουν άλλες επιλογές που μπορείτε να διαμορφώσετε σύμφωνα με τις προσωπικές σας προτιμήσεις.