Πιθανότατα κάνετε λάθος σάρωση στο iPhone X σας, Δείτε πώς να το κάνετε σωστά

Με την εισαγωγή του iPhone X, η Apple άλλαξε τον τρόπο με τον οποίο οι χρήστες αλληλεπιδρούν με τις συσκευές τους, αφαιρώντας εντελώς το κουμπί αρχικής οθόνης. Αν και είναι αρκετά εύκολο να χρησιμοποιήσετε τις νέες χειρονομίες, ορισμένοι χρήστες μπορεί να μην τις χρησιμοποιούν σωστά, κάτι που μπορεί να προκαλέσει κάποια απογοήτευση.

Κυρίως, έχει να κάνει με το να γνωρίζετε πώς να κάνετε σάρωση για να επιστρέψετε στην αρχική οθόνη, να εμφανίσετε το πρόγραμμα εναλλαγής εφαρμογών και να κάνετε άμεση εναλλαγή μεταξύ εφαρμογών, οι οποίες είναι τρεις διαφορετικές χειρονομίες. Θα σας δείξουμε πώς να κατακτήσετε αυτές τις χειρονομίες, καθώς και μερικές άλλες χειρονομίες για να σας βοηθήσουν.

Επιστροφή στην αρχική οθόνη

Χωρίς κουμπί αρχικής οθόνης, τα iPhone X, XS και XR χρησιμοποιούν μια απλή κίνηση σάρωσης από το κάτω μέρος της οθόνης για έξοδο από μια εφαρμογή και επιστροφή στην αρχική οθόνη.

  Πώς να αξιοποιήσετε στο έπακρο τις εκπτώσεις στο Steam

Είναι περισσότερο μια κίνηση παρά ένα κτύπημα, αλλά καταλαβαίνετε το νόημα. Επίσης, δεν χρειάζεται να κάνετε σάρωση προς τα πάνω από το κάτω μέρος της οθόνης. Είναι λίγο συγχωρητικό στο ότι μπορείτε να σύρετε προς τα πάνω από λίγο ψηλότερα και δεν χρειάζεται καν να αγγίξετε αυτή τη στενή γραμμή στο κάτω μέρος της οθόνης, αλλά εξαρτάται σε ποια εφαρμογή βρίσκεστε και αν υπάρχει ή όχι ένα κουμπί εκεί για να μπει εμπόδιο. Και το καλύτερο που σας επιτρέπει να κάνετε σάρωση από λίγο ψηλότερα είναι ότι είναι κάπως συνηθισμένοι να πατούν το κουμπί αρχικής οθόνης, αν προέρχονται από παλαιότερα τηλέφωνα.

  Πώς να κάνετε καλύτερη χρήση του Gmail

Ανεβάζοντας το App Switcher

Εάν δεν θέλετε να επιστρέψετε στην αρχική οθόνη, αλλά θα θέλατε να εμφανίσετε το πρόγραμμα εναλλαγής εφαρμογών, εκτελείτε την ίδια κίνηση σάρωσης όπως συνήθως εάν επιστρέψετε στην αρχική οθόνη, αλλά αντί να μετακινήσετε σαρώνετε προς τα πάνω και κρατάτε για ένα κλάσμα του δευτερολέπτου.

Από εκεί, θα μπορείτε να κάνετε σάρωση προς τα αριστερά και προς τα δεξιά για να περιηγηθείτε σε όλες τις εφαρμογές που εκτελείτε στο παρασκήνιο και να μεταβείτε σε οποιαδήποτε από αυτές.

Άμεση εναλλαγή μεταξύ εφαρμογών

Αν και αυτή δεν είναι η επίσημη λειτουργία εναλλαγής εφαρμογών όπως αναφέρθηκε παραπάνω, υπάρχει μια χειρονομία που θα σας επιτρέψει να μεταβείτε αμέσως στην εφαρμογή που χρησιμοποιήσατε στο παρελθόν.

Για παράδειγμα, αν ανοίξατε το Twitter και στη συνέχεια μεταβείτε στη χρήση του Instagram, μπορείτε να σύρετε προς τα δεξιά στο κάτω μέρος της οθόνης για να επιστρέψετε αμέσως στο Twitter.

  Πώς να πραγματοποιήσετε μια κλήση βίντεο στο Instagram

Επιπλέον, μπορείτε να συνεχίσετε να κάνετε σάρωση για άμεση εναλλαγή μεταξύ όλων των άλλων εφαρμογών που εκτελείτε στο παρασκήνιο. Μπορεί να είναι λίγο πιο γρήγορο από τη χρήση της εναλλαγής εφαρμογών, ειδικά αν θέλετε να επιστρέψετε στην προηγούμενη εφαρμογή που χρησιμοποιούσατε.

Άνοιγμα Κέντρου Ειδοποιήσεων

Το Κέντρο ειδοποιήσεων λειτουργεί κυρίως με τον ίδιο τρόπο όπως πάντα. Θα συνεχίσετε να σύρετε το δάχτυλό σας προς τα κάτω από το επάνω μέρος της οθόνης, αλλά στο iPhone X και νεότερα, σύρετε προς τα κάτω από την αριστερή πλευρά της οθόνης όπου βρίσκεται το ρολόι.

Άνοιγμα Κέντρου Ελέγχου

Αυτή είναι μια μεγάλη αλλαγή για το iPhone X και άνω. Αντί να σύρετε προς τα πάνω από το κάτω μέρος της οθόνης για να εμφανιστεί το Κέντρο ελέγχου, σύρετε προς τα κάτω από το επάνω δεξιό μέρος της οθόνης όπου βρίσκεται το εικονίδιο της μπαταρίας.