Πώς να απαλλαγείτε από τις ανεπιθύμητες προσκλήσεις συμβάντων στην εφαρμογή Ημερολόγιο [iOS]

Η εφαρμογή Ημερολόγιο στο iOS έχει πρόσφατα αρχίσει να στέλνει ανεπιθύμητα μηνύματα στους χρήστες. Οι ειδοποιήσεις για επερχόμενα συμβάντα που είναι ουσιαστικά πωλήσεις απάτης ή που περιέχουν ύποπτους συνδέσμους πωλήσεων έχουν αρχίσει να εμφανίζονται στις συσκευές. Τα συμβάντα έχουν δημιουργηθεί από άτομα που δεν βρίσκονται στη λίστα των επαφών σας και επειδή οι περισσότεροι χρήστες συγχρονίζουν την εφαρμογή Ημερολόγιο μεταξύ των iPhone και των Mac τους, αυτές οι προσκλήσεις μαστίζουν και τα δύο. Υπάρχουν διάφοροι τρόποι αντιμετώπισης του προβλήματος spam. Δείτε τι πρέπει να κάνετε για να απαλλαγείτε από ανεπιθύμητες προσκλήσεις συμβάντων στην εφαρμογή Ημερολόγιο από το iPhone ή το iPad σας.

Μη αυτόματη κατάργηση συμβάντος

Η απλούστερη μέθοδος για την αποστολή ανεπιθύμητης αλληλογραφίας προσκλήσεων συμβάντων στο Ημερολόγιο είναι κάπως ακατέργαστη. όταν εμφανιστεί η ειδοποίηση που σας προσκαλεί στην εκδήλωση, απλώς πατήστε την επιλογή «Απόρριψη».

  Αυτό το τσίμπημα σάς επιτρέπει να σχεδιάζετε στιγμιότυπα οθόνης iOS πριν τα αποθηκεύσετε [Cydia]

Δεν υπάρχει επιλογή να αποκλείσετε αυτές τις προσκλήσεις χωρίς να ταλαιπωρηθείτε. Οι προσκλήσεις εμφανίζονται επειδή η εφαρμογή Ημερολόγιο προσθέτει προσκλήσεις για συμβάντα από την εφαρμογή Mail. Αυτό προορίζεται να είναι ένα χαρακτηριστικό και είναι χρήσιμο όταν το συμβάν είναι αυθεντικό. Σας επιτρέπει να αποδεχτείτε μια πρόσκληση χωρίς να μεταβείτε στην εφαρμογή Mail. Εάν απενεργοποιήσετε αυτήν τη δυνατότητα, δεν θα σας μαστίζουν πλέον οι προσκλήσεις. Ωστόσο, αυτό θα σταματήσει να συγχρονίζονται όλες οι ειδοποιήσεις από τα νόμιμα συμβάντα με το ημερολόγιό σας.

Για να απενεργοποιήσετε αυτήν τη δυνατότητα, ανοίξτε το iCloud στο πρόγραμμα περιήγησής σας. Συνδεθείτε με τον ίδιο λογαριασμό Apple που χρησιμοποιείτε στο iPhone ή στο Mac σας. Μεταβείτε στην εφαρμογή Ημερολόγιο, κάντε κλικ στο κουμπί οδοντωτών τροχών ρυθμίσεων κάτω αριστερά και επιλέξτε “Προτιμήσεις” από το μενού.

  Πώς να καρφιτσώσετε σημειώσεις στην εφαρμογή Notes στο iOS 11

Στο παράθυρο Προτιμήσεις, επιλέξτε την καρτέλα “Για προχωρημένους”, κάντε κύλιση προς τα κάτω και στην ενότητα Προσκλήσεις, καταργήστε την επιλογή “Ειδοποιήσεις εντός εφαρμογής”.

Μαζική κατάργηση ανεπιθύμητων συμβάντων

Υπάρχει μια δωρεάν εφαρμογή iOS που ονομάζεται CleanMyCal που στοχεύει να λύσει αυτό ακριβώς το πρόβλημα. Σαρώνει την εφαρμογή Ημερολόγιο για ανεπιθύμητες προσκλήσεις και σας επιτρέπει να τις διαγράψετε μαζικά.

Ανοίξτε την εφαρμογή και αφήστε της να αποκτήσει πρόσβαση στην εφαρμογή Ημερολόγιο. Θα εμφανίσει αυτόματα όλα τα συμβάντα στο Ημερολόγιό σας και μπορείτε να τα ελέγξετε και να τα διαγράψετε από μία οθόνη.

Κατεβάστε το CleanMyCal από το App Store

  Το Κέντρο Επικοινωνίας προσπαθεί να διευκολύνει την ανταλλαγή ομαδικών μηνυμάτων [iOS]

Αναφορά ενός συμβάντος

Η Apple απάντησε στην ξαφνική αύξηση των ανεπιθύμητων μηνυμάτων του Ημερολογίου με ένα κουμπί «αναφορά». Κάθε φορά που λαμβάνετε μια ειδοποίηση πρόσκλησης, θα έχετε την επιλογή να την αναφέρετε. Όταν αναφέρετε το συμβάν, η Apple επισημαίνει τις προσκλήσεις από τη διεύθυνση email και την εμποδίζει να εμφανιστεί ξανά. Η επισήμανση ωφελεί εσάς και άλλους που ενδέχεται να λάβουν την ίδια πρόσκληση.

Όποιος και αν είναι ο τρόπος που χρησιμοποιείτε για να διαχειριστείτε το πρόβλημα με τα ανεπιθύμητα μηνύματα, η ενέργεια που κάνετε στη συσκευή σας iOS θα αντιμετωπίζει επίσης τις προσκλήσεις ανεπιθύμητων συμβάντων στην εφαρμογή Ημερολόγιο στο Mac σας.