Τρόπος διόρθωσης 100% χρήσης δίσκου μετά την ενημέρωση των Windows KB3201845

Τα Windows 10 μόλις έλαβαν μια νέα ενημέρωση και, όπως όλες οι προηγούμενες ενημερώσεις, έχει και αυτό το δικό του σύνολο προβλημάτων. Αυτή τη φορά το πρόβλημα είναι η αυξημένη χρήση δίσκου. Εάν η χρήση του δίσκου σας, όπως αναφέρεται από το Task Manager, είναι σταθερά στο 100% ή πάνω από 90% χωρίς πραγματικό λόγο, τότε ενδέχεται να υποφέρετε από τις παρενέργειες της ενημέρωσης. Τα καλά νέα είναι? η διόρθωση είναι αρκετά απλή. Τα κακά νέα είναι? δεν είναι μόνιμο και κάθε φορά που επανεκκινείτε το σύστημά σας θα πρέπει να επαναλαμβάνετε την επιδιόρθωση. Δείτε τι πρέπει να κάνετε για να διορθώσετε το 100% της χρήσης του δίσκου μετά το Windows Update KB3201845.

  Πώς να χρησιμοποιήσετε τις αίθουσες επιμέρους συσκέψεων του Google Meet

Αυτό το σφάλμα/πρόβλημα φαίνεται να είναι αποτέλεσμα της ενημέρωσης KB3201845 των Windows. Ελέγξτε αν έχετε λάβει αυτήν την ενημέρωση ή όχι. Για να το κάνετε αυτό, ανοίξτε την εφαρμογή Ρυθμίσεις. Μεταβείτε στην ενότητα Ενημέρωση και ασφάλεια και στην καρτέλα Windows Update, κάντε κλικ στην επιλογή “Ενημέρωση ιστορικού”. Ελέγξτε εάν η ενημέρωση έχει εγκατασταθεί με επιτυχία.

Αν υποθέσουμε ότι έχετε εγκαταστήσει την ενημερωμένη έκδοση και έχετε υψηλή ή 100% χρήση δίσκου, είναι πιθανό ότι η ενημέρωση είναι υπεύθυνη για αυτό. Για να διορθώσετε το πρόβλημα, ανοίξτε τη γραμμή εντολών με δικαιώματα διαχειριστή. Εκτελέστε την ακόλουθη εντολή για να διορθώσετε το πρόβλημα.

WPR -cancel

Τι κάνει αυτή η εντολή;

Το WPR αναφέρεται στο Windows Performance Recorder. Είναι ένα εργαλείο των Windows που καταγράφει πόσο καλά αποδίδει το σύστημά σας. Το κάνει καταγράφοντας συμβάντα του συστήματος. Η αυξημένη χρήση οφείλεται στη λειτουργία αυτού του εργαλείου. Η εντολή θα σταματήσει την τρέχουσα συνεδρία εγγραφής του εργαλείου. Δεν θα αποθηκευτούν δεδομένα από αυτό. Κανονικά, αποθηκεύεται στο δίσκο σας, ώστε να μπορείτε να το δείτε αργότερα και να ελέγξετε τι συμβαίνει με το σύστημά σας.

  3 πράγματα που μπορείτε να κάνετε με την Cortana στα Windows 10

Κάθε φορά που εκκινείτε το σύστημά σας, αυτό το εργαλείο εκτελείται στο παρασκήνιο και γι’ αυτό θα πρέπει να εκτελείτε ξανά την εντολή κάθε φορά που εκκινείτε το σύστημά σας. Μετά την εφαρμογή της επιδιόρθωσης, η χρήση του δικού μου δίσκου πήγε από 92% σε 10%.

Είναι πιθανό η χρήση του δίσκου να είναι γνήσια ή να προκαλείται από κάτι άλλο. Εάν μετά την εκτέλεση αυτής της εντολής, λάβετε το μήνυμα “Δεν υπάρχουν προφίλ ίχνης που εκτελούνται”, σημαίνει απλώς ότι το εργαλείο εγγραφής απόδοσης των Windows δεν εκτελείται και ότι δεν είναι η αιτία του προβλήματος.

  Πώς να δημιουργήσετε προσαρμοσμένες προβολές στο Event Viewer στα Windows 10

Δεν είναι σαφές γιατί αυτό το εργαλείο προκαλεί προβλήματα μετά την ενημέρωση, αλλά αυτό ακριβώς κάνουν τώρα τα Windows 10 και οι ενημερώσεις τους. Αυτή η λύση προέρχεται από τον χρήστη του Reddit YukiNagatoKyo.