Πώς να διορθώσετε προβλήματα του PS4 αναδημιουργώντας τη βάση δεδομένων του PS4

Εάν αντιμετωπίζετε προβλήματα με το PS4, όπως αργή απόδοση, σφάλματα “κατεστραμμένων δεδομένων” ή προβλήματα με τη λήψη ή την ενημέρωση παιχνιδιών, το πρόβλημα μπορεί να είναι η βάση δεδομένων της κονσόλας σας. Ευτυχώς, η ανοικοδόμηση της βάσης δεδομένων του PS4 θα διορθώσει τα περισσότερα από αυτά τα προβλήματα.

Τι σημαίνει “Ανακατασκευή της βάσης δεδομένων PS4”;

Όταν το Sony PlayStation 4 σας κατεβάζει δεδομένα, είτε πρόκειται για νέο παιχνίδι είτε για ενημέρωση ενός υπάρχοντος τίτλου, η κονσόλα πρέπει να ψάξει τα ληφθέντα δεδομένα για να βρει αυτό που χρειάζεται. Μερικές μεγάλες ενημερώσεις και λήψεις παιχνιδιών μπορεί να προκαλέσουν επιβράδυνση της κονσόλας σας, καθώς πρέπει να περιηγηθεί σε πολλά δεδομένα. Ωστόσο, πολλά από αυτά τα δεδομένα δεν σχετίζονται με την τρέχουσα λειτουργία.

Η ανοικοδόμηση της βάσης δεδομένων του PS4 σας λέει στο σύστημα πού βρίσκονται στη μονάδα τα σχετικά ληφθέντα δεδομένα. Μόλις ολοκληρωθεί αυτή η διαδικασία, είναι πιο εύκολο για την κονσόλα σας να βρει τα δεδομένα που χρειάζεται για ένα συγκεκριμένο παιχνίδι ή υπηρεσία. Αυτό μπορεί να οδηγήσει σε ταχύτερους χρόνους εκκίνησης και σε κονσόλα με μεγαλύτερη απόκριση.

Αυτό δεν είναι το ίδιο με την ανασυγκρότηση ενός σκληρού δίσκου—αυτή η διαδικασία θα διαρκούσε πολύ περισσότερο. Η ανασυγκρότηση μετακινεί δεδομένα, ενώ η ανασυγκρότηση της βάσης δεδομένων επηρεάζει μόνο τη βάση δεδομένων. Μετά την εκ νέου κατασκευή της βάσης δεδομένων, η κονσόλα σημειώνει πού βρίσκονται τα σχετικά δεδομένα στη μονάδα δίσκου και, στη συνέχεια, ενημερώνει τη θέση της στη βάση δεδομένων.

Η Sony προειδοποιεί ότι η ανοικοδόμηση της βάσης δεδομένων σας μπορεί να διαρκέσει λίγο—ή ακόμα και μερικές ώρες, ανάλογα με το πόσα νέα δεδομένα υπάρχουν προς αναζήτηση. Σύμφωνα με την εμπειρία μας, η διαδικασία διαρκεί λίγα λεπτά, το πολύ, σε ένα PS4 Pro 1 TB. Αξίζει επίσης να σημειωθεί ότι οι σημαντικές ενημερώσεις του PS4 απαιτούν επίσης ανακατασκευή βάσης δεδομένων. Συμβαίνει επίσης κάθε φορά που ενεργοποιείτε την κονσόλα σας αφού δεν την κλείσετε σωστά.

  5 Εναλλακτικές λύσεις GIPHY για μεταφόρτωση και κοινή χρήση GIF

Περιστασιακά, η διαδικασία ανακατασκευής της βάσης δεδομένων σας μπορεί να έχει ως αποτέλεσμα τη διαγραφή παιχνιδιών ή άλλων εφαρμογών, εάν η κονσόλα πιστεύει ότι έχουν καταστραφεί. Αυτό δεν πρέπει να επηρεάζει την αποθήκευση δεδομένων, αλλά να θυμάστε ότι μπορείτε πάντα να δημιουργήσετε αντίγραφα ασφαλείας στο cloud με το PlayStation Plus ή σε μια συσκευή USB τοπικά.

Πότε πρέπει να ξαναφτιάξετε τη βάση δεδομένων σας;

Η ανοικοδόμηση της βάσης δεδομένων του PS4 σας είναι μια ασφαλής διαδικασία και μπορείτε να την κάνετε όσο συχνά θέλετε. Είναι μια λειτουργία σχετικά χαμηλού κινδύνου που δεν επηρεάζει απαραίτητα τα δεδομένα στη μονάδα δίσκου σας. Μπορείτε να δημιουργήσετε ξανά τη βάση δεδομένων για να λύσετε υπάρχοντα προβλήματα, αλλά με αυτόν τον τρόπο θα αποτρέψετε επίσης μελλοντικές επιβραδύνσεις της κονσόλας.

Ωστόσο, υπάρχουν μερικές περιπτώσεις που μπορεί να θέλετε να αναγκάσετε να αναδημιουργήσετε μια βάση δεδομένων για να επιλύσετε προβλήματα με το PS4 σας.

Εάν η κονσόλα σας καθυστερεί περισσότερο από το συνηθισμένο για να εκκινήσει ή να συνεχίσει από κατάσταση αναστολής ή αν παρατηρήσετε επιβράδυνση κατά τη χρήση των μενού του PS4, μια ανακατασκευή μπορεί να βοηθήσει στην επιτάχυνση των πραγμάτων. Αυτό συμβαίνει συχνά μετά τη λήψη μεγάλων ενημερώσεων παιχνιδιών, επομένως ίσως θελήσετε να δημιουργήσετε ξανά τη βάση δεδομένων την επόμενη φορά που το Modern Warfare θα ρίξει μια ενημερωμένη έκδοση κώδικα 100 GB.

Τα προβλήματα βάσης δεδομένων μπορούν επίσης να επηρεάσουν αρνητικά την απόδοση του παιχνιδιού. Εάν παρατηρείτε πτώση του ρυθμού καρέ και τραυλισμό, ιδιαίτερα σε περιοχές όπου δεν τα έχετε παρατηρήσει ποτέ πριν, μια ανακατασκευή της βάσης δεδομένων μπορεί να είναι μια καλή ιδέα.

Εδώ για να βοηθήσετε! Προσπαθήσατε να δημιουργήσετε ξανά τη βάση δεδομένων σε ασφαλή λειτουργία; βήματα εδώ https://t.co/U7RUHFcNo7 Εάν αυτό δεν λειτουργεί, δοκιμάστε την επιλογή #6 Initialize PS4. Βρείτε τα βήματα για τη δημιουργία αντιγράφων ασφαλείας των δεδομένων σας εδώ https://t.co/frG6PLYHGZ Κράτα μας ενήμερους.

— Ρωτήστε το PlayStation (@AskPlayStation) 7 Αυγούστου 2020

Μόνιμα σφάλματα “κατεστραμμένων δεδομένων” μπορούν επίσης να επιλυθούν με μια ανακατασκευή βάσης δεδομένων. Αυτά εμφανίζονται συχνά κατά την προσπάθεια λήψης ενός παιχνιδιού από τη βιβλιοθήκη σας. Η επανεκκίνηση της λήψης συνήθως λειτουργεί για ένα σύντομο χρονικό διάστημα πριν εμφανιστεί ξανά το μήνυμα σφάλματος. Έχουμε σημειώσει ότι το ζήτημα εξαφανίζεται εντελώς μετά από μια γρήγορη ανακατασκευή της βάσης δεδομένων.

  Πώς να χρησιμοποιήσετε το Tap To Wake στο iPhone X

Μερικοί έχουν επίσης σημειώσει ότι η ανακατασκευή της βάσης δεδομένων τους στο PS4 έλυσε ένα πρόβλημα στο οποίο η κονσόλα θα αποτύγχανε συνεχώς να διαβάσει οπτικά μέσα και με έλλειψη περιεχομένου με δυνατότητα λήψης (DLC).

Εάν εγκαθιστάτε συχνά νέα παιχνίδια και εφαρμογές, θα έχετε περισσότερα οφέλη από τις τακτικές ανακατασκευές βάσεων δεδομένων από κάποιον που παίζει τα ίδια παιχνίδια και σπάνια εγκαθιστά τίποτα.

Υπάρχουν μειονεκτήματα;

Δεν υπάρχουν πολλά μειονεκτήματα στην αναδόμηση της βάσης δεδομένων. Μπορεί να διαπιστώσετε ότι κάποια πράγματα λείπουν εάν τα δεδομένα ήταν κατεστραμμένα, αλλά αυτό είναι σπάνιο. Η λίστα με τα παιχνίδια που παίχτηκαν πιο πρόσφατα θα διαγραφεί, επομένως θα πρέπει να περιηγηθείτε στη βιβλιοθήκη σας για να βρείτε πράγματα αντί να κάνετε κύλιση μερικά πλακίδια προς τα δεξιά.

Μια ανακατασκευή θα αφαιρέσει επίσης όλες τις ειδοποιήσεις στο σύστημά σας. Ωστόσο, μπορεί να είναι ωραίο να σκουπίζετε το σχιστόλιθο, επειδή, εκτός και αν τα αφαιρέσετε χειροκίνητα, φαίνεται ότι η κονσόλα τα κρατά για πάντα.

Τέλος, εάν έχετε μια ιδιαίτερα μεγάλη συλλογή παιχνιδιών και χρησιμοποιείτε εξωτερική μονάδα δίσκου, θα μπορούσατε να περιμένετε λίγο για να ολοκληρωθεί η διαδικασία. Ωστόσο, δεν έχουμε παρατηρήσει σημαντικούς χρόνους αναμονής ούτε σε ένα κανονικό PS4 με εκτεταμένο χώρο αποθήκευσης ούτε σε ένα PS4 Pro φορτωμένο σε χωρητικότητα.

Πώς να φτιάξετε ξανά τη βάση δεδομένων σας σε ασφαλή λειτουργία

Θα χρειαστεί να εκκινήσετε την κονσόλα PS4 σε ασφαλή λειτουργία για να δημιουργήσετε ξανά τη βάση δεδομένων της. Για να το κάνετε αυτό, αφυπνίστε την κονσόλα σας από την κατάσταση αναστολής λειτουργίας όπως θα κάνατε συνήθως. Στη συνέχεια, πατήστε παρατεταμένα το κουμπί PS στο χειριστήριό σας και, στη συνέχεια, επιλέξτε Power > Turn Off PS4.

Επιλέγω

Με την κονσόλα εντελώς απενεργοποιημένη, συνδέστε το χειριστήριό σας στο PS4 με ένα καλώδιο USB. Αυτό είναι απαραίτητο επειδή το Bluetooth δεν θα λειτουργεί σε ασφαλή λειτουργία. Τώρα, πατήστε και κρατήστε πατημένο το κουμπί λειτουργίας στο μπροστινό μέρος της κονσόλας μέχρι να ακούσετε δύο μπιπ για να την εκκινήσετε σε ασφαλή λειτουργία.

Μετά το δεύτερο ηχητικό σήμα, αφήστε το κουμπί και περιμένετε να εμφανιστεί το μενού “Safe Mode”. Όταν συμβεί αυτό, επιλέξτε «5. Ανοικοδόμηση βάσης δεδομένων.” Αναγνωρίστε την προειδοποίηση ότι η διαδικασία μπορεί να διαρκέσει μερικές ώρες και, στη συνέχεια, επιλέξτε “OK” για να ξεκινήσει η ανακατασκευή.

  Πώς να ενεργοποιήσετε την αυτόματη διόρθωση για τα Μαθηματικά στο Microsoft Word

Επιλέγω

Η κονσόλα σας θα επανεκκινήσει και θα εμφανίσει το λογότυπο του PlayStation για λίγο. Στη συνέχεια, θα πρέπει να δείτε μια γραμμή προόδου που δείχνει ότι η βάση δεδομένων ανακατασκευάζεται.

Όταν ολοκληρωθεί η διαδικασία, η κονσόλα σας θα επανεκκινήσει.

Τι άλλο κάνει η ασφαλής λειτουργία;

Υπάρχουν άλλες επιλογές αντιμετώπισης προβλημάτων στο μενού “Ασφαλής λειτουργία”. Το πρώτο είναι το “Επανεκκίνηση συστήματος”, το οποίο βγαίνει από την ασφαλή λειτουργία και επανεκκινεί κανονικά το PS4.

Κάτω από αυτό υπάρχει μια επιλογή αλλαγής της ανάλυσης οθόνης σε 480p. Αυτό είναι βολικό εάν η κονσόλα σας είναι συνδεδεμένη σε οθόνη που δεν υποστηρίζει την υπάρχουσα ανάλυση και πρέπει να επαναφέρετε τις ρυθμίσεις.

Η επόμενη επιλογή είναι η “Ενημέρωση λογισμικού συστήματος”, η οποία ελέγχει για την πιο πρόσφατη έκδοση και, στη συνέχεια, επιχειρεί να ενημερώσει. Μπορείτε να δοκιμάσετε αυτήν την επιλογή εάν αντιμετωπίζετε προβλήματα με την ενημέρωση του λογισμικού συστήματος όταν το σύστημα εκκινείται κανονικά.

Η επιλογή “Επαναφορά προεπιλεγμένων ρυθμίσεων” επαναφέρει όλες τις ρυθμίσεις συστήματος στις εργοστασιακές προεπιλογές. Αυτό δεν θα επηρεάσει τα παιχνίδια σας ούτε θα εξοικονομήσει δεδομένα. Ωστόσο, θα αλλάξει πράγματα όπως οι προτιμήσεις εξοικονόμησης ενέργειας και οι διακομιστές DNS στις προεπιλεγμένες τιμές τους.

Τέλος, υπάρχουν οι επιλογές “Initialize PS4” και “Initialize PS4 (Επανεγκατάσταση λογισμικού συστήματος)”. Αυτά θα επαναφέρουν εργοστασιακά την κονσόλα σας σε μια σαν καινούργια κατάσταση. Η δεύτερη επιλογή επανεγκαθιστά επίσης την τρέχουσα έκδοση του λειτουργικού συστήματος της Sony. Και τα δύο θα διαγράψουν όλα τα παιχνίδια, τα πολυμέσα και θα αποθηκεύσουν αρχεία.

Θα πρέπει να χρησιμοποιήσετε αυτές τις τελικές επιλογές μόνο εάν αντιμετωπίζετε σοβαρά προβλήματα με το PS4 σας (και έχετε δοκιμάσει όλα τα άλλα) ή εάν πουλάτε ή παραχωρείτε την κονσόλα σας. Αυτές οι επιλογές θα αφαιρέσουν όλα τα προσωπικά σας στοιχεία.

Οι κονσόλες επόμενης γενιάς θα απαιτούν παρόμοια συντήρηση;

Η Sony και η Microsoft ετοιμάζονται να κυκλοφορήσουν τις κονσόλες PlayStation 5 και Xbox Series X επόμενης γενιάς στα τέλη του 2020. Οι μεγαλύτερες διαφορές θα είναι οι ταχύτερες μονάδες SSD και τα κανάλια δεδομένων μεγάλου εύρους ζώνης.

Αυτά τα νέα χαρακτηριστικά θα επιτρέψουν στις κονσόλες να έχουν πρόσβαση στα δεδομένα πιο γρήγορα από ποτέ. Αυτό σημαίνει επίσης ότι μια διαδικασία αναδόμησης της βάσης δεδομένων σε ένα PS5 θα χρειάζεται λιγότερο χρόνο χάρη στη βελτιωμένη απόδοση ενός SSD.

Εάν θέλετε να επιταχύνετε το PS4 σας, μπορείτε να προσθέσετε έναν SSD. Ωστόσο, μην περιμένετε την ίδια απόδοση επόμενης γενιάς που πιθανότατα θα δούμε από το PS5.