Πώς να αντιστρέψετε τα κουμπιά του ποντικιού για αριστερόχειρες


Ο κόσμος έχει στοιβαχτεί σε μεγάλο βαθμό ενάντια στους αριστερόχειρες χρήστες. Τα πάντα, από καρέκλες γραφείου στα κολέγια μέχρι φορητούς υπολογιστές και τηλέφωνα είναι κατασκευασμένα με γνώμονα τους δεξιόχειρες χρήστες. Οι γραμμές κύλισης στο πρόγραμμα περιήγησής σας βρίσκονται στα δεξιά γιατί είναι πιο εύχρηστο για έναν δεξιόχειρα χρήστη. Εάν σηκώσετε το τηλέφωνό σας και ανοίξετε μια εφαρμογή, θα δείτε πώς είναι τοποθετημένα τα περισσότερα στοιχεία διεπαφής χρήστη ώστε να είναι πιο εύχρηστα για έναν δεξιόχειρα. Ακόμη και το touchpad σε ένα φορητό υπολογιστή ευνοεί τους δεξιόχειρες χρήστες. Δεν υπάρχουν πολλοί φορητοί υπολογιστές που είναι κατασκευασμένοι για αριστερόχειρες χρήστες. Ενώ το υλικό προσφέρει λιγότερες επιλογές για τους αριστερόχειρες χρήστες, μπορείτε να βασιστείτε στο λογισμικό που θα σας σώσει. Για παράδειγμα, το Android έχει μια εναλλακτική διάταξη για αριστερόχειρες χρήστες. Σε φορητούς υπολογιστές, οι χρήστες μπορούν να χρησιμοποιήσουν ένα ποντίκι και τα κουμπιά του ποντικιού για αριστερόχειρες. Για να το κάνετε αυτό, χρειάζεστε μια εφαρμογή που ονομάζεται Moure.

  Τι είναι το Edge Computing και γιατί έχει σημασία;

Αντίστροφα κουμπιά ποντικιού για αριστερόχειρες

Moure δεν είναι μια εφαρμογή που θα σας επιτρέψει να αντιστοιχίσετε εκτενώς πλήκτρα ή κουμπιά σε ένα ποντίκι. Εάν έχετε ένα ποντίκι παιχνιδιών που θέλετε να τροποποιήσετε για αριστερόχειρες, αυτή δεν είναι η εφαρμογή για να το κάνετε. Αυτή η εφαρμογή κάνει ένα απλό πράγμα. Μπορεί να αντιστρέψει τα κουμπιά του ποντικιού για αριστερόχειρες. Ουσιαστικά, το προεπιλεγμένο κουμπί αριστερού κλικ που μπορεί να επιλέξει και να εκτελέσει αρχεία/αντικείμενα έχει γίνει να λειτουργεί όπως το κουμπί δεξί κλικ. Θα σας επιτρέψει να αποκτήσετε πρόσβαση σε μενού και πρόσθετες ρυθμίσεις. Το κουμπί με το δεξί κλικ αντιστοιχίζεται ξανά με τον ίδιο τρόπο, δηλαδή, αναλαμβάνει τη λειτουργία του κουμπιού με το αριστερό κλικ.

  Πώς να παρακολουθήσετε διακριτικά το Netflix στην εργασία

Εγκαταστήστε το Moure και εκτελέστε την εφαρμογή. Θα εντοπίσει αυτόματα όλες τις συσκευές κατάδειξης που είναι συνδεδεμένες στο σύστημά σας. Θα εντοπίσει το trackpad σας και οποιοδήποτε USB ή ασύρματο ποντίκι που μπορεί να έχετε συνδέσει. Κάθε συσκευή αναγνωρίζεται από τον κωδικό συσκευής της. Επιλέξτε το πλαίσιο «Ανταλλαγή κουμπιών» δίπλα σε μια συσκευή και βγείτε από την εφαρμογή. Τα κουμπιά του ποντικιού θα αντιστραφούν.

Αναγνώριση της συσκευής σας

Οι συσκευές κατάδειξης συνήθως δεν έχουν όνομα όπως οι μονάδες δίσκου ή τα USB. Αντιθέτως, αναγνωρίζονται από το αναγνωριστικό υλικού τους. Για να βρείτε το αναγνωριστικό υλικού ή το αναγνωριστικό αντικειμένου όπως σε αυτήν την περίπτωση, πρέπει να μεταβείτε στη Διαχείριση Συσκευών. Αναπτύξτε την κατηγορία “Ποντίκια και άλλες συσκευές κατάδειξης”. Επιλέξτε ένα ποντίκι που αναγνωρίζετε και κάντε διπλό κλικ σε αυτό για να μεταβείτε στις ιδιότητές του. Στο παράθυρο Ιδιότητες, επιλέξτε την καρτέλα «Λεπτομέρειες». Ανοίξτε το αναπτυσσόμενο μενού και επιλέξτε Όνομα αντικειμένου φυσικής συσκευής. Αυτός είναι ο τρόπος με τον οποίο ο Moure αναγνωρίζει το ποντίκι σας.

  Πώς να δείτε τις κρυφές χρεώσεις Airbnb

Χρησιμοποιήστε αυτές τις πληροφορίες για να επιλέξετε ποια συσκευή κατάδειξης θέλετε να αντιστρέψετε τα κουμπιά του ποντικιού. Για να το αναιρέσετε, απλώς ξεκινήστε την εφαρμογή και καταργήστε την επιλογή του πλαισίου κουμπιών εναλλαγής δίπλα σε μια συσκευή.