Πώς να ανταλλάξετε Pokémon στο “Pokémon Sword and Shield”

Αν θέλετε να ολοκληρώσετε το Pokédex σας στο Pokémon Sword and Shield, οι φίλοι σας μπορούν να σας βοηθήσουν. Μόλις φτάσετε στη Διαδρομή 2, μπορείτε να ξεκινήσετε τις συναλλαγές με τους φίλους σας (ή με τυχαίους παίκτες) μέσω του Y-Comm.

Πώς να ανταλλάξετε Pokémon με φίλους

Υπάρχουν πάνω από 400 Pokémon στο Galar Pokédex. Αν θέλετε να τα πιάσετε όλα, όμως, ίσως χρειαστείτε λίγη βοήθεια. Εκεί έρχεται η διαπραγμάτευση Pokémon. Μερικά Pokémon θα αλλάξουν τις μορφές τους μόνο αφού τα ανταλλάξετε σε κάποιον άλλο.

Προφανώς, θα πρέπει στη συνέχεια να τους ζητήσετε να το ανταλλάξουν πίσω εάν θέλετε αυτό το πλάσμα στο Pokédex σας. Για παράδειγμα, το Pokémon “Pumpkaboo” θα εξελιχθεί σε καλοφαγάς, μια εξέλιξη που βασίζεται στο εμπόριο.

Τα Traded Pokémon κερδίζουν επίσης πόντους εμπειρίας στη μάχη πιο γρήγορα, αλλά δεν μπορείτε να αλλάξετε το ψευδώνυμο ενός Pokémon που διαπραγματεύεται εάν το λάβατε μέσω του trade.

Έχετε δύο επιλογές όταν κάνετε συναλλαγές με τους φίλους σας στο Pokémon Sword and Shield:

Μπορείτε να κάνετε συναλλαγές τοπικά με όσους βρίσκονται φυσικά κοντά
Μπορείτε να ανταλλάξετε Pokémon online με όσους βρίσκονται πιο μακριά. Ωστόσο, αυτή η επιλογή απαιτεί συνδρομή στο Nintendo Online.

Για τοπικές συναλλαγές, δεν χρειάζεστε σύνδεση στο διαδίκτυο ή συνδρομή Nintendo Online. Για να το κάνετε αυτό, ανοίξτε το Pokémon Sword and Shield και, στη συνέχεια, πατήστε το κουμπί Y στο δεξί χειριστήριο Joy-Con για να ανοίξετε το Y-Comm. Επιλέξτε «Εμπόριο συνδέσμων» στο επάνω μέρος και, στη συνέχεια, επιλέξτε «Ορισμός κωδικού συνδέσμου».

Επιλέγω

Εσείς και ο φίλος σας θα πρέπει να πληκτρολογήσετε τον ίδιο οκταψήφιο κωδικό για να συνδεθείτε και να πραγματοποιήσετε συναλλαγές μεταξύ σας. Αφού ορίσετε έναν οκταψήφιο κωδικό, κλείστε το μενού και περιμένετε να συνδεθείτε. Ο ορισμός ενός κωδικού συχνά συνδέει τους συνεργάτες πιο γρήγορα, αλλά αυτό δεν είναι απαραίτητο εάν μόνο εσείς και ο εμπορικός σας συνεργάτης πραγματοποιείτε συναλλαγές κοντά.

Ο οκταψήφιος κωδικός που επιλέγετε δεν έχει σημασία — μπορεί να είναι εντελώς τυχαίος. Μόλις αποφασίσετε για έναν κωδικό, επιβεβαιώστε τον πατώντας το κουμπί A στο χειριστήριο Joy-Con.

  Πώς να αναζητήσετε πού πιάσατε ένα Pokemon στο Pokemon Go

Πατήστε το κουμπί A για να επιλέξετε

Θα ανακατευθυνθείτε στο μενού Y-Comm. Φροντίστε να μοιραστείτε τον κωδικό με τον φίλο σας για να ξεκινήσετε τη διαδικασία συναλλαγών! Εάν θέλετε να ακυρώσετε τη συναλλαγή, μπορείτε να το κάνετε ανά πάσα στιγμή, επιλέγοντας μια άλλη επιλογή από το μενού Y-Comm.

Μόλις το παιχνίδι ταιριάζει με εσάς, το εμπόριο θα ξεκινήσει. Θα εμφανιστεί ένα παράθυρο για να επιλέξετε ποιο Pokémon θα στείλετε και θα δείτε επίσης το Pokémon που σας στέλνει ο φίλος σας. Μπορείτε να δείτε τα στατιστικά του, καθώς και αυτά του Pokémon που διαπραγματεύεστε πριν επιβεβαιώσετε την επιλογή.

Όταν είστε έτοιμοι, επιλέξτε “Εμπορία” από το μενού για να ξεκινήσετε τη διαδικασία συναλλαγών. Μόλις ολοκληρωθεί, μπορείτε να επιλέξετε περισσότερα Pokémon για διαπραγμάτευση ή οριστικοποίηση και ο οκταψήφιος κωδικός συνδέσμου θα λήξει.

Επιλέγω

Και πάλι, εάν θέλετε να κάνετε συναλλαγές στο διαδίκτυο με φίλους που δεν βρίσκονται κοντά, θα χρειαστείτε μια συνδρομή στο Nintendo Online και μια σύνδεση στο Διαδίκτυο. Για να ξεκινήσετε, πατήστε Y για να ανοίξετε το μενού Y-Comm. Στη συνέχεια, πατήστε το κουμπί με το σύμβολο συν (+) στο δεξί χειριστήριο Joy-Con ενώ βρίσκεστε στο μενού Y-Comm για να συνδεθείτε στο διαδίκτυο.

Ακολουθήστε τα ίδια βήματα που περιγράψαμε παραπάνω για να δημιουργήσετε μια συναλλαγή. Και πάλι, μπορείτε να ακυρώσετε μια συναλλαγή ανά πάσα στιγμή επιλέγοντας μια άλλη επιλογή από το μενού Y-Comm.

Surprise Trades σε Pokémon Sword and Shield

Μπορείτε να κάνετε συναλλαγές με τους φίλους σας για να επεκτείνετε το Pokédex σας, αλλά υπάρχει μια άλλη επιλογή συναλλαγών στο παιχνίδι που ονομάζεται “Surprise Trades”. Αυτές οι μοναδικές συναλλαγές αποτελούν χαρακτηριστικό του Y-Comm.

Μπορείτε να επιλέξετε οποιοδήποτε Pokémon από οποιοδήποτε κουτί και να το βάλετε για εμπόριο. Θα επιλεγεί ένας τυχαίος συνεργάτης, θα πραγματοποιηθεί το εμπόριο και θα καταλήξετε με ένα τυχαίο Pokémon. Οι συναλλαγές έκπληξη λειτουργούν επίσης τοπικά.

Για να ξεκινήσετε ένα Surprise Trade στο Pokémon Sword and Shield, θα χρειαστείτε μια συνδρομή στο Nintendo Online και μια σύνδεση στο διαδίκτυο. Πατήστε Y στο παιχνίδι για να ανοίξετε το μενού Y-Comm. Στη συνέχεια, πατήστε το κουμπί με το σύμβολο συν (+) στο δεξί χειριστήριο Joy-Con για να συνδεθείτε στο Διαδίκτυο.

  Πώς να υπολογίσετε ποιο θα είναι το CP ενός Pokémon μετά την Evolution

ο

Περιμένετε να εμφανιστεί η ειδοποίηση σύνδεσης και, στη συνέχεια, επιλέξτε “Surprise Trade” από το μενού Y-Comm. Στην οθόνη θα εμφανιστεί μια εμφάνιση του πάρτι και των κουτιών Pokémon σας και πρέπει να επιλέξετε ένα για συναλλαγή.

Επιλέγω

Μπορείτε να επιλέξετε ένα Pokémon στο πάρτι σας (στα αριστερά) ή οποιοδήποτε από αυτά που είναι αποθηκευμένα στα κουτιά σας. Πατήστε A στο δεξί χειριστήριο Joy-Con για να επιλέξετε το Pokémon που θέλετε να ανταλλάξετε και, στη συνέχεια, επιλέξτε “Select” από το μενού για επιβεβαίωση.

Το παιχνίδι σας θα αποθηκευτεί και θα ξεκινήσει η αναζήτηση για έναν κατάλληλο εμπορικό συνεργάτη ενώ παίζετε.

Εάν θέλετε να ακυρώσετε τη συναλλαγή, μπορείτε να το κάνετε ανά πάσα στιγμή, επιλέγοντας μια άλλη επιλογή από το μενού Y-Comm.

Τελικά, θα ζευγαρωθείτε με έναν τυχαίο παίκτη και μπορείτε να επιλέξετε να αποδεχτείτε ή να απορρίψετε τη συναλλαγή. Εάν αποδεχτείτε, το Pokémon σας θα ανταλλάσσεται στον άλλο παίκτη και θα λάβετε ένα από αυτόν.

ο

Όταν ολοκληρωθεί η διαδικασία, το μήνυμα “Αναζήτηση” θα αλλάξει σε “Ολοκληρώθηκε η συναλλαγή!” Εάν το πάρτι σας είναι γεμάτο, το Pokémon που λάβατε θα μεταφερθεί στο κουτί. Εάν δεν είστε κάτοχος αυτού του Pokémon, οι πληροφορίες του θα συμπληρωθούν στο Pokédex σας.

Πρόσθετες επιλογές εμπορίου στο Pokémon Home

Εάν είστε εν κινήσει και δεν έχετε το Nintendo Switch, μπορείτε να κάνετε συναλλαγές με το Σπίτι Pokémon εφαρμογή για κινητά, εφόσον οι λογαριασμοί σας είναι συνδεδεμένοι και έχετε σύνδεση στο διαδίκτυο. Το Pokémon Home είναι διαθέσιμο για λήψη στο App Store της Apple ή Google Play.

Ας δούμε τους τέσσερις τύπους συναλλαγών που μπορείτε να κάνετε στο Pokémon Home.

Wonder Box Trades

Αυτή η μέθοδος είναι παρόμοια με την επιλογή Surprise Box στο μενού Pokémon Sword and Shield Y-Comm. Επιλέγετε ένα Pokémon που θέλετε να ανταλλάξετε και το τοποθετείτε στο Wonder Box σας. Αμέσως μετά, το Pokémon σας θα ανταλλάσσεται με ένα από το Wonder Box άλλου παίκτη.

Μπορείτε να τοποθετήσετε έως και τρία Pokémon στο Wonder Box σε ένα βασικό σχέδιο ή έως και 10 εάν έχετε Πρόγραμμα Premium.

Εάν θέλετε να χρησιμοποιήσετε το Wonder Box, πατήστε “Trade” στο κύριο μενού του Pokémon Home. Θα δείτε μια λίστα με τις διάφορες δυνατότητες συναλλαγών. Επιλέξτε “Wonder Box” και, στη συνέχεια, πατήστε το σύμβολο συν (+) για να μεταβείτε στο Pokémon Home Wonder Box σας.

  Πώς να παίξετε Pokèmon Go με απενεργοποιημένη την οθόνη σας [Android]

Εκεί, πατήστε το Pokémon που θέλετε να τοποθετήσετε στο Wonder Box και, στη συνέχεια, πατήστε το πράσινο κουμπί πίσω στο κάτω μέρος. Θα ειδοποιηθείτε όταν αυτά τα Pokémon διαπραγματεύονται.

Παγκόσμιο Σύστημα Συναλλαγών

Το Παγκόσμιο Σύστημα Συναλλαγών (GTS) θα πρέπει να είναι η επιλογή σας εάν θέλετε να κάνετε συναλλαγές με άλλους σε όλο τον κόσμο για να αποκτήσετε ένα συγκεκριμένο Pokémon. Επιλέξτε το Pokémon που θέλετε να ανταλλάξετε και αυτό που θέλετε να λάβετε και μετά περιμένετε.

Ένας άλλος παίκτης θα έρθει τελικά και θα σας ανταλλάξει τα Pokémon που θέλετε. Μπορείτε επίσης να δείτε τα Pokémon που θέλουν άλλοι Trainers και να τα ανταλλάξετε με τα Pokémon που προσφέρουν.

Εμπόριο δωματίων

Μπορείτε να δημιουργήσετε ένα Room Trade όταν θέλετε να ανταλλάξετε Pokémon με μια ομάδα ατόμων που γνωρίζετε. Το αναγνωριστικό δωματίου είναι ένας 12ψήφιος κωδικός που μπορείτε να μοιραστείτε με άλλους.

Για να ξεκινήσετε τις συναλλαγές, απλώς μοιραστείτε τον 12ψήφιο κωδικό του Room Trade σας ή εγγραφείτε σε ένα δωμάτιο για το οποίο κάποιος άλλος παίκτης σας στέλνει ένα ID δωματίου. Μπορείτε επίσης να δημιουργήσετε ή να συμμετάσχετε σε ένα Room Trade με τυχαίους παίκτες.

Friend Trade

Το Friend Trades είναι χρήσιμο όταν θέλετε να κάνετε συναλλαγές με εκπαιδευτές που γνωρίζετε στη Λίστα φίλων σας στο σπίτι του Pokémon.

Για να ξεκινήσετε, πατήστε «Φίλοι» στο κεντρικό μενού του Pokémon Home.

Παρακέντηση

Στην επόμενη οθόνη, μπορείτε να πληκτρολογήσετε έναν Κωδικό φίλου για να προσθέσετε κάποιον ή να σαρώσετε το μοτίβο κώδικα του ατόμου που θέλετε να προσθέσετε.

ο

Αφού προσθέσετε τον φίλο με τον οποίο θέλετε να κάνετε συναλλαγές, επιστρέψτε στο κεντρικό μενού του Pokémon Home. Πατήστε “Εμπόριο” επάνω αριστερά.

Παρακέντηση

Στη συνέχεια, πατήστε “Friend Trade” και, στη συνέχεια, επιλέξτε το άτομο με το οποίο θέλετε να κάνετε συναλλαγές.

Παρακέντηση

Το Trading Pokémon είναι ο καλύτερος τρόπος για να ολοκληρώσετε το Pokédex σας στο Pokémon Sword and Shield. Μπορείτε επίσης να κάνετε συναλλαγές για να βοηθήσετε έναν φίλο που μόλις ξεκινά το ταξίδι του στα Pokémon.

Το Pokémon Home διευκολύνει από ποτέ το εμπόριο Pokémon ανεξάρτητα από το πού βρίσκεστε.