Επαναφορά ξεχασμένου κωδικού πρόσβασης για λογαριασμό Windows 10 Local/Microsoft

Μπορείτε να προστατεύσετε τον λογαριασμό χρήστη των Windows με κωδικό πρόσβασης. Ο κωδικός πρόσβασης σάς επιτρέπει να διατηρείτε τα δεδομένα σας ασφαλή και είναι ένα βασικό χαρακτηριστικό σχεδόν σε όλες τις συσκευές. Είναι υπέροχο μέχρι να ξεχάσετε τον κωδικό πρόσβασής σας. Τότε είναι που τα πράγματα πάνε νότια. Αν και είναι σημαντικό για τα Windows να διαθέτουν μια δυνατότητα κωδικού πρόσβασης, είναι επίσης σημαντικό αυτός ο κωδικός πρόσβασης να μην μπορεί να σπάσει. Αυτό είναι υπέροχο αν έχετε κάποιον που προσπαθεί να εισβάλει στο σύστημά σας. Είναι κακό αν έχετε ξεχάσει τον δικό σας κωδικό πρόσβασης και η μόνη υπόδειξη που έχετε δώσει στον εαυτό σας είναι «τυρί». Εάν χρησιμοποιήσατε έναν λογαριασμό Microsoft, τότε μπορείτε πιθανώς να συνδεθείτε στο διαδίκτυο και να τον επαναφέρετε, αλλά σε όλες τις άλλες περιπτώσεις, δεν είναι εύκολο να επαναφέρετε έναν ξεχασμένο κωδικό πρόσβασης για λογαριασμούς Windows 10 Local.

Για να επαναφέρετε έναν ξεχασμένο κωδικό πρόσβασης για λογαριασμό τοπικού/Microsoft Windows 10, θα μπορούσατε να το κάνετε με PCUnlocker. Η εφαρμογή λαμβάνει ως συμπιεσμένο αρχείο και μέσα υπάρχει ένα ISO που πρέπει να εγγράψετε σε CD ή DVD.

Σημείωση του συντάκτη: Αυτή δεν είναι μια δωρεάν εφαρμογή – μια τυπική άδεια κοστίζει 20 $, ενώ μια άδεια επιχείρησης κοστίζει 30 $ – αλλά δεν είναι επίσης ακριβό το τίμημα για να επιστρέψετε στο σύστημά σας.

Δημιουργήστε Bootable PCUnlocker USB

Κατεβάστε το PCUnlocker. Χρησιμοποιήστε το εργαλείο που προτιμάτε για να δημιουργήσετε ένα USB με δυνατότητα εκκίνησης. Συνιστούμε τη χρήση Χαράκτης αλλά οι κατασκευαστές του PCUnlocker προτείνουν το δικό τους προϊόν που ονομάζεται ISO2Disc.

  Πώς να αποθηκεύσετε μια κλήση συνδιάσκεψης (και τον κωδικό πρόσβασης) ως επαφή

Κατεβάστε την εφαρμογή και εγκαταστήστε την. Εξαγάγετε το αρχείο zip PCUnlocker. Στο ISO2Disc, επιλέξτε την εικόνα ISO και εγγράψτε την σε CD/DVD ή σε USB flash, ό,τι έχετε στη διάθεσή σας.

Προετοιμασία συστήματος

Για να επαναφέρετε έναν ξεχασμένο κωδικό πρόσβασης για τα Windows 10, το σύστημά σας πρέπει να εκκινήσει στη μονάδα USB που μόλις δημιουργήσατε. Πρέπει να το κάνει χωρίς εκκίνηση στα Windows. Το USB που μόλις δημιουργήσατε είναι ένα USB με δυνατότητα εκκίνησης. Μπορεί να τρέξει την εφαρμογή PCUnlocker στον υπολογιστή σας χωρίς να χρειάζεται να κάνει εκκίνηση στα Windows 10.

Σειρά εκκίνησης

Για εκκίνηση από το USB, πρέπει να βεβαιωθείτε ότι οι μονάδες USB έχουν οριστεί ως η πρώτη συσκευή εκκίνησης. Οι υπολογιστές μπορούν να εκκινήσουν από μυριάδες συσκευές. τον σκληρό δίσκο, τη μονάδα CD/DVD ή μια μονάδα USB. Εάν χρησιμοποιείτε CD/DVD, η πρώτη συσκευή εκκίνησης θα πρέπει να είναι η μονάδα CD/DVD. Ομοίως, εάν εκκινείτε από USB, η πρώτη σας συσκευή εκκίνησης θα πρέπει να είναι μια μονάδα USB. Μπορείτε να ορίσετε τη σειρά της συσκευής εκκίνησης στο BIOS του συστήματός σας.

  Πώς να αντιγράψετε φακέλους Google Drive

Ενεργοποιήστε τον υπολογιστή σας και πατήστε το πλήκτρο Escape ή το πλήκτρο F2 για εκκίνηση στο BIOS σας. Εντοπίστε τις επιλογές εκκίνησης και αλλάξτε τη σειρά εκκίνησης, ώστε η προτιμώμενη συσκευή σας να έχει προτίμηση έναντι όλων των άλλων συσκευών.

Απενεργοποιήστε τη λειτουργία UEFI

Το BIOS σας θα έχει μια ρύθμιση για την απενεργοποίηση της λειτουργίας UEFI. Δεν θα το έχουν όλα τα συστήματα και δεν μπορούμε να σας υποδείξουμε πού να ψάξετε. Είναι εύκολο να απενεργοποιήσετε. Η πραγματική πρόκληση είναι να βρεις πού βρίσκεται. Αναζητήστε πού βρίσκεται η λειτουργία για το συγκεκριμένο σύστημά σας. Κάντε εκκίνηση στο BIOS και απενεργοποιήστε το.

Παρακαλώ σημειώστε. Εάν ο υπολογιστής σας μπορεί να εκκινήσει μόνο σε λειτουργία UEFI, τότε πρέπει να λάβετε ένα αντίγραφο του PCUnlocker Enterprise που υποστηρίζει την ασφαλή εκκίνηση UEFI.

Επαναφορά ενός ξεχασμένου κωδικού πρόσβασης των Windows 10 Local/Microsoft

Συνδέστε το USB εκκίνησης και ενεργοποιήστε το σύστημά σας. Θα δείτε την ακόλουθη οθόνη όταν φορτωθεί το πρόγραμμα PCUnlocker από το USB.

  Τρόπος ονομασίας φακέλων μενού "Έναρξη" στα Windows 10

Αφήστε το πρόγραμμα να φορτώσει και θα δείτε μια λίστα με τον λογαριασμό που έχει ρυθμιστεί στο σύστημα. Σε αυτό το σημείο, πρέπει να αποφασίσετε εάν θέλετε να επαναφέρετε τον κωδικό πρόσβασης για έναν τοπικό λογαριασμό ή για έναν λογαριασμό Microsoft. Εάν εμφανίζεται μια διεύθυνση email στη στήλη Περιγραφή, τότε ο εν λόγω λογαριασμός είναι λογαριασμός Microsoft. Για να επαναφέρετε τον κωδικό πρόσβασης, θα τον μετατρέψετε σε τοπικό λογαριασμό. Είναι αρκετά εύκολο.

Επιλέξτε τον λογαριασμό και κάντε κλικ στην «Επαναφορά κωδικού πρόσβασης». Θα σας ζητηθεί να εισαγάγετε έναν νέο κωδικό πρόσβασης και, στη συνέχεια, το PCUnlocker θα τον επαναφέρει σε αυτόν που μόλις είπατε. Ο λογαριασμός σας Microsoft θα καταργηθεί.

Η δοκιμαστική έκδοση δεν θα επαναφέρει τον κωδικό πρόσβασης. Θα σας πει εάν είναι δυνατό να το επαναφέρετε, αλλά θα πρέπει να αγοράσετε μια άδεια για να την επαναφέρετε πραγματικά. Μόλις γίνει επαναφορά του κωδικού πρόσβασης και εκκινήσει ξανά τα Windows, θα πρέπει να επιδιορθωθεί μόνο του. Θα δείτε την παρακάτω οθόνη. Αφήστε το να επιδιορθωθεί μόνο του και χρησιμοποιήστε τον νέο σας κωδικό πρόσβασης για να μπείτε στα Windows 10.

Το PCUnlocker μπορεί να επαναφέρει έναν ξεχασμένο κωδικό πρόσβασης για λογαριασμούς τοπικών/Microsoft Windows 10 και για λογαριασμούς AD.