Πώς να αλλάξετε το μέγεθος του μενού “Έναρξη” στα Windows 10

Το μενού Έναρξης σας φαίνεται πολύ μεγάλο ή πολύ μικρό; Εάν ναι, μπορείτε εύκολα να αλλάξετε το μέγεθος του μενού “Έναρξη” στα Windows 10 έως ότου είναι σωστό, κάτι που μπορεί να σας δώσει περισσότερο χώρο για να καρφιτσώσετε τα αγαπημένα σας αντικείμενα — ή να αποκαλύψετε περισσότερα από την επιφάνεια εργασίας. Δείτε πώς να το κάνετε.

Αρχικά, ξεκινήστε το μενού Έναρξη είτε κάνοντας κλικ στο κουμπί “Έναρξη” στη γραμμή εργασιών ή πατώντας το πλήκτρο των Windows.

Μόλις ανοίξει το μενού Έναρξη, τοποθετήστε τον κέρσορα του ποντικιού στην άκρη του. Ο κέρσορας του ποντικιού σας θα αλλάξει σε δρομέα αλλαγής μεγέθους, ο οποίος μοιάζει με μια μικρή γραμμή με μια κεφαλή βέλους σε κάθε άκρο.

  Ελέγξτε εάν ο υπολογιστής σας πληροί τις απαιτήσεις των Windows Holographic App

Για να αλλάξετε το ύψος του μενού Έναρξη, τοποθετήστε τον κέρσορα στην επάνω άκρη του μενού Έναρξη και, στη συνέχεια, κρατήστε πατημένο το αριστερό κουμπί του ποντικιού και σύρετε το ποντίκι σας πάνω ή κάτω.

Το μενού Έναρξη θα αλλάξει μέγεθος καθώς σύρετε το ποντίκι. Όταν βρείτε το ύψος που σας αρέσει, αφήστε το κουμπί του ποντικιού και το μενού Έναρξη θα παραμείνει έτσι.

Μπορείτε επίσης να αλλάξετε το πλάτος του μενού Έναρξη με τον ίδιο τρόπο: Πιάστε τη δεξιά άκρη του με τον κέρσορα αλλαγής μεγέθους και σύρετε το ποντίκι σας για να το κάνετε μεγαλύτερο ή μικρότερο. Όταν αλλάξει το μέγεθος οριζόντια, το μενού Έναρξη θα προσκολληθεί σε πολλαπλάσια του μεγέθους πλακιδίων σας.

  Πώς να μοιράζεστε αρχεία χωρίς οικιακή ομάδα στα Windows 10

Ή μπορείτε να προσαρμόσετε ταυτόχρονα το ύψος και το πλάτος κάνοντας κλικ στην επάνω δεξιά γωνία του μενού Έναρξη και σύροντας το ποντίκι σας προς τα μέσα ή προς τα έξω διαγώνια.

Εάν κάνετε το μενού Έναρξη μεγαλύτερο, θα έχετε άφθονο χώρο για ζωντανά πλακίδια και συντομεύσεις για τις αγαπημένες σας εφαρμογές, ιστότοπους και έγγραφα. Μπορείτε ακόμη και να κάνετε το μενού να καλύπτει το μεγαλύτερο μέρος της οθόνης, αν θέλετε.

Ή αν πιστεύετε ότι το μενού Έναρξη καταλαμβάνει πολύ χώρο, μπορείτε να το κάνετε μικροσκοπικό. Με αυτόν τον τρόπο, δεν καλύπτει τόσο μεγάλο μέρος της επιφάνειας εργασίας σας όταν εμφανίζεται.

  Πώς να αποκρύψετε τη λίστα εφαρμογών από το μενού "Έναρξη" στα Windows 10

Η επιλογή του μεγέθους είναι εντελώς δική σας. Είναι ένας ακόμη τρόπος για να εξατομικεύσετε το σύστημά σας και να απολαύσετε την πιο άνετη εμπειρία των Windows 10.

Και παρεμπιπτόντως, το μενού Έναρξη δεν είναι το μόνο πράγμα που μπορείτε να αλλάξετε το μέγεθος στα Windows 10. Μπορείτε επίσης να αλλάξετε το ύψος της γραμμής εργασιών εξίσου εύκολα. Διασκεδάστε με την αλλαγή μεγέθους!