Πώς να αποκρύψετε τη λίστα εφαρμογών από το μενού “Έναρξη” στα Windows 10


Η Microsoft παίζει με το μενού Έναρξη και το κουμπί έναρξης στα Windows από τα Windows 8. Με τα Windows 10, κατέληξε σε έναν εύλογο συμβιβασμό μεταξύ της διεπαφής χρήστη των Windows 7 και των Windows 8. Το μενού Έναρξης των Windows 10 ήταν δημοφιλές στους χρήστες μέχρι την Επετειακή Ενημέρωση. Η Ενημέρωση Επετείου την αναβάθμισε έτσι ώστε μια πανταχού παρούσα λίστα με όλες τις εφαρμογές που είναι εγκατεστημένες στο σύστημά σας να εμφανίζεται στο μενού Έναρξη. Αυτή η αλλαγή δεν άρεσε στους χρήστες και αναζητούσαν τρόπο να την αφαιρέσουν. Παρείχαν επίσης σχόλια στη Microsoft για το ίδιο αποτέλεσμα. Το Windows 10 Insider Build 14942 έχει επιτέλους έναν τρόπο απόκρυψης της λίστας εφαρμογών.

  Δημιουργήστε ένα προσαρμοσμένο πλακίδιο εφαρμογής για το μενού Έναρξης των Windows 10

Δείτε πώς φαίνεται τώρα το μενού Έναρξη στη σταθερή έκδοση 1607 των Windows 10.

Στο Windows Insider build 14942, ανοίξτε την εφαρμογή Ρυθμίσεις και μεταβείτε στην ομάδα ρυθμίσεων Εξατομίκευση. Μεταβείτε στην καρτέλα Έναρξη και θα δείτε μια επιλογή «Απόκρυψη λίστας εφαρμογών στο μενού Έναρξη». Ενεργοποιήστε το και η λίστα των εφαρμογών θα είναι κρυφή από το μενού Έναρξη.

Έτσι θα μοιάζει το μενού Έναρξη με τη λίστα των εφαρμογών κρυμμένη. Αφαιρέσαμε όλα τα πλακάκια από αυτό, αλλά δεν μπορέσαμε να μειώσουμε άλλο το πλάτος του.

Το νέο μενού Έναρξη έχει δύο λειτουργίες προβολής στις οποίες μπορείτε να κάνετε εναλλαγή μεταξύ τους. Δύο κουμπιά στο επάνω μέρος της αριστερής γραμμής σάς επιτρέπουν να κάνετε εναλλαγή μεταξύ αυτών των λειτουργιών προβολής. Το μικρό κουμπί χάμπουργκερ επεκτείνει την αριστερή μπάρα. Το κουμπί ακριβώς από κάτω είναι η προεπιλεγμένη προβολή που δείχνει τα καρφιτσωμένα πλακίδια. Το τρίτο και τελευταίο κουμπί σάς επιτρέπει να δείτε μια λίστα με όλες τις εγκατεστημένες εφαρμογές.

  Πώς λειτουργούν τα έξυπνα σπίτια;

Το μενού Έναρξη θα ανοίγει πάντα στην προβολή καρφιτσωμένων πλακιδίων. Η μετάβαση στην προβολή Όλες οι εφαρμογές δεν θα αλλάξει την προεπιλεγμένη προβολή για το μενού Έναρξη. Όταν το κλείσετε και ανοίξετε ξανά, θα επιστρέψει στην προβολή καρφιτσωμένων πλακιδίων.

Ευχόμαστε το πλάτος του μενού “Έναρξη” να μειωθεί περαιτέρω. Λαμβάνοντας υπόψη ότι πρόκειται για έκδοση προεπισκόπησης, οι μελλοντικές εκδόσεις ενδέχεται να επιτρέπουν στους χρήστες να κάνουν ακριβώς αυτό. Για όλους όσους έχουν στείλει σχόλια στη Microsoft, εδώ είναι ένας λόγος για να γιορτάσουμε. Τώρα πρέπει απλώς να περιμένουμε να κυκλοφορήσει η δυνατότητα στη σταθερή έκδοση.

  Σαρώστε και επεξεργαστείτε μαζικά εκτυπωμένες φωτογραφίες στο iPhone σας χρησιμοποιώντας τον σαρωτή εικόνων