Ελέγξτε εάν ο υπολογιστής σας πληροί τις απαιτήσεις των Windows Holographic App

Η Microsoft είναι μια από τις μεγαλύτερες εταιρείες που ασχολούνται με την εικονική και την επαυξημένη πραγματικότητα. Είναι ακουστικά, τα Hololens θα είναι διαθέσιμα στους καταναλωτές κάποια στιγμή τον επόμενο χρόνο. Το Hololens θα είναι ακριβό και θα απαιτήσει ένα αρκετά αξιοπρεπές σύστημα για να λειτουργήσει. Εάν έχετε τα μετρητά να ξοδέψετε σε ένα ακουστικό Hololens, το πιθανότερο είναι ότι έχετε ένα σύστημα που μπορεί να ανταπεξέλθει στις απαιτήσεις του. Ωστόσο, για να είστε ασφαλείς, μπορείτε να εκτελέσετε έναν έλεγχο για να δείτε εάν κάποιο από τα στοιχεία υλικού σας χρειάζεται να ενημερωθεί. Αυτός ο έλεγχος μπορεί να εκτελεστεί μόνο εάν έχετε το Windows 10 Insider Build 14971 που εκτελείται στο σύστημά σας. Εδώ είναι τι πρέπει να κάνετε.

  Πώς να ενεργοποιήσετε το Ultimate Power Plan στα Windows 10

Χρησιμοποιήστε την Cortana για να αναζητήσετε Ολογραφικά Windows. Από τα αποτελέσματα της Cortana, επιλέξτε την επιλογή “Windows Holographic First Run”.

Όταν η εφαρμογή Windows Holographic εκτελείται για πρώτη φορά, θα εκτελέσει μια διαγνωστική σάρωση συστήματος. Κάντε κλικ στο κουμπί “Έναρξη” στην κύρια οθόνη της εφαρμογής για να ξεκινήσει η σάρωση.

Η σάρωση ολοκληρώνεται μέσα σε δευτερόλεπτα και σας δείχνει ποια από τα στοιχεία του υλικού σας είναι συμβατά και ποια όχι. Σας λέει επίσης ποιες είναι οι ελάχιστες απαιτήσεις για κάθε στοιχείο.

Για παράδειγμα, η CPU σας πρέπει να έχει 4 πυρήνες ή περισσότερους και η κάρτα γραφικών σας πρέπει να υποστηρίζει DirectX 12.

  Αναγκάστε τις εφαρμογές των Windows να ανοίγουν ως μεγιστοποιημένη

Τα αποτελέσματα είναι χρωματικά κωδικοποιημένα. Τα στοιχεία με πράσινο χρώμα υποδεικνύουν απαιτήσεις υλικού που ταιριάζουν ή υπερβαίνουν τις ελάχιστες απαιτήσεις για την εκτέλεση της εφαρμογής.

Τα αποτελέσματα με κίτρινο χρώμα υποδεικνύουν ελλείψεις υλικού που μπορεί να επηρεάσουν την εμπειρία που έχετε με την εφαρμογή, αλλά δεν αποτελούν απαραίτητα εμπόδιο για την εκτέλεσή της.

Τα αποτελέσματα με κόκκινο χρώμα υποδεικνύουν ένα στοιχείο υλικού που δεν πληροί τις ελάχιστες απαιτήσεις. Εάν δεν ενημερώσετε το υλικό που υποδεικνύεται από την εφαρμογή, δεν θα μπορείτε να το εκτελέσετε. Σίγουρα δεν θα μπορείτε να συνδεθείτε και να εκτελέσετε το Hololens.

  Όλα όσα πρέπει να γνωρίζετε για το Κέντρο ειδοποιήσεων των Windows 10

Το Hololens είναι ακόμα σε beta προγραμματιστών και ξέρουμε βεβαίως ότι θα είναι ακριβό. Φαίνεται ότι απαιτεί πιο μέτριες απαιτήσεις συστήματος από το Oculus Rift, οπότε ίσως το κόστος να εξισωθεί για όσους μπορούν να το αντέξουν οικονομικά.