Τι είναι ένα Facebook Messenger Bot;

Στο συνέδριο προγραμματιστών F8 του Facebook, ανακοινώθηκαν τα Messenger Bots. Αυτά τα ρομπότ αναπτύσσονται τόσο από εταιρείες πολυμέσων όσο και από εμπόρους λιανικής και πολύ γρήγορα, γεγονός που εγείρει το ερώτημα σχετικά με το τι είναι ένα Messenger bot και πώς είναι χρήσιμο σε τόσους πολλούς διαφορετικούς τύπους εταιρειών. Ακόμα πιο σημαντικό να γνωρίζουμε είναι τι σημαίνουν αυτά τα ρομπότ για τον μέσο χρήστη, είτε θα είναι πάντα ασφαλή είτε όχι, είτε μπορούν να αποτελούν πιθανή απειλή εάν αναπτυχθούν από οποιονδήποτε με κακόβουλη πρόθεση. Εδώ είναι μια απάντηση σε όλα αυτά και πολλά άλλα.

Τα Messenger Bots δημιουργούνται χρησιμοποιώντας το νέο Messenger API που επιτρέπει σε ένα bot να στέλνει και να λαμβάνει μηνύματα. Τα Messenger Bots είναι ουσιαστικά chat bots με τα οποία μπορείτε να μιλήσετε από την εφαρμογή Messenger. Οι συνομιλίες φυσικά θα είναι διαφορετικές από αυτές που έχετε με τους φίλους σας στο Facebook. Αυτά τα ρομπότ προορίζονται να σας βοηθήσουν να λάβετε πληροφορίες, για παράδειγμα, μπορείτε να ζητήσετε από το ρομπότ του CNN να σας ενημερώσει ότι σας δίνει τις τρέχουσες πρωτοσέλιδα ειδήσεις και θα τις ανακτήσει για εσάς.

Τι μπορούν να κάνουν τα Messenger Bots;

Τα bots Messenger μπορούν να σας βοηθήσουν να κάνετε κρατήσεις σε ένα εστιατόριο, να αγοράσετε κάτι στο διαδίκτυο ή να παρέχετε υποστήριξη πελατών. Αυτό σημαίνει ότι ορισμένες υπηρεσίες υποστήριξης μπορούν να είναι διαθέσιμες 24/7 μέσω ενός Messenger Bot. Είναι ουσιαστικά ένας νέος, αυτοματοποιημένος τρόπος για εταιρείες και χρήστες να αλληλεπιδρούν μεταξύ τους.

  Πώς να ελέγξετε εάν κάποιος είναι ενεργός στο Facebook

Τα ρομπότ Messenger κάνουν αυτό που είναι φτιαγμένα για να κάνουν, για παράδειγμα, το ρομπότ του CNN μπορεί να σας μεταφέρει τους τελευταίους τίτλους, αλλά δεν μπορεί να σας παραγγείλει πίτσα. Αν θέλετε να το κάνετε αυτό, θα πρέπει να βρείτε μια πιτσαρία που έχει αναπτύξει ένα bot.

Πώς μπορώ να χρησιμοποιήσω ένα Messenger Bot;

Μπορείτε να αναζητήσετε Messenger Bots από τη γραμμή αναζήτησης στην εφαρμογή Μηνύματα. Επιλέξτε αυτό που θέλετε να χρησιμοποιήσετε και ξεκινήστε να μιλάτε. Όταν ξεκινήσετε για πρώτη φορά με το bot, πιθανότατα θα σας δώσει κάποιες βοηθητικές εντολές που μπορείτε να δώσετε. Οι πιο έξυπνοι θα σας πουν πώς μπορείτε να αποκτήσετε πρόσβαση σε ένα μενού βοήθειας που θα περιλαμβάνει εντολές στις οποίες μπορεί να ανταποκριθεί το bot.

  Σχεδιάστε φωτογραφίες πριν τις μοιραστείτε μέσω του Facebook Messenger [iOS]

Είναι ασφαλή τα Messenger Bots;

Ναί. Τα bot Messenger εγκρίνονται από το Facebook προτού διατεθούν στην εφαρμογή Messenger, ώστε να είστε σίγουροι ότι δεν προσπαθούν να κλέψουν την ταυτότητά σας (ή οτιδήποτε άλλο). Επιπλέον, ένα bot συνδέεται με μια σελίδα στο Facebook και μια εφαρμογή Facebook, καθιστώντας το ακόμη πιο άβολο στη χρήση του για δόλιες δραστηριότητες. Τούτου λεχθέντος, μην ανταλλάσσετε προσωπικά ή/και προσωπικά στοιχεία με ένα bot. Τέλος, επειδή το Messenger δεν υποστηρίζει ακόμη πιστωτικές κάρτες και αγορές, οτιδήποτε αγοράζετε πιθανότατα θα γίνει μέσω ενός προγράμματος περιήγησης με ένα bot που θα σας βοηθά να κάνετε μια παραγγελία. Εάν θέλετε, μπορείτε πάντα να αποκλείσετε ένα bot.

  Πώς να αναγνωρίσετε το Clickbait στο Facebook [Chrome]

Ποιο είναι το νόημα των Messenger Bots;

Η χρήση ρομπότ Messenger σημαίνει ότι δεν θα χρειαστεί να φύγετε από την εφαρμογή Messenger όταν θέλετε να κάνετε κάτι, όπως να αναζητήσετε τον καιρό ή να διαβάσετε ειδήσεις. Μπορείτε απλώς να προσθέσετε ένα bot από το αγαπημένο σας ειδησεογραφικό μέσο και να το ζητήσετε να παραδώσει ειδήσεις κατά παραγγελία. Η κοινή χρήση ειδήσεων θα είναι φυσικά πιο εύκολη.

Τα bots Messenger ενδέχεται επίσης να είναι σε θέση να φέρουν επανάσταση στην υποστήριξη πελατών. Το Facebook έχει γίνει μια δημοφιλής πλατφόρμα για τις επωνυμίες να αλληλεπιδρούν με τους πελάτες τους. Πολλές φορές οι πελάτες θα στείλουν ένα παράπονο στη σελίδα μιας μάρκας στο Facebook και θα το επιλύσουν μέσω συνομιλίας. Ένα bot Messenger σας διευκολύνει να λάβετε βοήθεια. Η ποιότητα της υποστήριξης θα ποικίλλει, αλλά για τις μικρότερες επιχειρήσεις που βασίζονται στο Facebook για πωλήσεις, ένα bot πρόκειται να τις βοηθήσει να παραμείνουν «online» 24/7.

Πώς μπορώ να βρω ένα Messenger Bot;

Χρησιμοποιήστε τη γραμμή αναζήτησης στο επάνω μέρος της εφαρμογής Messenger ή δοκιμάστε το Botalog. Είναι ένας κατάλογος ρομπότ που έχουν αναπτυχθεί μέχρι στιγμής. Ανοίξτε το στο πρόγραμμα περιήγησης του τηλεφώνου σας και πατήστε «Συζήτηση εντός του Messenger» για να το προσθέσετε.

Επισκεφθείτε το Botalog