Πώς να αλλάξετε τον κωδικό πρόσβασης hotspot του iPhone

Μπορείτε να δημιουργήσετε ένα hotspot στο iPhone σας. Το hotspot λειτουργεί μόνο εάν έχετε ενεργοποιημένα τα δεδομένα κινητής τηλεφωνίας. Εάν είστε συνδεδεμένοι σε δίκτυο WiFi, δεν θα μπορείτε να δημιουργήσετε hotspot στο iPhone σας. Όπως κάθε hotspot, το hotspot iPhone προστατεύεται με κωδικό πρόσβασης. Αυτό εμποδίζει τους ανθρώπους να συνδέονται τυχαία στη συσκευή σας, αν και αν λάβετε υπόψη την εμβέλεια, αυτό δεν είναι πολύ ανησυχητικό. Ανεξάρτητα από το αν το χρησιμοποιείτε ή όχι, ο κωδικός πρόσβασης του hotspot iPhone έχει ήδη οριστεί για εσάς. Είναι αρκετά μεγάλο με αλφαριθμητικούς χαρακτήρες και δεν είναι το πιο εύκολο να το θυμάστε ή να επικοινωνήσετε προφορικά με κάποιον. Ευτυχώς, μπορείτε να αλλάξετε τον κωδικό πρόσβασης του hotspot του iPhone.

  Πώς να δείτε το Κέντρο ειδοποιήσεων σε iPhone και iPad

Αλλαγή κωδικού πρόσβασης hotspot iPhone

Ανοίξτε την εφαρμογή Ρυθμίσεις και πατήστε Personal Hotspot. Εάν η επιλογή είναι ανενεργή, βεβαιωθείτε ότι έχετε ενεργοποιήσει τα δεδομένα κινητής τηλεφωνίας. Δεν χρειάζεται να ενεργοποιήσετε πραγματικά το hotspot, αλλά πρέπει να έχετε ενεργοποιημένα τα δεδομένα κινητής τηλεφωνίας για να αλλάξετε τον κωδικό πρόσβασης του hotspot iPhone.

Στην οθόνη Personal Hotspot, πατήστε Κωδικός πρόσβασης Wi-Fi.

Στην οθόνη κωδικού πρόσβασης Wi-Fi, εισαγάγετε τον νέο κωδικό πρόσβασης που θέλετε να ορίσετε για το hotspot του iPhone σας. Πατήστε Τέλος. Ο κωδικός πρόσβασης θα αλλάξει. Όποιος είναι συνδεδεμένος στο hotspot σας θα πρέπει να συνδεθεί ξανά με τον νέο κωδικό πρόσβασης.

  Ποια είναι η διαφορά μεταξύ ψηφιακού και οπτικού ζουμ;

Το iPhone δεν έχει μεγάλη εμβέλεια, επομένως είναι πολύ απίθανο κάποιος που κάθεται περισσότερο από λίγα μέτρα μακριά να συνδεθεί στο hotspot σας. Έχετε ειδοποιηθεί για το πόσα άτομα είναι συνδεδεμένα στο hotspot σας, επομένως και πάλι, δεν υπάρχουν πολλά να ανησυχείτε. Ο προεπιλεγμένος κωδικός πρόσβασης δεν είναι εύκολο να τον θυμάστε ή να επικοινωνήσετε με κάποιον που προσπαθεί να συνδεθεί στο hotspot, γι’ αυτό είναι λογικό να τον αλλάξετε σε κάτι πιο φιλικό προς το χρήστη.

Ο κωδικός πρόσβασης δεν απαιτείται εάν συνδέεστε μέσω Bluetooth ή καλωδίου USB. Με το Bluetooth, μια σύνδεση/σύζευξη επαληθεύεται μέσω ενός κωδικού που προωθείται στην οθόνη μιας συσκευής. Με καλώδιο USB, απλά δεν χρειάζεται. Ο κωδικός πρόσβασης προορίζεται αποκλειστικά για ασύρματη σύνδεση στο hotspot σας και γι’ αυτό, υποθέτουμε, η Apple ονόμασε την επιλογή “Κωδικός πρόσβασης WiFi”.

  Χρησιμοποιήστε αυτήν την εφαρμογή για να διαγνώσετε τον θόρυβο του αυτοκινήτου και να μάθετε τι συμβαίνει

Για την ιστορία, αυτό δεν έχει καμία σχέση με τον κωδικό πρόσβασής σας στο WiFi. Εάν προσπαθείτε να βρείτε τον κωδικό πρόσβασης για το δίκτυο WiFi που είστε συνδεδεμένοι αυτήν τη στιγμή, δεν είναι αυτός και δεν θα τον βρείτε ούτως ή άλλως. Το iOS δεν σας επιτρέπει να προβάλλετε κωδικούς πρόσβασης για δίκτυα WiFi, ακόμη κι αν είστε συνδεδεμένοι σε αυτά. Το iOS 11 διαθέτει μια καθαρή δυνατότητα κοινής χρήσης κωδικού πρόσβασης για δίκτυα WiFi, αλλά αυτό είναι το μόνο που έχετε και περιορίζεται σε συσκευές iOS.