Πώς να δείτε το Κέντρο ειδοποιήσεων σε iPhone και iPad

Οποιοσδήποτε διαθέτει iPhone ή iPad γνωρίζει τις ειδοποιήσεις και το πόσο συντριπτικές μπορεί να γίνουν. Ευτυχώς, η Apple παρέχει μια ενιαία τοποθεσία όπου μπορείτε να τις προβάλετε και να τις διαχειριστείτε που ονομάζεται Κέντρο ειδοποιήσεων. Δείτε πώς μπορείτε να το δείτε.

Σε iPhone και iPad, το Κέντρο ειδοποιήσεων είναι μια κεντρική διεπαφή για τον έλεγχο των ειδοποιήσεων στη συσκευή σας που έχουν ληφθεί από εφαρμογές ή το ίδιο το λειτουργικό σύστημα. Για να προβάλετε το Κέντρο ειδοποιήσεων ενώ το iPhone ή το iPad σας είναι ξεκλείδωτο, σύρετε προς τα κάτω από το κέντρο του επάνω άκρου της οθόνης.

  Τι είναι το Crunchyroll και τι Anime προσφέρει;

Προσέξτε να μην σύρετε προς τα κάτω από την επάνω δεξιά άκρη της οθόνης. Σε iPad και σύγχρονα iPhone χωρίς κουμπί αρχικής οθόνης, αυτή η κίνηση ανοίγει το Κέντρο Ελέγχου. Ωστόσο, από το iOS 14 και το iPadOS 14, μπορείτε επίσης να σύρετε το δάχτυλό σας προς τα κάτω από το επάνω αριστερό άκρο της οθόνης.

Για να προβάλετε το Κέντρο ειδοποιήσεων στην οθόνη κλειδώματος, σύρετε το δάχτυλό σας προς τα πάνω από τη μέση της οθόνης μέχρι να εμφανιστεί. (Μπορείτε να ενεργοποιήσετε ή να απενεργοποιήσετε το Κέντρο ειδοποιήσεων στην οθόνη κλειδώματος στις Ρυθμίσεις > Touch ID & Passcode ή Face ID & Passcode.)

  Πώς να στείλετε ένα email με διαφορετική διεύθυνση "Από" στο Outlook

Μόλις εκκινήσετε, θα δείτε μια ειδική οθόνη με τίτλο “Κέντρο ειδοποιήσεων” που παραθέτει τις πρόσφατες ειδοποιήσεις. Εάν μια εφαρμογή έχει στείλει περισσότερες από μία ειδοποιήσεις, οι ειδοποιήσεις μπορεί να στοιβάζονται μαζί. Πατήστε τη στοίβα για να δείτε όλες τις ειδοποιήσεις σε επέκταση.

Στο Κέντρο ειδοποιήσεων, μπορείτε να σύρετε προς τα δεξιά σε μια συγκεκριμένη ειδοποίηση για να την ανοίξετε στην αρχική εφαρμογή. Εάν σύρετε γρήγορα προς τα αριστερά, μπορείτε να διαγράψετε αυτήν την ειδοποίηση. Ή εάν θέλετε να διαγράψετε όλες τις ειδοποιήσεις ταυτόχρονα, πατήστε το μικρό κουμπί “X” δίπλα στην επικεφαλίδα “Κέντρο ειδοποιήσεων” και μετά πατήστε “Διαγραφή”.

  Γιατί το «Animal Crossing: New Horizons» έγινε πολιτιστικό φαινόμενο

Στο Κέντρο ειδοποιήσεων, πατήστε το

Μπορείτε επίσης να απενεργοποιήσετε ορισμένες ειδοποιήσεις από αυτήν την οθόνη σύροντας αργά το δάχτυλό σας προς τα αριστερά σε ένα συννεφάκι ειδοποιήσεων και πατώντας «Διαχείριση» στις επιλογές που εμφανίζονται.

Εάν οι ειδοποιήσεις σας ενοχλούν επανειλημμένα, μπορείτε να τις απενεργοποιήσετε ανά εφαρμογή στις Ρυθμίσεις. Μεταβείτε στις Ρυθμίσεις > Ειδοποιήσεις και, στη συνέχεια, πατήστε μια εφαρμογή που θέλετε να διαχειριστείτε. Εκεί, μπορείτε να επιλέξετε τον τύπο ειδοποιήσεων που θέλετε να λαμβάνετε ή να τις απενεργοποιήσετε εντελώς. Καλή τύχη!