Πώς να στείλετε ασυμπίεστες φωτογραφίες μέσω Whatsapp

Το Whatsapp είναι εύκολα μια από τις πιο δημοφιλείς εφαρμογές ανταλλαγής μηνυμάτων σήμερα. Διαθέτει ομάδες συνομιλίας που μπορείτε να δημιουργήσετε και να διαχειριστείτε, κοινή χρήση εγγράφων και φυσικά κρυπτογράφηση από άκρο σε άκρο. Είναι μια εξαιρετική εφαρμογή και πολλοί άνθρωποι τη χρησιμοποιούν τόσο για την εργασία όσο και για την προσωπική καθημερινή επικοινωνία. Το θέμα είναι ότι είναι υπέροχο για συζήτηση, αλλά όχι εξαιρετικό για κοινή χρήση φωτογραφιών. Το Whatsapp συμπιέζει τις φωτογραφίες όταν τις στέλνει. Γι’ αυτό, εάν μοιράζεστε φωτογραφίες διακοπών ή κάτι παρόμοιο, θα πρέπει να σκεφτείτε να χρησιμοποιήσετε μια διαφορετική υπηρεσία ή δοκιμάστε αυτό το μικρό κόλπο για να στείλετε ασυμπίεστες φωτογραφίες μέσω Whatsapp.

  Πώς να κάνετε αναζήτηση σε συμμετέχοντες ομάδας Whatsapp

Το κόλπο δεν χρειάζεται πολύ εάν χρησιμοποιείτε τον υπολογιστή σας ή ένα τηλέφωνο Android. Σε ένα iPhone, χρειάζεται λίγος χρόνος για να το ρυθμίσετε. Για να στείλετε ασυμπίεστες φωτογραφίες μέσω Whatsapp, πρέπει να τις στείλετε ως κανονικά έγγραφα. Αυτό είναι αρκετά απλό στον επιτραπέζιο υπολογιστή σας ή στο τηλέφωνο Android, αλλά σε ένα iPhone δεν μπορείτε να έχετε πρόσβαση στο ρολό της κάμερας όταν στέλνετε έγγραφα. Η δουλειά γύρω είναι να τα ανεβάσετε στο iCloud, κάτι που θα είναι εύκολο στο iOS 11 λόγω της εφαρμογής Files.

Αποστολή ασυμπίεστων φωτογραφιών μέσω Whatsapp

Ανοίξτε ένα νήμα συνομιλίας και πατήστε το κουμπί συν δίπλα στο πεδίο εισαγωγής κειμένου. Αγνοήστε την επιλογή Φωτογραφίες και βίντεο και, αντί αυτού, πατήστε την επιλογή Έγγραφα.

  Πώς να καρφιτσώσετε μια συνομιλία στο WhatsApp

Εάν χρησιμοποιείτε Android, μπορείτε απλώς να πλοηγηθείτε στις Φωτογραφίες στο ρολό της κάμερας. Επιλέξτε μια φωτογραφία και στείλτε την. Το Whatsapp θα επιβεβαιώσει εάν θέλετε να στείλετε την εικόνα.

Σε ένα iPhone, πρέπει πρώτα να αποθηκεύσετε φωτογραφίες στην εφαρμογή Files. Όταν μοιράζεστε ένα έγγραφο, το Whatsapp θα ανοίξει την εφαρμογή Αρχεία από όπου μπορείτε να επιλέξετε τις εικόνες. Επιλέξτε μια εικόνα και στείλτε την. Όπως και το Android, θα σας ζητηθεί επίσης να επιβεβαιώσετε ότι θέλετε να στείλετε την εικόνα.

Περιορισμοί

Εάν χρησιμοποιείτε iPhone, θα πρέπει να ανεβάσετε εικόνες στο iCloud μέσω της εφαρμογής Files, κάτι που θα πάρει χρόνο. Όταν η φωτογραφία αποσταλεί μέσω Whatsapp, θα καταναλώσει και πάλι εύρος ζώνης καθώς και χρόνο.

  Πώς να προσθέσετε μια επαφή στο WhatsApp

Οι φωτογραφίες που αποστέλλονται ως έγγραφα δεν εμφανίζονται ως μικρογραφίες. Μπορείτε να δείτε την εικόνα πατώντας πάνω της, αλλά οπτικά, δεν θα μπορείτε να καταλάβετε τι είναι φωτογραφία από το νήμα συνομιλίας.

Είναι καλύτερο να χρησιμοποιείτε μια υπηρεσία ή μια εφαρμογή που έχει κατασκευαστεί ειδικά για κοινή χρήση φωτογραφιών αντί να χρησιμοποιείτε το Whatsapp. Εάν δεν έχετε άλλες επιλογές και είστε σε τσιμπήματα, αυτό το μικρό κόλπο θα σας βοηθήσει να στείλετε φωτογραφίες σε καλύτερη ποιότητα.