Πώς να διαχειριστείτε τους κορυφαίους ιστότοπους και τα σημαντικότερα σημεία στον Firefox

Ο Firefox μόλις έλαβε μία από τις μεγαλύτερες ενημερώσεις του. Όχι μόνο το πρόγραμμα περιήγησης έλαβε μια αναθεώρηση σχεδίασης, αλλά βελτίωσε επίσης τις βασικές επιδόσεις του και πρόσθεσε ορισμένες νέες δυνατότητες. Μια αλλαγή που θα παρατηρήσετε αμέσως είναι στη σελίδα της νέας καρτέλας. Προηγουμένως, ο Firefox σάς έδειξε μια γρήγορη κλήση που γεμίζει με την πάροδο του χρόνου με ιστότοπους που επισκέπτεστε πιο συχνά. Τώρα, σας δείχνει δύο διαφορετικούς τύπους μικρογραφιών. κορυφαίοι ιστότοποι και τα σημαντικότερα σημεία. Οι κορυφαίοι ιστότοποι φαίνεται να είναι εμπνευσμένοι από τους κορυφαίους ιστότοπους του Microsoft Edge, αλλά δεν έχουν προκαθοριστεί από τη Mozilla. Απλώς παρουσιάζουν τους ιστότοπους που επισκέπτεστε πιο συχνά. Τα Highlights εμφανίζουν πρόσφατους ιστότοπους που επισκεφτήκατε. Δείτε πώς μπορείτε να διαχειριστείτε τους κορυφαίους ιστότοπους και τις καλύτερες στιγμές στον Firefox.

  Πώς να ενεργοποιήσετε τη λειτουργία μόνο HTTPS στο Mozilla Firefox

Για να διαχειριστείτε τους κορυφαίους ιστότοπους και τις καλύτερες στιγμές στον Firefox, πρέπει να επισκεφτείτε τις προτιμήσεις σελίδας νέας καρτέλας. Ανοίξτε μια νέα καρτέλα και κάντε κλικ στο κουμπί οδοντωτό τροχό επάνω δεξιά.

Εμφάνιση περισσότερων κορυφαίων τοποθεσιών

Από προεπιλογή, βλέπετε έξι κορυφαίους ιστότοπους. Για να δείτε περισσότερους κορυφαίους ιστότοπους, ενεργοποιήστε την επιλογή Εμφάνιση δύο σειρών. Αντίστροφα, εάν οι επισημάνσεις κάνουν το κόλπο για εσάς, μπορείτε να απενεργοποιήσετε τους κορυφαίους ιστότοπους στον Firefox, καταργώντας την επιλογή “Κορυφαίοι ιστότοποι” στις προτιμήσεις σελίδας νέας καρτέλας.

  Πώς να λάβετε ειδοποιήσεις παραβίασης δεδομένων από την οθόνη Firefox του Mozilla

Επεξεργασία κορυφαίων τοποθεσιών

Μπορείτε να επεξεργαστείτε κορυφαίους ιστότοπους στον Firefox. Απλώς κάντε κλικ στο μικρό συννεφάκι στην επάνω δεξιά γωνία της μικρογραφίας ενός κορυφαίου ιστότοπου. Μπορείτε να το καρφιτσώσετε έτσι ώστε να μην αντικατασταθεί από κανέναν άλλο ιστότοπο που αρχίζετε να επισκέπτεστε συχνά. Μπορείτε επίσης να το επεξεργαστείτε, να το αφαιρέσετε και να το διαγράψετε από το ιστορικό σας.

Απόκρυψη επισημάνσεων

Για να αποκρύψετε τις επισημάνσεις, ανοίξτε τις προτιμήσεις σελίδας νέας καρτέλας και καταργήστε την επιλογή της επιλογής Επισημάνσεις.

Επεξεργασία επισήμανσης

Για να επεξεργαστείτε μια επισήμανση, κάντε κλικ στο μικρό συννεφάκι στην επάνω δεξιά γωνία μιας επισήμανσης. Μπορείτε να προσθέσετε σελιδοδείκτη σε μια επισήμανση, να την αφαιρέσετε ή να τη διαγράψετε από το ιστορικό σας. Δεν υπάρχει επιλογή επεξεργασίας μιας επισήμανσης επειδή δεν είναι μόνιμες. Ενημερώνονται καθώς περιηγείστε και δεν αποθηκεύονται μόνιμα.

  Πώς να αλλάξετε τον προεπιλεγμένο φάκελο σελιδοδεικτών στον Firefox

Ο Firefox για iOS και Android έχει επίσης μια επιλογή επισημάνσεων, αλλά προς το παρόν δεν υπάρχει τρόπος να την απενεργοποιήσετε. Αυτή η νέα έκδοση του Firefox έχει δώσει στους χρήστες δύο τύπους ταχείας κλήσης. Το ένα είναι πιο μόνιμο και προορίζεται για τους αγαπημένους σας ιστότοπους. Οι άλλες ενημερώνονται τακτικά και είναι ένας εύκολος τρόπος για να ανακαλέσετε πρόσφατες καρτέλες από το ιστορικό σας.

Αν ποτέ αισθανθήκατε ότι οι ιστότοποι στη σελίδα της νέας καρτέλας δεν ενημερώνονται αρκετά συχνά ή ότι ενημερώνονται πολύ συχνά, θα είστε αρκετά ικανοποιημένοι με τους κορυφαίους ιστότοπους και τις καλύτερες στιγμές.