Πώς να αλλάξετε τον κωδικό πρόσβασής σας στα Windows 11 (8 Μέθοδοι)

Από τη μέχρι τώρα εμπειρία μου, έχω δει ανθρώπους να επιλέγουν ένα απλό τετραψήφιο PIN αντί για έναν σύνθετο κωδικό πρόσβασης για να προστατεύσουν τους υπολογιστές τους με Windows. Το PIN είναι σύντομο, απλό και εύκολο στην απομνημόνευση. Αλλά κάθε τόσο, χρειάζεστε τον κωδικό πρόσβασης του λογαριασμού για να αλλάξετε τις ρυθμίσεις του συστήματος και σε ένα τέτοιο σενάριο, πολλοί άνθρωποι φαίνεται να ξεχνούν τον κωδικό πρόσβασης που είχαν ορίσει. Αλλά δεν υπάρχει τίποτα να ανησυχείτε. Μπορείτε εύκολα να αλλάξετε τον κωδικό πρόσβασης του υπολογιστή σας στα Windows 11 και έχουμε αναφέρει 8 διαφορετικές μεθόδους σε αυτό το σεμινάριο. Έτσι, χωρίς καμία καθυστέρηση, ας προχωρήσουμε και ας μάθουμε πώς να ορίσετε έναν νέο κωδικό πρόσβασης στα Windows 11 χωρίς να γνωρίζετε τον παλιό κωδικό πρόσβασης.

Πίνακας περιεχομένων

Αλλάξτε τον κωδικό πρόσβασής σας στα Windows 11 (2022)

Σε αυτό το σεμινάριο, έχουμε συμπεριλάβει 8 τρόπους για να αλλάξετε τον κωδικό πρόσβασης στα Windows 11. Εάν θυμάστε τον τρέχοντα κωδικό πρόσβασης, η αλλαγή του PIN ή του κωδικού πρόσβασής σας είναι κάτι το εξαιρετικό. Ωστόσο, αν δεν θυμάστε τον παλιό κωδικό πρόσβασης του υπολογιστή σας με Windows 11, έχουμε μερικές χρήσιμες λύσεις και για εσάς. Ας βουτήξουμε λοιπόν.

1. Αλλάξτε τον κωδικό πρόσβασης στα Windows 11 (για χρήστες που γνωρίζουν τον τρέχοντα κωδικό πρόσβασης)

Εάν γνωρίζετε τον τρέχοντα κωδικό πρόσβασης του υπολογιστή σας με Windows 11, μπορείτε να τον αλλάξετε εύκολα από την εφαρμογή Ρυθμίσεις. Απλώς ακολουθήστε τα παρακάτω βήματα για να μάθετε πώς λειτουργεί:

1. Πατήστε τη συντόμευση πληκτρολογίου των Windows 11 “Windows + I” για να ανοίξετε την εφαρμογή Ρυθμίσεις. Τώρα, μεταβείτε στο Λογαριασμοί -> Επιλογές σύνδεσης.

  Πώς να λαμβάνετε πάντα τη φωτογραφία που θέλετε

2. Εδώ, κάντε κλικ για να αναπτύξετε την ενότητα “Κωδικός πρόσβασης” και, στη συνέχεια, κάντε κλικ στο κουμπί “Αλλαγή”.

3. Μετά από αυτό, εισαγάγετε τον τρέχοντα κωδικό πρόσβασης του υπολογιστή σας με Windows 11 και κάντε κλικ στο «Επόμενο».

4. Στην επόμενη σελίδα, μπορείτε να αλλάξετε εύκολα τον κωδικό πρόσβασης. Μπορείτε επίσης να προσθέσετε μια υπόδειξη που θα σας βοηθήσει να ανακτήσετε τον λογαριασμό σας σε περίπτωση που ξεχάσετε τον κωδικό πρόσβασης.

5. Τέλος, κάντε κλικ στο «Τέλος», και τελειώσατε. Αλλάξατε με επιτυχία τον κωδικό πρόσβασής σας στα Windows 11.

2. Αλλάξτε το PIN στα Windows 11 (για χρήστες που γνωρίζουν το τρέχον PIN τους)

Ορισμένοι χρήστες ορίζουν ένα PIN αντί για έναν κωδικό πρόσβασης για να συνδεθούν γρήγορα στους υπολογιστές τους. Σε περίπτωση που θέλετε να αλλάξετε το PIN στα Windows 11, ακολουθήστε το παρακάτω σεμινάριο.

1. Παρόμοια με την παραπάνω μέθοδο, ανοίξτε την εφαρμογή Ρυθμίσεις και μεταβείτε στο Λογαριασμοί -> Επιλογές σύνδεσης.

2. Εδώ, κάντε κλικ για να αναπτύξετε την ενότητα “PIN (Windows Hello)” και, στη συνέχεια, κάντε κλικ στο κουμπί “Αλλαγή PIN”.

3. Στην επόμενη σελίδα, πληκτρολογήστε το τρέχον PIN στο πρώτο πεδίο και, στη συνέχεια, ορίστε ένα νέο ακριβώς από κάτω. Εισαγάγετε το νέο PIN στο δεύτερο και τρίτο πεδίο κειμένου. Τέλος, κάντε κλικ στο “OK”, και αυτό είναι όλο. Αλλάξατε επιτυχώς το PIN στον υπολογιστή σας με Windows 11.

3. Αλλάξτε τον κωδικό πρόσβασης λογαριασμού Microsoft που συνδέεται με υπολογιστή Windows 11

Εάν έχετε συνδέσει έναν διαδικτυακό λογαριασμό Microsoft με τον υπολογιστή σας Windows 11, μπορείτε επίσης να αλλάξετε τον κωδικό πρόσβασής του. Ακόμα κι αν έχετε ξεχάσει τον κωδικό πρόσβασης του λογαριασμού σας Microsoft, μην ανησυχείτε. Απλώς ακολουθήστε τον οδηγό μας για να αλλάξετε τον κωδικό πρόσβασης.

1. Εάν θυμάστε τον κωδικό πρόσβασης του διαδικτυακού σας λογαριασμού Microsoft, μεταβείτε στο account.microsoft.com/security και αλλάξτε τον κωδικό πρόσβασης.

2. Σε περίπτωση που έχετε ξεχάσει τον κωδικό πρόσβασης, μεταβείτε στο account.live.com/ResetPassword.aspx και εισαγάγετε τη διεύθυνση email ή τον αριθμό τηλεφώνου της Microsoft.

3. Μετά από αυτό, επαληθεύστε την ταυτότητά σας μέσω του αριθμού τηλεφώνου ή του λογαριασμού email ανάκτησης.

4. Αφού επαληθεύσετε ότι ο λογαριασμός σας ανήκει, μπορείτε να αλλάξετε εύκολα τον κωδικό πρόσβασης του λογαριασμού Microsoft. Μπορείτε να δημιουργήσετε έναν νέο κωδικό πρόσβασης και να συνδεθείτε με αυτόν στον υπολογιστή σας με Windows 11. Επιπλέον, αφού συνδεθείτε, μπορείτε να αφαιρέσετε τον ηλεκτρονικό λογαριασμό Microsoft από τον υπολογιστή σας με Windows 11 και να μεταβείτε σε έναν τοπικό λογαριασμό.

  Πώς να εξάγετε αυτοκόλλητες σημειώσεις από τα Windows 7 στα Windows 10

4. Αλλάξτε τον κωδικό πρόσβασης στα Windows 11 χωρίς να γνωρίζετε τον τρέχοντα κωδικό πρόσβασης

Εάν δεν θυμάστε τον τρέχοντα κωδικό πρόσβασης και εξακολουθείτε να θέλετε να αλλάξετε τον κωδικό πρόσβασης του υπολογιστή σας με Windows 11, μπορείτε να το κάνετε με άλλα ενσωματωμένα εργαλεία και εντολές. Τούτου λεχθέντος, λάβετε υπόψη ότι αυτή η μέθοδος λειτουργεί μόνο με τοπικούς λογαριασμούς στα Windows 11. Δείτε λοιπόν πώς μπορείτε να το κάνετε.

Αλλάξτε τον κωδικό πρόσβασης χρησιμοποιώντας την εντολή «netplwiz».

1. Πατήστε «Windows + R» για να ανοίξετε το πλαίσιο διαλόγου Εκτέλεση. Εδώ, πληκτρολογήστε netplwiz και πατήστε Enter.

2. Στη συνέχεια, επιλέξτε το λογαριασμό σας από το αναδυόμενο παράθυρο που εμφανίζεται και κάντε κλικ στο «Επαναφορά κωδικού πρόσβασης».

3. Στο επόμενο παράθυρο, ορίστε έναν νέο κωδικό πρόσβασης για τον υπολογιστή σας με Windows 11 και τελειώσατε. Αλλάξατε επιτυχώς τον κωδικό πρόσβασής σας στα Windows 11 χωρίς να γνωρίζετε τον τρέχοντα κωδικό πρόσβασης.

Αλλαγή κωδικού πρόσβασης μέσω της γραμμής εντολών

Εκτός από την εντολή netplwiz, μπορείτε επίσης να αλλάξετε τον κωδικό πρόσβασης στα Windows 11 μέσω της γραμμής εντολών. Δεν χρειάζεται να θυμάστε και τον προηγούμενο κωδικό πρόσβασης για να λειτουργήσει αυτό. Και πάλι, αυτό θα λειτουργεί μόνο για τοπικούς λογαριασμούς, επομένως ακολουθήστε τα παρακάτω βήματα:

1. Πατήστε το πλήκτρο Windows και πληκτρολογήστε “cmd” στο πλαίσιο αναζήτησης. Τώρα, επιλέξτε “Εκτέλεση ως διαχειριστής” από το δεξί παράθυρο. Σε περίπτωση που θέλετε να εκτελείτε πάντα εφαρμογές ως διαχειριστής στα Windows 11, μεταβείτε στο συνδεδεμένο άρθρο μας.

2. Στο παράθυρο της γραμμής εντολών, εκτελέστε την παρακάτω εντολή και θα εμφανίσει όλους τους λογαριασμούς χρηστών. Στη συνέχεια, σημειώστε το όνομα λογαριασμού για τον οποίο θέλετε να αλλάξετε τον κωδικό πρόσβασης από τη δεύτερη στήλη. Για παράδειγμα – το όνομα λογαριασμού εδώ είναι Δοκιμή.

net user

3. Τώρα, εκτελέστε την παρακάτω εντολή για να αλλάξετε τον κωδικό πρόσβασης στα Windows 11. Πρέπει να αντικαταστήσετε το όνομα λογαριασμού με το πραγματικό όνομα χρήστη που εμφανίζεται στη δεύτερη στήλη. Και ορίστε τον δικό σας κωδικό πρόσβασης στη θέση του νέου κωδικού πρόσβασης. Πατήστε Enter μετά από αυτό και είστε έτοιμοι.

net user accountname newpassword

Αλλάξτε τον κωδικό πρόσβασης από τον Πίνακα Ελέγχου

Μπορείτε επίσης να ανοίξετε τον Πίνακα Ελέγχου στα Windows 11 και να αλλάξετε τον κωδικό πρόσβασης χωρίς να θυμάστε τον παλιό κωδικό πρόσβασης. Σημειώστε όμως ότι λειτουργεί μόνο για τοπικούς λογαριασμούς και θα πρέπει να ακολουθήσετε τα βήματα στην ενότητα #3 για να αλλάξετε τον κωδικό πρόσβασης του διαδικτυακού σας λογαριασμού Microsoft. Ακολουθήστε τα παρακάτω βήματα για λεπτομερείς οδηγίες.

  Πώς να μετατρέψετε το Caps Lock του Mac σας σε ένα επιπλέον κλειδί τροποποίησης

1. Πατήστε το πλήκτρο Windows και πληκτρολογήστε “control”. Τώρα, ανοίξτε τον “Πίνακα Ελέγχου”.

2. Στη συνέχεια, κάντε κλικ στο «Αλλαγή τύπου λογαριασμού» στην περιοχή «Λογαριασμοί χρηστών». Θα χρειαστείτε δικαιώματα διαχειριστή για να κάνετε αυτήν την αλλαγή.

3. Μετά από αυτό, κάντε κλικ στον τοπικό λογαριασμό για τον οποίο θέλετε να αλλάξετε τον κωδικό πρόσβασης.

4. Εδώ, κάντε κλικ στο «Αλλαγή κωδικού πρόσβασης».

5. Στην επόμενη σελίδα, ορίστε έναν νέο κωδικό πρόσβασης για τον υπολογιστή σας με Windows 11 και τελειώσατε.

Αλλαγή κωδικού πρόσβασης μέσω της διαχείρισης υπολογιστή

Η Διαχείριση υπολογιστών σάς επιτρέπει επίσης να ορίσετε έναν νέο κωδικό πρόσβασης για τα Windows 11 χωρίς να χρειάζεται να θυμάστε τον τρέχοντα κωδικό πρόσβασης. Ωστόσο, αυτή η μέθοδος λειτουργεί επίσης μόνο με τοπικούς λογαριασμούς στα Windows 11. Δείτε πώς να το κάνετε.

1. Πατήστε το πλήκτρο Windows και πληκτρολογήστε “management”. Τώρα, ανοίξτε το “Computer Management”.

2. Στη συνέχεια, αναπτύξτε το μενού «Τοπικοί χρήστες και ομάδες» στο αριστερό παράθυρο και ανοίξτε το «Χρήστες».

3. Εδώ, επιλέξτε τον λογαριασμό χρήστη για τον οποίο θέλετε να αλλάξετε τον κωδικό πρόσβασης στο δεξί παράθυρο και κάντε δεξί κλικ στο όνομά του. Τώρα, επιλέξτε “Ορισμός κωδικού πρόσβασης” από το μενού περιβάλλοντος.

4. Κάντε κλικ στο «Συνέχεια» στο αναδυόμενο παράθυρο που εμφανίζεται.

5. Τέλος, ορίστε έναν νέο κωδικό πρόσβασης για τον υπολογιστή σας με Windows 11.

5. Ξεχάσατε τον κωδικό πρόσβασης των Windows 11 και κλειδώσατε τον υπολογιστή σας; Δείτε πώς μπορείτε να αλλάξετε τον κωδικό πρόσβασης

Εάν έχετε έναν τοπικό λογαριασμό και είστε κλειδωμένοι έξω από τον υπολογιστή σας επειδή δεν φαίνεται να θυμάστε τον τρέχοντα κωδικό πρόσβασης, μην ανησυχείτε. Έχουμε γράψει ένα ειδικό μάθημα σχετικά με τον τρόπο επαναφοράς του κωδικού πρόσβασης των Windows 11 σε περίπτωση που έχετε ξεχάσει εντελώς τον κωδικό πρόσβασης. Το καλύτερο μέρος είναι ότι δεν χάνετε δεδομένα σε αυτή τη διαδικασία. Επομένως, προτείνω να διαβάσετε τον συνδεδεμένο οδηγό μας και να ακολουθήσετε τις οδηγίες βήμα προς βήμα εκεί. Θα μπορείτε να αλλάξετε τον κωδικό πρόσβασης στα Windows 11 από την οθόνη κλειδώματος.

Ορίστε έναν νέο κωδικό πρόσβασης στον υπολογιστή σας με Windows 11

Αυτές είναι λοιπόν οι 8 εύκολες μέθοδοι που μπορούν να σας βοηθήσουν να αλλάξετε τον κωδικό πρόσβασης στα Windows 11. Ανεξάρτητα από το αν έχετε έναν διαδικτυακό λογαριασμό που σχετίζεται με τον υπολογιστή σας ή έναν τοπικό λογαριασμό, έχουμε αναφέρει λύσεις για όλα τα σύνολα χρηστών. Τέλος πάντων, όλα αυτά είναι από εμάς. Εάν θέλετε να εκτελέσετε μια καθαρή εγκατάσταση των Windows 11, έχουμε έναν εύχρηστο οδηγό που συνδέεται εδώ. Και για να μάθετε για τις διαφορές μεταξύ των εκδόσεων Windows 11 Home και Pro, διαβάστε τη λεπτομερή σύγκριση μας. Τέλος, εάν έχετε οποιεσδήποτε ερωτήσεις, ενημερώστε μας στην παρακάτω ενότητα σχολίων.