Πώς να μετατρέψετε το Caps Lock του Mac σας σε ένα επιπλέον κλειδί τροποποίησης

Αν δεν είστε επιρρεπείς να φωνάζετε στο Διαδίκτυο, πιθανότατα δεν χρησιμοποιείτε το Caps Lock για πολύ. Αυτό είναι περίεργο, καθώς βρίσκεται ακριβώς δίπλα σε ένα σωρό χρήσιμα κλειδιά τροποποίησης. Δείτε πώς μπορείτε να κάνετε το Caps Lock τόσο εύχρηστο όσο τα άλλα.

Τι μπορείτε να κάνετε με ένα επιπλέον κλειδί τροποποίησης;

Ίσως το πιο ωραίο πράγμα που μπορείτε να κάνετε είναι να συνδέσετε πλήρως προσαρμοσμένα πλήκτρα πρόσβασης. Με τη χρήση μιας εφαρμογής όπως το BetterTouchTool, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε ένα επιπλέον κλειδί τροποποίησης για να προσθέσετε μια κενή καρτέλα πλήκτρων πρόσβασης στα οποία μπορείτε να επισυνάψετε ενέργειες. Εάν θέλετε να ενεργοποιήσετε ένα σενάριο φλοιού ή να ανοίξετε μια νέα καρτέλα email κάθε φορά που πατάτε Caps+B, μπορείτε να το κάνετε.

Μπορείτε να κάνετε τα ίδια προσαρμοσμένα πλήκτρα πρόσβασης χωρίς Caps Lock, αλλά θα κολλήσετε πατώντας περίεργους συνδυασμούς όπως Shift+Control+Command για να μην παρεμβαίνουν στις προεπιλεγμένες συντομεύσεις. Με αυτήν τη μέθοδο, οποιαδήποτε εφαρμογή σας επιτρέπει να ορίσετε τα δικά σας πλήκτρα πρόσβασης θα υποστηρίζει τον νέο τροποποιητή Caps Lock.

  Μια πλήρης λίστα με όλες τις ενημερώσεις που πρέπει να απεγκαταστήσετε για να αποκλείσετε τα Windows 10

Μπορείτε επίσης να επανασυνδέσετε υπάρχουσες συντομεύσεις για να χρησιμοποιήσετε το Caps Lock. Εάν υπάρχει μια υπερβολικά περίπλοκη συντόμευση που σας ενοχλεί, μπορείτε να την επανασυνδέσετε στις ρυθμίσεις πληκτρολογίου του macOS για να διευκολύνετε το πάτημα. Για παράδειγμα, το πλήκτρο πρόσβασης στο macOS για τη λήψη στιγμιότυπου οθόνης μιας επιλογής είναι Shift+Command+5, αλλά θα μπορούσατε να το επανασυνδέσετε στο Caps+S.

Επαναχρησιμοποίηση Caps Lock με Karabiner

Τώρα, δεν υπάρχει τρόπος να προσομοιώσετε σωστά ένα επιπλέον κλειδί τροποποιητή, επομένως για λόγους συμβατότητας, ένας καλύτερος τρόπος για να αποκτήσετε αυτήν τη λειτουργία είναι να αντιστοιχίσετε ξανά το Caps Lock ώστε να ενεργείτε σαν να πατάτε ταυτόχρονα τα πλήκτρα Shift, Control, Option και Command χρόνος. Δεδομένου ότι αυτός είναι ένας τόσο παράλογος συνδυασμός, καμία εφαρμογή δεν θα απαιτεί από εσάς να πατήσετε κάθε ένα από αυτά για ένα πλήκτρο πρόσβασης και δεν θα πρέπει να υπάρχουν παρεμβολές.

Αυτό σημαίνει ότι θα χάσετε συνδυασμούς όπως το Caps Lock+Command, αλλά θα πρέπει να λειτουργεί αρκετά απλά με οποιοδήποτε άλλο αλφαριθμητικό κλειδί. Μπορείτε να αντιστοιχίσετε ξανά το Caps Lock σε ένα επιπλέον πλήκτρο λειτουργίας, όπως τα πλήκτρα F13-20, αλλά μπορεί να μην λειτουργεί ως πλήκτρο πρόσβασης σε κάθε εφαρμογή. Μπορείτε επίσης να αντιστοιχίσετε εγγενώς το πλήκτρο Caps Lock σε Escape (ή οποιοδήποτε άλλο κλειδί τροποποίησης), αλλά αυτό δεν προσθέτει καμία επιπλέον λειτουργικότητα. απλώς μεταφέρει το κλειδί.

  Το Κέντρο ειδοποιήσεων των Windows 10 στα αρχικά του στάδια

Η εφαρμογή που θα χρησιμοποιήσουμε για να επανασυνδέσουμε το Caps Lock είναι το Karabiner, ένα δωρεάν εργαλείο επαναχαρτογράφησης πληκτρολογίου για macOS. Κατεβάστε και εγκαταστήστε την εφαρμογή και ανοίξτε τις προτιμήσεις. Στην καρτέλα “Σύνθετες τροποποιήσεις”, προσθέστε έναν νέο κανόνα με το κουμπί στο κάτω μέρος.

Συνήθως, με το Karabiner, θα πρέπει να επεξεργαστείτε το JSON για τον νέο σας κανόνα και να το προσθέσετε μη αυτόματα. Αλλά ένα από τα παραδείγματα που συνοδεύει είναι ακριβώς αυτό που προσπαθούμε να κάνουμε, επομένως δεν χρειάζεται να κάνετε καμία πρόσθετη ρύθμιση. Απλώς κάντε κλικ στο “+ Enable” δίπλα στο “Change caps_lock to command+control+option+shift” για να προσθέσετε τον κανόνα στο Karabiner.

Θα θέλετε να βεβαιωθείτε ότι το Caps Lock είναι απενεργοποιημένο πριν προσθέσετε τον κανόνα, διαφορετικά θα κολλήσετε ΝΑ ΦΩΝΑΖΕΤΕ ΓΙΑ ΠΑΝΤΑ. Μπορείτε πάντα να απενεργοποιήσετε τον κανόνα για να αλλάξετε το Caps Lock στο μέλλον, αλλά αυτός ο συγκεκριμένος κανόνας δεν μπορεί να χρησιμοποιήσει το κλειδί με οποιονδήποτε άλλο τρόπο.

  Αντιγράψτε τη διαδρομή και το όνομα αρχείου & φακέλου από το μενού περιβάλλοντος αρχείου

Εάν θέλετε να το διορθώσετε, μπορείτε να κάνετε κλικ στην «εισαγωγή περισσότερων κανόνων από το Διαδίκτυο» και να κάνετε λήψη του σετ «Αλλαγή caps_lock» από την επίσημη σελίδα.

Θα δείτε μια νέα κατηγορία κανόνων και υπάρχει ένας που θα σας επιτρέψει να χρησιμοποιήσετε το Shift+Caps Lock ως κανονικό πλήκτρο Caps Lock. Μπορείτε να το ενεργοποιήσετε και να αφαιρέσετε το παλιό για να το αντικαταστήσετε.

Ένα αληθινό υπερκλειδί

ο Βελτίωση Capslock Το σύνολο κανόνων αξίζει να αναφερθεί εδώ. Ενώ η επαναχαρτογράφηση του Caps Lock σε κάθε άλλο τροποποιητή παρέχει μια καθαρή σελίδα για νέα πλήκτρα πρόσβασης, αυτό το σύνολο κανόνων βρίσκει μια χρήση για κάθε κλειδί. Από προεπιλογή, σταθεροποιεί τους χάρτες σε κάθε τροποποιητή, όπως η προηγούμενη μέθοδος, αλλά έχει ενεργοποιημένες μερικές κατηγορίες πλήκτρων πρόσβασης, ώστε να μπορείτε να απενεργοποιήσετε μεμονωμένες ενότητες που δεν σας αρέσουν για να σας δώσουν χώρο για προσαρμογή.

Μπορείτε να τον εισαγάγετε με τον ίδιο τρόπο που θα εισάγατε οποιονδήποτε άλλο κανόνα στο Karabiner ή μπορείτε να επισκεφθείτε το διεύθυνση URL εγκατάστασης στο πρόγραμμα περιήγησής σας και επιλέξτε να το ανοίξετε στο Karabiner.