Πώς λειτουργούν τα ακουστικά οστικής αγωγιμότητας;

Αν δεν έχετε ακούσει για ακουστικά οστικής αγωγιμότητας, τότε προετοιμαστείτε για κάτι περίεργο. Είναι εξαιρετικά ήσυχα, δεν κάθονται στα αυτιά σας (ή μέσα) και δονούν το κρανίο σας. Αλλά πώς μπορείτε να ακούσετε ήχο μέσα από το κρανίο σας;

Οι ήχοι είναι απλώς δονήσεις

Πριν βουτήξουμε στην αγωγιμότητα των οστών, ας δούμε πρώτα πώς λειτουργεί ο ήχος. Όπως το φως, ο ήχος ταξιδεύει μέσω του αέρα σε κύματα. Αλλά σε αντίθεση με το φως, ο ήχος μπορεί επίσης να ταξιδέψει μέσα από πυκνά αντικείμενα. Αυτός είναι ο λόγος που οι ήχοι αναφέρονται συνήθως ως “κύματα πίεσης”. Προκαλούν τα αντικείμενα να δονούνται, ακόμα κι αν δεν μπορείτε να το δείτε.

Υπάρχουν ένα σωρό μικροσκοπικά όργανα στο αυτί σας που έχουν σχεδιαστεί για να αντιδρούν στον ήχο. Με άλλα λόγια, είναι εξαιρετικοί στη δόνηση. Το αστέρι της παράστασης είναι το τύμπανο του αυτιού σας, το οποίο είναι ένα λεπτό πτερύγιο δέρματος που δονείται όπως η κεφαλή ενός τυμπάνου ή το διάφραγμα ενός μικροφώνου. Ενθαρρύνει τα άλλα όργανα του αυτιού και τα μικροσκοπικά οστά του αυτιού σας να δονούνται. (Ως δευτερεύουσα σημείωση, μην αναζητάτε φωτογραφίες του τυμπάνου. Είναι χονδροειδές.)

  Πώς να στείλετε μια πρόσκληση στο Microsoft Teams

Μόλις αρχίσουν να τρέμουν όλα, ο κοχλίας σας κοιτάζει τριγύρω και καταγράφει τι συμβαίνει. Στη συνέχεια στέλνει αυτά τα δεδομένα στον εγκέφαλο, όπου μεταφράζονται σε μουσική, φωνές ή οποιονδήποτε άλλο θόρυβο στον οποίο υποβάλλετε τον εαυτό σας.

Μέχρι στιγμής, φαίνεται ότι η ακοή είναι μια σχετικά απλή διαδικασία. Και μάντεψε τι? Η αγωγιμότητα των οστών είναι εξίσου απλή.

Η αγωγιμότητα των οστών παρακάμπτει τα τύμπανα των αυτιών σας

Εντάξει, λοιπόν, η τυπική ακοή εξαρτάται από το τύμπανο για να δονεί όλα τα μικρά όργανα και οστά του εσωτερικού αυτιού σας. Το τύμπανο δεν είναι απαραίτητο για την ακοή, αλλά χωρίς αυτό, τα οστά και τα όργανα του εσωτερικού αυτιού σας θα ήταν στατικά.

Δείτε πού πάει αυτό; Η αγωγιμότητα των οστών παρακάμπτει το τύμπανο του αυτιού σας στέλνοντας δονήσεις στο εσωτερικό αυτί σας μέσω του κρανίου σας. Μόλις όλα τα μικροσκοπικά οστά και τα όργανα του εσωτερικού αυτιού σας αρχίσουν να κινούνται, ο κοχλίας σας δεν γνωρίζει τη διαφορά. Καταγράφει τους κραδασμούς, τους στέλνει στον εγκέφαλο και ξαφνικά ακούτε μουσική, podcast ή τα ενοχλητικά βίντεο που αναπαράγονται αυτόματα σε ειδησεογραφικούς ιστότοπους.

  Τι είναι οι Σημειώσεις στο Outlook και πώς τις χρησιμοποιείτε;

Τώρα, αυτό δεν σημαίνει ότι τα ακουστικά οστικής αγωγιμότητας είναι εντελώς αθόρυβα. Εξακολουθούν να ακούγονται (πολύ λιγότερο ακούγονται από τα ακουστικά), αλλά είναι σχεδιασμένα να σπρώχνουν ηχητικά κύματα μέσα στο κρανίο σας και όχι στον αέρα.

Γιατί να χρησιμοποιήσετε ακουστικά οστικής αγωγιμότητας;

Και πάλι, τα ακουστικά οστικής αγωγιμότητας παρακάμπτουν το τύμπανο και δεν σπρώχνουν πολύ ήχο στον αέρα, επομένως έχουν πολλές πρακτικές χρήσεις. Πρώτον, μπορείτε να τα χρησιμοποιήσετε για να ελευθερώσετε τα αυτιά σας ενώ ασκείστε, μιλάτε με ανθρώπους ή ακούτε την κίνηση. Μπορείτε επίσης να τα χρησιμοποιήσετε για να αποφύγετε τα επιβλαβή επίπεδα ήχου των τυπικών ακουστικών. Είναι ουσιαστικά το αντίθετο των ακουστικών ακύρωσης θορύβου.

Το πιο ενδιαφέρον είναι ότι μπορείτε να χρησιμοποιήσετε ακουστικά οστικής αγωγιμότητας για να αντιμετωπίσετε ορισμένες δυσκολίες ακοής, ειδικά την απώλεια ακοής με αγωγιμότητα. Ακόμη και ορισμένα ακουστικά βαρηκοΐας εκμεταλλεύονται την αγωγιμότητα των οστών. Λέγεται ότι ο Μπετόβεν κράτησε μια σφιχτή ράβδο ανάμεσα στα δόντια του και το πιάνο του για να συνθέσει μουσική ενώ ήταν κωφός.

  Λήψη στιγμιότυπων οθόνης και εγγραφή εκπομπών οθόνης

Η αγώγιμη απώλεια ακοής είναι ως επί το πλείστον πρόβλημα του μέσου αυτιού (δηλαδή του τυμπάνου), που είναι ακριβώς το τμήμα του αυτιού που παραλείπουν τα ακουστικά οστικής αγωγιμότητας όταν στέλνουν δονήσεις στο εσωτερικό αυτί. Φυσικά, η έκταση της απώλειας ακοής σας θα καθορίσει πόσο καλά λειτουργούν για εσάς τα ακουστικά οστικής αγωγιμότητας. Προβλήματα με το εσωτερικό αυτί (ειδικά νευρικά ή κοχλιακά προβλήματα) θα περιορίσουν επίσης την αποτελεσματικότητα των ακουστικών οστικής αγωγιμότητας.

Πρέπει να αγοράσω ακουστικά Bone Conduction;

Πριν βγείτε έξω και αγοράσετε ένα νέο ζευγάρι ακουστικά οστικής αγωγιμότητας, σκεφτείτε τις ανάγκες σας. Εάν θέλετε να παρακάμψετε την απώλεια ακοής σας ή να ακούσετε το περιβάλλον σας ενώ ακούτε μουσική, τότε, με κάθε τρόπο, πάρτε το καλύτερο ζευγάρι ακουστικών οστικής αγωγιμότητας που μπορείτε να αντέξετε οικονομικά. (Δεν είμαστε απλώς χαριτωμένοι – πολλά ακουστικά οστικής αγωγιμότητας είναι χάλια. Αγοράστε ένα καλό ζευγάρι, διαφορετικά θα απογοητευτείτε.)

Αν ψάχνετε απλώς για ποιότητα, τότε μείνετε με αυτό που γνωρίζετε. Ένα καλό ζευγάρι ακουστικών θα «ακούγεται» πάντα καλύτερα από το καλύτερο ζευγάρι ακουστικών οστικής αγωγιμότητας. Η αγωγιμότητα των οστών είναι μια λύση σε πολλά προβλήματα, αλλά έρχεται σε βάρος της ποιότητας του ήχου.