Πώς να εξοικονομήσετε χρόνο με θέματα Excel

Ένα θέμα Excel είναι μια συλλογή χρωμάτων, γραμματοσειρών και εφέ που μπορείτε να εφαρμόσετε σε ένα βιβλίο εργασίας με μερικά κλικ. Τα θέματα διασφαλίζουν μια συνεπή και επαγγελματική εμφάνιση στις αναφορές σας και σας επιτρέπουν να συμμορφώνεστε πιο εύκολα με τις οδηγίες εταιρικής επωνυμίας και ταυτότητας.

Εφαρμογή ενός θέματος Excel

Θα βρείτε τα θέματα στην καρτέλα «Διάταξη σελίδας» του Excel.

Μπορείτε να επιλέξετε ένα θέμα για το βιβλίο εργασίας σας, το οποίο θα εφαρμόζει τη συλλογή χρωμάτων, γραμματοσειρών και εφέ σχημάτων.

  Πώς να χρησιμοποιήσετε τους κωδικούς του Google Meet για να συμμετάσχετε σε μια σύσκεψη

Ή, μπορείτε να επιλέξετε μόνο ένα συγκεκριμένο θέμα χρώματος ή γραμματοσειράς για εφαρμογή.

Το Excel διαθέτει πολλά ενσωματωμένα θέματα (και επίσης θέματα χρώματος και γραμματοσειράς) που μπορείτε να εφαρμόσετε σε ένα βιβλίο εργασίας για οπτικό αντίκτυπο, εξοικονομώντας χρόνο προσπαθώντας να επιλέξετε χρώματα και γραμματοσειρές με το χέρι που θα λειτουργούσαν καλά μεταξύ τους.

Η παρακάτω εικόνα δείχνει το θέμα χρώματος Μπλε Πράσινο που εφαρμόζεται σε ένα βιβλίο εργασίας. Και τα δύο γραφήματα υιοθετούν το χρωματικό θέμα, διατηρώντας μια συνεπή εμφάνιση και αίσθηση.

Πώς να δημιουργήσετε ένα προσαρμοσμένο θέμα

Αυτό είναι υπέροχο! Αλλά η δυνατότητα δημιουργίας ενός προσαρμοσμένου θέματος είναι εκεί που βρίσκεται η μαγεία.

  Πώς να ελέγξετε ένα έγγραφο του Microsoft Word για λογοκλοπή

Δημιουργήστε ένα προσαρμοσμένο θέμα χρώματος

Κάντε κλικ στη λίστα «Χρώματα» στην ομάδα Θέματα και κάντε κλικ στην «Προσαρμογή χρωμάτων» από το κάτω μέρος της λίστας.

Αυτό θα ανοίξει το παράθυρο Δημιουργία νέων χρωμάτων θέματος.

Εισαγάγετε ένα όνομα για το νέο σας χρωματικό θέμα. Σε αυτό το παράδειγμα, δημιουργώ ένα έγχρωμο θέμα για την ομάδα μάρκετινγκ.

Στη συνέχεια, επιλέγετε τα χρώματα που θέλετε να είναι διαθέσιμα σε αυτό το θέμα από τις λίστες και κάντε κλικ στο “Αποθήκευση” όταν τελειώσετε.

Αυτό το χρωματικό θέμα είναι στη συνέχεια διαθέσιμο από τη λίστα επιλογών για εφαρμογή στο βιβλίο εργασίας.

  Πώς να εγκαταστήσετε το Fedora Cinnamon

Η παρακάτω εικόνα δείχνει το θέμα που εφαρμόζεται και τον αντίκτυπό του στα γραφήματα, καθώς και στα κελιά πίσω από τη λίστα.

Το εφαρμοσμένο θέμα θα επηρεάσει επίσης τις επιλογές που λαμβάνετε κατά την εφαρμογή χρωμάτων σε άλλες περιοχές του Excel. Για παράδειγμα, μπορείτε να δείτε την επιλογή χρώματος που είναι τώρα διαθέσιμη κατά την εφαρμογή χρώματος πλήρωσης.

Οι επιλογές είναι παραλλαγές των χρωμάτων που επέλεξα στο θέμα Μάρκετινγκ.

Δημιουργήστε ένα θέμα προσαρμοσμένης γραμματοσειράς

Κάντε κλικ στο κουμπί “Γραμματοσειρές” και κάντε κλικ στο “Προσαρμογή γραμματοσειρών”.

Ανοίγει το παράθυρο Επεξεργασία γραμματοσειρών θέματος.

Εισαγάγετε ένα όνομα για το θέμα της γραμματοσειράς σας και επιλέξτε τις γραμματοσειρές που θέλετε να χρησιμοποιήσετε για τη γραμματοσειρά “Επικεφαλίδα” και το “