Πώς να δείτε όλους τους αποθηκευμένους κωδικούς πρόσβασης Wi-Fi στα Windows 10

Τα Windows θυμούνται κάθε κωδικό πρόσβασης Wi-Fi που έχετε χρησιμοποιήσει ποτέ. Έτσι επανασυνδέεται σε αυτά τα δίκτυα. Δείτε πώς μπορείτε να προβάλετε τον αποθηκευμένο κωδικό πρόσβασης οποιουδήποτε δικτύου στο οποίο έχετε συνδεθεί ποτέ στον υπολογιστή σας με Windows.

Μπορείτε να προβάλετε αποθηκευμένους κωδικούς πρόσβασης με ενσωματωμένα εργαλεία γραμμής εντολών στα Windows, αλλά συνιστούμε τη δωρεάν εφαρμογή WirelessKeyView της NirSoft. Είναι ένα ελαφρύ εργαλείο που δεν χρειάζεται καν να εγκαταστήσετε για να το χρησιμοποιήσετε—απλώς Κατέβασέ το, ανοίξτε το αρχείο ZIP και, στη συνέχεια, κάντε διπλό κλικ στο περιλαμβανόμενο αρχείο EXE (αν έχετε κρυφές επεκτάσεις αρχείων, ανοίξτε το αρχείο εφαρμογής “WirelessKeyView”). Στη συνέχεια, θα δείτε μια λίστα με τα αποθηκευμένα ονόματα δικτύου και τους κωδικούς πρόσβασής τους που είναι αποθηκευμένοι στα Windows.

  Πώς να αλλάξετε το όνομα της οθόνης σύνδεσης στα Windows 10

Ενημέρωση: Ορισμένα προγράμματα προστασίας από ιούς ενδέχεται να λένε ότι το WirelessKeyView είναι κακόβουλο λογισμικό. Αυτό είναι ψευδώς θετικό, αν ναι—δεν είχαμε ποτέ προβλήματα με τα δωρεάν βοηθητικά προγράμματα της NirSoft. Σε αντίθεση με πολλά σύγχρονα προγράμματα των Windows, δεν περιέχουν καν adware.

Η στήλη “Όνομα δικτύου” εμφανίζει το όνομα του δικτύου Wi-Fi — με άλλα λόγια, το SSID του. Για να βρείτε τον κωδικό πρόσβασης που σχετίζεται με ένα δίκτυο, ανατρέξτε στη στήλη “Κλειδί (Ascii)” για αυτό το όνομα δικτύου. Αυτός είναι ο κωδικός πρόσβασης που πληκτρολογείτε για να συνδεθείτε σε αυτό το δίκτυο.

Για να δημιουργήσετε αντίγραφα ασφαλείας αυτών των πληροφοριών, μπορείτε να επιλέξετε Αρχείο > Αποθήκευση όλων των στοιχείων. Θα λάβετε ένα αρχείο κειμένου που περιέχει αυτές τις πληροφορίες, ώστε να μπορείτε να το πάρετε μαζί σας σε έναν νέο υπολογιστή ή να το αποθηκεύσετε για αργότερα.

  Πώς να χρησιμοποιήσετε το "Personal Vault" του OneDrive για να ασφαλίσετε τα αρχεία σας

Χρησιμοποιήστε τη γραμμή εντολών

Ο τυπικός Πίνακας Ελέγχου των Windows 10 σάς επιτρέπει να βλέπετε μόνο τον κωδικό πρόσβασης του δικτύου Wi-Fi στο οποίο είστε συνδεδεμένοι αυτήν τη στιγμή. Εάν δεν θέλετε να κάνετε λήψη λογισμικού τρίτων, θα πρέπει να χρησιμοποιήσετε εργαλεία γραμμής εντολών για να ανακαλύψετε αυτές τις πληροφορίες.

Για να βρείτε έναν κωδικό πρόσβασης στα Windows χωρίς λογισμικό τρίτου κατασκευαστή, ανοίξτε μια γραμμή εντολών ή ένα παράθυρο PowerShell. Για να το κάνετε αυτό, κάντε δεξί κλικ στο κουμπί Έναρξη ή πατήστε τα Windows+X και, στη συνέχεια, κάντε κλικ στο «PowerShell».

Εκτελέστε την ακόλουθη εντολή για να δείτε τη λίστα με τα αποθηκευμένα προφίλ δικτύου στο σύστημά σας:

netsh wlan show profiles

Αναζητήστε το όνομα του δικτύου για το οποίο χρειάζεστε τον κωδικό πρόσβασης και, στη συνέχεια, εκτελέστε την ακόλουθη εντολή, αντικαθιστώντας το “NETWORK” με το όνομα αυτού του δικτύου:

netsh wlan show profile name="NETWORK" key=clear

Κοιτάξτε στην ενότητα “Ρυθμίσεις ασφαλείας” στην έξοδο. Το πεδίο “Βασικό περιεχόμενο” εμφανίζει τον κωδικό πρόσβασης του δικτύου Wi-Fi σε απλό κείμενο.

  Πώς να φτιάξετε μια μονάδα USB των Windows σε Linux με το WoeUSB

Επαναλάβετε αυτή τη διαδικασία για κάθε δίκτυο Wi-Fi για το οποίο θέλετε να βρείτε τον κωδικό πρόσβασης.

Εάν δεν το έχετε αποθηκευμένο στα Windows, υπάρχουν πολλοί άλλοι τρόποι με τους οποίους μπορείτε να βρείτε έναν ξεχασμένο κωδικό πρόσβασης Wi-Fi, όπως σε άλλη συσκευή (όπως Mac), στη διεπαφή ιστού ενός δρομολογητή ή ακόμη και να εκτυπωθεί στον ίδιο τον δρομολογητή.