Προσαρμόστε τη διάταξη εικονιδίων σε φακέλους iOS 7 με το FolderEnhancer

Λίγο μετά την κυκλοφορία του iOS 7, καλύψαμε μια μέθοδο που εκμεταλλευόταν ένα σφάλμα που βρέθηκε στο ενημερωμένο υλικολογισμικό για να επιτρέψει στους χρήστες να δημιουργήσουν φακέλους μέσα σε φακέλους στο iPhone τους. Αυτή η δυνατότητα θυμίζει αρκετά το διάσημο tweak jailbreak που ονομάζεται FolderEnhancer, το οποίο έφερε ζωή στην έννοια των ένθετων φακέλων σε παλαιότερες εκδόσεις του iOS. Ενώ το iOS 7 βελτίωσε πολλές πτυχές των φακέλων, παρόλα αυτά δεν έφερε ένθετους φακέλους και τη δυνατότητα προσαρμογής της διάταξης εικονιδίων στη μίξη. Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο το FolderEnhancer για iOS 7 εξακολουθεί να είναι μια σχετική έκδοση, καθώς επιτρέπει στους χρήστες να δημιουργούν φακέλους πολλαπλών επιπέδων στις συσκευές τους iOS και μπορεί επίσης να χρησιμοποιηθεί για την αλλαγή του αριθμού των εικονιδίων που εμφανίζονται σε κάθε σειρά και στήλη φακέλων. Διαφορετικές πτυχές των κινούμενων εικόνων που σχετίζονται με φακέλους στο iOS 7 μπορούν επίσης να ελεγχθούν μέσω του tweak και μπορείτε ακόμη και να αλλάξετε τη συμπεριφορά των φακέλων μόλις ξεκινήσει μια εφαρμογή.

  Λύστε γραμμικές εξισώσεις και κλάσματα χρησιμοποιώντας την κάμερά σας [iOS]

Για να δημιουργήσετε ένθετους φακέλους, απλώς εκκινήστε οποιονδήποτε φάκελο στη συσκευή σας και σύρετε ένα εικονίδιο εφαρμογής πάνω από έναν άλλο, όπως ακριβώς δημιουργούνται οι φάκελοι στην Αρχική οθόνη. Στους υποφακέλους μπορούν να δοθούν ονόματα της επιλογής σας και η Αρχική οθόνη παρέχει μια μικρογραφία όλων των ένθετων φακέλων.

Το FolderEnhancer πρέπει να διαμορφωθεί μέσω του μενού Ρυθμίσεις του. Οι προσφερόμενες επιλογές δεν είναι πολύ περίπλοκες και μπορούν να γίνουν κατανοητές αρκετά εύκολα. Η ενότητα “Εφέ” σάς επιτρέπει να κάνετε εναλλαγή της κινούμενης εικόνας του προεπιλεγμένου φακέλου. Η δεύτερη επιλογή σε αυτήν την ενότητα επιτρέπει στους χρήστες να διατηρούν την ταπετσαρία στατική στο παρασκήνιο ενός φακέλου μόλις ανοίξει.

  Η φωτογραφική μηχανή Photo Sphere της Google τραβάει φωτογραφίες 360 μοιρών και τις μεταφορτώνει στους χάρτες [iOS]

Η δεύτερη ενότητα των ρυθμίσεων FolderEnhancer ασχολείται με το κλείσιμο φακέλου. Δεδομένου ότι η μεγαλύτερη δυνατότητα που προσφέρει αυτό το tweak είναι οι ένθετοι φάκελοι, τα πράγματα μπορεί να γίνουν λίγο ταραχώδη εάν θέλετε να επιστρέψετε γρήγορα στο Springboard και να βγείτε από όλους τους φακέλους. Αυτό το πιθανό πρόβλημα αντιμετωπίζεται από το FolderEnhancer κλείνοντας αυτόματα τους φακέλους κάθε φορά που εκκινείται μια εφαρμογή ή όταν ο χρήστης πατάει το κουμπί Αρχική σελίδα.

Για να αλλάξετε τη διάταξη των εικονιδίων μέσα στους φακέλους, επιλέξτε τον αριθμό των γραμμών και στηλών που θέλετε να χωρέσετε εκεί. Αφού κάνετε αυτήν την επιλογή, η συσκευή πρέπει να περάσει από ένα respring πριν γίνουν ορατές οι αλλαγές. Το FolderEnhancer εμφανίζει την επιλογή αυτόματης επανεκκίνησης μετά από κάθε αλλαγή.

  Πώς να δείτε την ισχύ του δικτύου WiFi στο iOS

Το FolderEnhancer για iOS 7 κοστίζει 0,99 $ και είναι διαθέσιμο στο repo BigBoss του καταστήματος Cydia. Για περιορισμένο χρονικό διάστημα, εάν αγοράσετε την κλασική έκδοση του tweak (για παλαιότερες εκδόσεις iOS), η παραλλαγή iOS 7 γίνεται δωρεάν. Επομένως, βιαστείτε και πάρτε την πιο πρόσφατη επανάληψη του FolderEnhancer τώρα, ειδικά εάν είστε ήδη χρήστης.