Η φωτογραφική μηχανή Photo Sphere της Google τραβάει φωτογραφίες 360 μοιρών και τις μεταφορτώνει στους χάρτες [iOS]

Όταν η Google κυκλοφόρησε την εφαρμογή Android Camera στο Google Play Store, αναρωτήθηκα, με λίγες ελπίδες ότι θα κυκλοφορούσε ποτέ για iOS. Η εφαρμογή Κάμερα της Google είναι καταπληκτική και, παρόλο που υπάρχουν εναλλακτικές εφαρμογές iOS, τίποτα δωρεάν δεν πλησιάζει όσο αυτό είναι διαθέσιμο για Android. Η Google μόλις κυκλοφόρησε το Photo Sphere Camera, μια εφαρμογή iOS που είναι δωρεάν και σας επιτρέπει να τραβάτε μια φωτογραφία 360 μοιρών ενός μέρους. Η εφαρμογή προορίζεται να χρησιμοποιείται κυρίως σε εξωτερικούς χώρους, ώστε οι χρήστες να μπορούν να τραβήξουν φωτογραφίες από μέρη που επισκέπτονται, να τους προσθέσουν γεωγραφικές ετικέτες και να τα ανεβάσουν στους Χάρτες Google. Οι φωτογραφίες γίνονται διαθέσιμες σε οποιονδήποτε χρησιμοποιεί τους Χάρτες Google. Δεν πρόκειται τόσο για την προσωπική φωτογραφία όσο για τη συλλογή φωτογραφιών για την υπηρεσία χαρτών, αλλά η εφαρμογή είναι εξαιρετική και την κάναμε μια περιστροφή.

  Υποβάθμιση από iOS 9.1 Beta σε επίσημη έκδοση iOS 9

Η εφαρμογή σάς παρέχει ένα σύντομο σεμινάριο σχετικά με τον τρόπο χρήσης της και σας συμβουλεύει να τη χρησιμοποιείτε σε εξωτερικούς χώρους για να εξασκηθείτε πριν τη χρησιμοποιήσετε σε εσωτερικούς χώρους. Εάν δεν έχετε χρησιμοποιήσει ποτέ την εφαρμογή Κάμερα σε τηλέφωνο Android, θα πρέπει να μάθετε πώς λειτουργεί η εφαρμογή. Είναι πολύ διαφορετικό από το πώς λαμβάνετε πανόραμα από την εφαρμογή φωτογραφικής μηχανής στο iOS. Η εφαρμογή σας καθοδηγεί χρησιμοποιώντας κύκλους. το πρώτο καρέ που τραβάτε καταγράφεται κεντράροντας το δαχτυλίδι γύρω από τον πρώτο κυκλικό οδηγό και μετά επαναλαμβάνοντας το για όλους τους άλλους κυκλικούς οδηγούς που βλέπετε στην οθόνη σας. Μόλις τελειώσετε, πατήστε το κουμπί επιλογής. Δεν χρειάζεται να τραβήξετε ένα πλαίσιο για όλους τους κύκλους οδηγών. Εάν έχετε τραβήξει όση περιοχή θέλετε, απλώς πατήστε το κουμπί διακοπής.

  Πώς να στείλετε εικόνες χαμηλής ποιότητας στην εφαρμογή Messages στο iOS 10

Στη συνέχεια, η εφαρμογή θα συρράψει τα πλαίσια μεταξύ τους. Ανάλογα με τον αριθμό των καρέ που τραβήξατε, αυτό μπορεί να πάρει χρόνο και θα παρατηρήσετε ότι το τηλέφωνό σας θερμαίνεται. Η φωτογραφία μεταφορτώνεται αυτόματα και δεν υπάρχει επιλογή να την εμποδίσετε να το κάνει. Δεν είστε συνδεδεμένοι στον λογαριασμό σας Google, επομένως δεν είναι δυνατή η ιχνηλάτησή τους σε εσάς. Μπορείτε επίσης να επιλέξετε να εξαιρεθείτε από την προσθήκη γεωγραφικών ετικετών.

Η προβολή μιας φωτογραφίας στην εφαρμογή είναι μια εξαιρετική εμπειρία. μπορείτε να περιηγηθείτε και να κοιτάξετε προς διαφορετικές κατευθύνσεις. Η φωτογραφία μπορεί να αφαιρεθεί από την εφαρμογή και η ετικέτα τοποθεσίας της μπορεί να επεξεργαστεί. Από τις ρυθμίσεις της εφαρμογής, μπορείτε να ορίσετε την ανάλυση φωτογραφίας και να επιλέξετε να προσθέτετε αυτόματα μια γεωγραφική ετικέτα, να αποθηκεύετε ένα αντίγραφο της φωτογραφίας στο άλμπουμ σας και να επιλέξετε να ανεβάσετε τη φωτογραφία μόνο εάν είστε συνδεδεμένοι σε δίκτυο WiFi. Όλες οι φωτογραφίες μεταφορτώνονται με άδεια ανοιχτού κώδικα.

  Πώς να αποκτήσετε δυναμικό χρώμα φόντου όπως το iTunes στην εφαρμογή μουσικής iOS 7

Πάρτε το για μια περιστροφή και πείτε μας τη γνώμη σας. Αν πρόκειται να το δοκιμάσετε σε εσωτερικό χώρο, καθίστε σε μια περιστρεφόμενη καρέκλα. Κάνει τη λήψη των 360 μοιρών πολύ πιο εύκολη.

Κάντε λήψη της φωτογραφικής μηχανής Photo Sphere από το App Store