Πώς να δείτε την ισχύ του δικτύου WiFi στο iOS

Η ισχύς του δικτύου WiFi είναι κάτι που λαμβάνετε υπόψη όταν έχετε περισσότερα από ένα δίκτυα στα οποία μπορείτε να συνδεθείτε. Στο σπίτι, έχετε μόνο το ένα δίκτυο για το οποίο πληρώνετε, επομένως, ανεξάρτητα από το αν το WiFi του γείτονά σας είναι καλύτερο, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε μόνο το δικό σας.

Σε μια δημόσια περιοχή όπου υπάρχουν πολλά δημόσια δίκτυα από τα οποία μπορείτε να επιλέξετε, θα θέλετε να ελέγξετε την ισχύ του δικτύου WiFi και να συνδεθείτε στο ισχυρότερο. Τόσο το iOS όσο και το Android διαθέτουν ένα ενσωματωμένο εργαλείο που σας επιτρέπει να βλέπετε την ισχύ του δικτύου WiFi. Δείτε πώς λειτουργεί στο iOS.

  Πώς να στείλετε εφέ και να προσθέσετε αντιδράσεις στην εφαρμογή Messages στο iOS 10

Ισχύς δικτύου WiFi

Στο iOS, εάν θέλετε μια πρόχειρη ματιά στο ποιο δίκτυο είναι ισχυρότερο, χρειάζεται μόνο να ανοίξετε την εφαρμογή Ρυθμίσεις. Επιλέξτε WiFi και περιμένετε να εμφανιστούν τα διαθέσιμα δίκτυα. Κοιτάξτε το μικρό εικονίδιο WiFi δίπλα σε κάθε δίκτυο. Ο αριθμός των γεμισμένων τόξων θα δείξει ποιο είναι το ισχυρότερο δίκτυο.

Στο παρακάτω στιγμιότυπο οθόνης, μπορείτε να δείτε ότι το δίκτυο που ονομάζεται The Bat Cave δεν είναι τόσο ισχυρό όσο το δίκτυο που ονομάζεται FATIMA-WAHAB.

Τα γεμάτα τόξα είναι ένας γρήγορος οπτικός τρόπος για να ελέγξετε την ισχύ του σήματος, αλλά δεν σας λέει πολλά επειδή δεν υπάρχει μεγάλη εμβέλεια. Εάν θέλετε μια πιο ακριβή ανάγνωση της ισχύος του σήματος, μπορείτε να εγκαταστήσετε μια εφαρμογή που ονομάζεται AirPort Utility από την Apple.

  Πώς να προσθέσετε εφέ στα ηχητικά σας μηνύματα στο iOS 10

Εγκαταστήστε την εφαρμογή και ανοίξτε την εφαρμογή Ρυθμίσεις. Κάντε κύλιση προς τα κάτω μέχρι να βρείτε το AirPort Utility. Πατήστε την εφαρμογή και ενεργοποιήστε τον σαρωτή Wi-Fi. Αφού το κάνετε αυτό, ανοίξτε την εφαρμογή AirPort Utility από την αρχική οθόνη σας. Πατήστε WiFi Scan και περιμένετε να σαρώσει όλα τα κοντινά δίκτυα. Κάθε δίκτυο θα εμφανίζεται με ένα stat που ονομάζεται Dbm. Θα είναι αρνητική τιμή. Όσο μεγαλύτερη είναι αυτή η τιμή, τόσο καλύτερη είναι η ισχύς του σήματος.

Στο παρακάτω στιγμιότυπο οθόνης, το -27dBm είναι μεγαλύτερο από -73dBm που σημαίνει ότι το δίκτυο που ονομάζεται FATIMA-WAHAB είναι ισχυρότερο από το δίκτυο που ονομάζεται The Bat Cave. Βεβαιωθείτε ότι έχετε ανακαλέσει την πρόσβαση σάρωσης Wi-Fi της εφαρμογής μόλις τελειώσετε, διαφορετικά θα εξαντληθεί η μπαταρία σας.

  Πώς να ταξινομήσετε τα τραγούδια ανά τίτλο στην εφαρμογή μουσικής στο iOS 10

Υπάρχουν πολλές άλλες εφαρμογές που κάνουν ό,τι κάνει το AirPort Utility. Εάν έχετε μια εφαρμογή που μπορεί να παρακολουθεί τη χρήση των δεδομένων σας, μπορεί να έχει μια παρόμοια λειτουργία που σας επιτρέπει να βλέπετε την ισχύ του δικτύου WiFi.

Είναι κρίμα που το iOS δεν προσφέρει περισσότερες πληροφορίες σε σχέση με την ισχύ του δικτύου, αλλά αν είμαστε ειλικρινείς, οι περισσότεροι χρήστες θα αρκούνται με το οπτικό βοήθημα, καθώς είναι πιο κατανοητό και δίνει μια γενική ιδέα για το τι πρέπει να γνωρίζουν.