Οι 5 καλύτερες προσθήκες συνομιλίας Empathy για Linux

Αν θέλετε να εμπλουτίσετε τον πελάτη συνομιλίας σας στο Linux με κάποια πρόσθετα, αλλά δεν ξέρετε από πού να ξεκινήσετε, μην φρικάρετε! Ρίξτε μια ματιά στη λίστα μας με τα 6 καλύτερα πρόσθετα συνομιλίας Empathy.

Για να είμαστε σαφείς, ο πελάτης συνομιλίας Empathy δεν διαθέτει επίσημο κατάλογο προσθηκών και, ως εκ τούτου, δεν υπάρχουν πολλές προσθήκες τρίτων για την εφαρμογή. Τούτου λεχθέντος, μπορεί εύκολα να κάνει χρήση των προσθηκών Pidgin. Πριν διαβάσετε αυτήν τη λίστα, είναι καλή ιδέα να βεβαιωθείτε ότι έχετε εγκαταστήσει το πρόσθετο Telepathy Haze. Με αυτό το πρόσθετο Empathy στον υπολογιστή σας Linux, θα μπορείτε να επωφεληθείτε πλήρως από σχεδόν οποιαδήποτε προσθήκη ή επέκταση γραμμένη για τον πελάτη Pidgin IM μέσα στο Empathy.

Εάν δεν είστε βέβαιοι πώς να λειτουργήσει η προσθήκη Telepathy Haze, ανατρέξτε στον οδηγό μας σχετικά με τον τρόπο ενεργοποίησης των προσθηκών Pidgin στο Empathy.

1. Πρόσθετο SkypeWeb

Δεν είναι δύσκολο να αντιπαθήσεις τον επίσημο πελάτη Linux Skype, καθώς είναι ένα περιτύλιγμα ιστού και κολλάει πολύ, λόγω του περιορισμένου χρόνου που αφιερώνει η Microsoft σε αυτό. Εδώ μπαίνει το SkypeWeb Plugin: είναι μια προσθήκη που επιτρέπει στους χρήστες του προγράμματος-πελάτη συνομιλίας Empathy να αλληλεπιδρούν με το Skype. Για να είμαστε σαφείς, αυτή η προσθήκη δεν καθιστά δυνατή την πραγματοποίηση κλήσεων βίντεο και ήχου στις επαφές σας. Με τον τρόπο λειτουργίας του Skype, αυτό δεν είναι δυνατό.

  Πώς να εγκαταστήσετε τον κώδικα Microsoft Visual Studio σε Linux

Ωστόσο, εάν χρησιμοποιείτε το Skype για να διατηρείτε επαφή με φίλους μέσω μηνυμάτων, η εγκατάσταση αυτής της προσθήκης είναι ένας καλός τρόπος, καθώς σας δίνει αυτό που θέλετε από την υπηρεσία στο Linux, χωρίς να χρειάζεται να ασχοληθείτε με το επίσημο πρόγραμμα.

2. Μωβ Hangouts

Μαζί με το Skype, το Google Hangouts είναι ένα από τα πιο δημοφιλή εργαλεία συνομιλίας στον κόσμο. Πολλοί το χρησιμοποιούν για να διατηρήσουν επαφή. Δυστυχώς, δεν υπάρχει εγγενής εφαρμογή Linux, επομένως ο μόνος τρόπος με τον οποίο οι χρήστες μπορούν να λάβουν μέρος στην υπηρεσία Hangout είναι χρησιμοποιώντας το πρόγραμμα περιήγησης ιστού της Google ή χρησιμοποιώντας την έκδοση ιστού. Αυτό είναι εντάξει, αλλά το Chrome χρησιμοποιεί πολλή μνήμη, καθιστώντας αδύνατο για ορισμένους χρήστες Linux να χρησιμοποιήσουν το Hangouts.

Για να ξεπεράσουν την ανάγκη χρήσης του Google Chrome, οι χρήστες του Empathy μπορούν να εγκαταστήσουν την προσθήκη Purple Hangouts. Παρέχει στους χρήστες πλήρη πρόσβαση στη λίστα των φίλων τους και πρόσβαση στην υπηρεσία Hangouts.

3. Ατμός

Το Steam είναι μια εγγενής εφαρμογή στο Linux εδώ και τουλάχιστον 4 χρόνια, επομένως δεν υπάρχει σχεδόν καμία δικαιολογία για τη χρήση πρόσθετου τρίτου κατασκευαστή για πρόσβαση στο Steam Chat μέσω instant messenger, σωστά; Λανθασμένος. Όπως αποδεικνύεται, παρόλο που πολλοί χρήστες Linux είναι χαρούμενοι που η Valve έφερε το Steam στο Linux, εξακολουθούν να επιλέγουν τη διπλή εκκίνηση των παραθύρων για παιχνίδια βίντεο. Ως αποτέλεσμα, όσοι χρησιμοποιούν τα Windows για παιχνίδια συχνά δεν εγκαθιστούν το Steam στο Linux, καθώς δεν παίζουν με αυτό και δεν βλέπουν νόημα.

  Πώς να κάνετε streaming παιχνίδια Steam στον επιτραπέζιο υπολογιστή σας Linux

Αν σας λείπουν οι φίλοι σας στο Steam στο Linux αλλά δεν θέλετε να ασχοληθείτε με την επίσημη εφαρμογή Linux, υπάρχει ένας άλλος τρόπος: OpenSteamworks chat plugin. Είναι μια προσθήκη τρίτου μέρους σε πελάτες συνομιλίας όπως το Empathy και το Pidgin που καθιστούν δυνατή την προσθήκη φίλων στο Steam στη λίστα φίλων σας.

4. Battlenet V2 και Battlenet Classic

Εκτός από το Steam, το EA Origin και το Ubisoft Uplay, ο πελάτης Battlenet της Blizzard είναι μία από τις μεγαλύτερες εφαρμογές gaming σε υπολογιστή. Δυστυχώς, δεν είναι διαθέσιμη στο Linux ως εγγενής εφαρμογή. Η έλλειψη εφαρμογής Linux Battlenet καθιστά δύσκολη την επικοινωνία με φίλους κατά τη χρήση του Linux — μέχρι τώρα.

Παρουσιάζοντας Battlenet V2. Είναι μια προσθήκη για πελάτες συνομιλίας Linux (όπως το Empathy). Η προσθήκη αλληλεπιδρά με το Battlenet API και επιτρέπει στους χρήστες να επικοινωνούν με φίλους στην υπηρεσία. Η προσθήκη V2 λειτουργεί μόνο με νέα παιχνίδια της Blizard όπως το Overwatch, το Diablo III και άλλα.

  Πώς να εγκαταστήσετε το ANGRYsearch στο Linux

Εκτός από το Battlenet V2, υπάρχει Battlenet Classic. Είναι ένα παρόμοιο πρόσθετο με στόχο τη σύνδεση των χρηστών με την υπηρεσία Blizzard Gaming, μέσω εφαρμογών συνομιλίας όπως το Empathy και το Pidgin. Το Battlenet V2 χειρίζεται τα μοντέρνα παιχνίδια, ενώ το Classic κάνει το ίδιο, αλλά για παλιά παιχνίδια Blizzard όπως το StarCraft, το Diablo 2 κ.λπ.

5. Gnome Phone Manager

Το Gnome Phone Manager είναι μια εξαιρετική προσθήκη στο Empathy που επιτρέπει στους χρήστες να στέλνουν και να λαμβάνουν μηνύματα κειμένου SMS. Σε αντίθεση με πολλές άλλες προσθήκες σε αυτήν τη λίστα, το Gnome Phone Manager δεν είναι μια προσθήκη που βασίζεται στο Pidgin. Αντίθετα, είναι μια επέκταση Telepathy που φέρνει τη λειτουργία SMS απευθείας στο Empathy.

Ο τρόπος που λειτουργεί η εφαρμογή είναι ενδιαφέρον. Αντί να χρησιμοποιεί μια διεύθυνση email και να στέλνει μηνύματα στο Text όπως κάποιες άλλες προσθήκες ή να βασίζεται σε εφαρμογές τρίτων για να κάνει τη δουλειά, το Gnome Phone Manager εκμεταλλεύεται το Bluetooth. Με τη σύνδεση στον υπολογιστή σας μέσω Bluetooth, επιτρέπει στο Empathy (ή σε οποιαδήποτε άλλη εφαρμογή που χρησιμοποιεί την προσθήκη) να στέλνει SMS απευθείας στο τηλέφωνό σας, ασύρματα.

Συνολικά, το Gnome Phone Manager είναι μια απαραίτητη προσθήκη στο πρόγραμμα-πελάτη συνομιλίας Empathy για όσους θέλουν να φέρουν φίλους κειμένου στη λίστα φίλων συνομιλίας τους.