Πώς να κάνετε streaming παιχνίδια Steam στον επιτραπέζιο υπολογιστή σας Linux

Η Valve διαθέτει έναν αυτόνομο πελάτη ροής παιχνιδιών Steam Link για Linux, Mac OS, Windows και κινητά. Με αυτό, μπορείτε να κάνετε streaming παιχνίδια που τρέχουν σε υπολογιστή παιχνιδιών μέσω Steam στην εφαρμογή Steam Link. Είναι μια εξαιρετική επιλογή για παίκτες Linux που θέλουν να παίξουν παιχνίδια επιτραπέζιου υπολογιστή στους φορητούς υπολογιστές τους. Δείτε πώς να το ρυθμίσετε.

Σημείωση: πρέπει να έχετε έναν υπολογιστή παιχνιδιών Linux που τρέχει το Steam, μαζί με έναν άλλο υπολογιστή που εκτελεί την εφαρμογή Steam Link σε Linux για να λειτουργήσει το απομακρυσμένο παιχνίδι.

Εγκατάσταση της εφαρμογής σύνδεσης Steam στο Linux

Είναι δυνατή η ροή παιχνιδιών Steam στον επιτραπέζιο υπολογιστή σας Linux με τον πελάτη Steam. Τούτου λεχθέντος, είναι πολύ πιο εύκολο να χρησιμοποιήσετε τον αποκλειστικό πελάτη σύνδεσης Steam της Valve. Δυστυχώς, αυτή η εφαρμογή δεν είναι προεγκατεστημένη σε κανένα λειτουργικό σύστημα Linux εκεί έξω. Αντίθετα, πρέπει να εγκατασταθεί.

Για να ενεργοποιήσετε την εφαρμογή σύνδεσης Steam στον υπολογιστή σας Linux, ξεκινήστε ανοίγοντας ένα παράθυρο τερματικού στην επιφάνεια εργασίας Linux. Μπορείτε να ανοίξετε ένα παράθυρο τερματικού στην επιφάνεια εργασίας πατώντας Ctrl + Alt + T στο πληκτρολόγιο. Εναλλακτικά, αναζητήστε το “Terminal” στο μενού της εφαρμογής.

  Πώς να χρησιμοποιήσετε την εντολή vmstat στο Linux

Μόλις ανοίξει το παράθυρο του τερματικού και είναι έτοιμο για χρήση, μπορεί να ξεκινήσει η εγκατάσταση του Steam Link. Ακολουθήστε τις παρακάτω οδηγίες εγκατάστασης που αντιστοιχούν στο λειτουργικό σύστημα Linux που χρησιμοποιείτε αυτήν τη στιγμή.

Flatpak

Η κυκλοφορία Flatpak του Steam Link είναι ο καλύτερος τρόπος για να κάνετε την εφαρμογή να λειτουργεί σε Linux. Το Flatpak όχι μόνο λειτουργεί στην πλειονότητα των λειτουργικών συστημάτων Linux, αλλά είναι εύκολο να εγκατασταθεί. Για να ξεκινήσετε, θα πρέπει να ρυθμίσετε το χρόνο εκτέλεσης Flatpak στον υπολογιστή σας.

Για να ρυθμίσετε το χρόνο εκτέλεσης Flatpak στον υπολογιστή σας Linux, εγκαταστήστε το πακέτο «flatpak». Εάν δεν μπορείτε να καταλάβετε πώς να ρυθμίσετε το χρόνο εκτέλεσης, ακολουθήστε τον οδηγό μας για το θέμα. Θα δούμε πώς να ρυθμίσετε τις παραμέτρους του Flatpak.

Μετά τη ρύθμιση του χρόνου εκτέλεσης Flatpak στον υπολογιστή σας, μπορεί να ξεκινήσει η εγκατάσταση του Steam Link. Χρησιμοποιώντας το flatpak remote-add παρακάτω εντολή. Αυτή η εντολή θα προσθέσει το κατάστημα εφαρμογών Flathub στο σύστημά σας.

flatpak remote-add --if-not-exists flathub https://flathub.org/repo/flathub.flatpakrepo

Με την προσθήκη Flathub, εγκαταστήστε την εφαρμογή Steam Link χρησιμοποιώντας το εγκατάσταση flatpak εντολή.

flatpak install flathub com.valvesoftware.SteamLink

Arch Linux AUR

Η αυτόνομη εφαρμογή Steam Link είναι διαθέσιμη στους χρήστες του Arch Linux μέσω του AUR. Για να λειτουργήσει, θα χρειαστεί να ρυθμίσετε το βοηθητικό εργαλείο Trizen AUR. Χρησιμοποιώντας τις παρακάτω εντολές, ρυθμίστε το εργαλείο Trizen.

sudo pacman -S git base-devel

git clone https://aur.archlinux.org/trizen.git

cd trizen/

makepkg -sri

Με την βοηθητική εφαρμογή Trizen AUR σε λειτουργία, χρησιμοποιήστε το trizen -S εντολή για εγκατάσταση της πιο πρόσφατης έκδοσης της εφαρμογής Steam Link στον υπολογιστή σας Arch Linux.

trizen -S steamlink

Πώς να κάνετε streaming παιχνίδια Steam στον επιτραπέζιο υπολογιστή σας Linux

Για να κάνετε ροή παιχνιδιών Steam στον επιτραπέζιο υπολογιστή σας Linux με το Steam Link, ακολουθήστε τις παρακάτω οδηγίες βήμα προς βήμα.

  Πώς να εγκαταστήσετε το πρόγραμμα περιήγησης Qupzilla σε Linux

Βήμα 1: Εκκινήστε την εφαρμογή Steam Link στην επιφάνεια εργασίας Linux αναζητώντας την στο μενού της εφαρμογής. Μόλις ανοίξει η εφαρμογή, θα δείτε την οθόνη “Pair Controller”. Εάν θέλετε, επιλέξτε «Σύζευξη ελεγκτή Steam» ή «Σύζευξη άλλων ελεγκτών».

Δεν θέλετε να αντιστοιχίσετε ένα χειριστήριο με την εφαρμογή Steam Link; Κάντε κλικ στο κουμπί «Παράλειψη» για να συνεχίσετε.

Βήμα 2: Αφού διαμορφώσετε τον ελεγκτή σας, θα δείτε την οθόνη “Σύνδεση με υπολογιστή”. Από εδώ, θα μπορείτε να συνδεθείτε στον υπολογιστή παιχνιδιών Linux που εκτελεί το Steam.

Καθίστε αναπαυτικά και επιτρέψτε στο Steam Link να εντοπίσει τον υπολογιστή παιχνιδιών Linux σας. Εάν δεν μπορεί να εντοπίσει τον υπολογιστή σας, επιλέξτε το κουμπί «Άλλος υπολογιστής». Στη συνέχεια, ακολουθήστε τις οδηγίες στην οθόνη που σας δίνει η εφαρμογή Steam Link για να αντιστοιχίσετε την εφαρμογή Link με τον υπολογιστή.

  5 καλύτερα εργαλεία παρακολούθησης δικτύου για Linux

Βήμα 3: Όταν ολοκληρωθεί η σύζευξη, κάντε κλικ στον απομακρυσμένο υπολογιστή σας για να αποκτήσετε πρόσβαση στην εφαρμογή Steam Link. Μετά από αυτό, θα αποκτήσετε απομακρυσμένη πρόσβαση στον υπολογιστή στο Steam Big Picture. Από εδώ, μπορείτε να αναζητήσετε ένα βιντεοπαιχνίδι για εγκατάσταση.

Βήμα 4: Με ένα βιντεοπαιχνίδι εγκατεστημένο στον απομακρυσμένο υπολογιστή, το παιχνίδι μπορεί να ξεκινήσει. Επιλέξτε το παιχνίδι σας στη βιβλιοθήκη Steam και κάντε κλικ στο κουμπί «PLAY» για να ξεκινήσετε το απομακρυσμένο παιχνίδι. Όταν επιλέγετε “PLAY”, έχετε υπόψη σας ότι ο απομακρυσμένος υπολογιστής Linux μπορεί να χρειαστεί χρόνο για να φορτώσει το παιχνίδι, καθώς είναι μέσω LAN.

Βήμα 5: Όταν είναι επιλεγμένο το κουμπί “PLAY”, το Steam Link θα εμφανίσει την οθόνη “Εκκίνηση”. Αφού ανοίξει η οθόνη “Εκκίνηση”, το παιχνίδι θα εμφανιστεί στην εφαρμογή Steam Link. Απολαύστε το παιχνίδι σας!

Εάν θέλετε να τερματίσετε τη ροή στην εφαρμογή Steam Link, κρατήστε πατημένο το Διαφυγή πλήκτρο στο πληκτρολόγιο. Όταν το κάνετε αυτό, θα εμφανιστεί ένα μενού. Χρησιμοποιώντας αυτό το μενού, επιλέξτε το κουμπί «Διακοπή ροής» για να τερματίσετε την απομακρυσμένη περίοδο παιχνιδιού με τον δικτυωμένο υπολογιστή παιχνιδιών.