Πώς να εγκαταστήσετε το ANGRYsearch στο Linux

Το ANGRYsearch είναι μια γρήγορη εφαρμογή αναζήτησης στην επιφάνεια εργασίας που επιτρέπει στους χρήστες να εντοπίζουν άμεσα αρχεία και φακέλους στην επιφάνεια εργασίας Linux. Το πρόγραμμα είναι εξαιρετικά παραμετροποιήσιμο (χάρη στο εκτεταμένο αρχείο διαμόρφωσης του) και θεωρείται η καλύτερη εναλλακτική λύση στο Fsearch, μια εφαρμογή αναζήτησης που έχουμε καλύψει στο wdzwdz στο παρελθόν. Σε αυτόν τον οδηγό, θα σας δείξουμε πώς μπορείτε να εγκαταστήσετε το ANGRYsearch στο Linux.

Εγκατάσταση στο Arch Linux μέσω AUR

Εάν είστε χρήστης του Arch Linux, θα μπορείτε να αποκτήσετε πρόσβαση στο ANGRYsearch μέσω του Αποθετηρίου χρηστών του Arch Linux. Για να αλληλεπιδράσετε με το AUR στο Arch Linux, θα χρειαστείτε μερικά πακέτα. Συγκεκριμένα, θα χρειαστεί να εγκαταστήσετε το Git και το Base-devel. Για να λάβετε αυτά τα πακέτα, ανοίξτε ένα παράθυρο τερματικού και εισαγάγετε την παρακάτω εντολή πακέτου Pacman.

sudo pacman -S git base-devel

Με τα πακέτα Git και Base-devel που έχουν ρυθμιστεί στο Arch Linux, θα είναι πλέον δυνατή η λήψη του πακέτου ANGRYsearch AUR. Για λήψη, χρησιμοποιήστε την εντολή git clone.

git clone https://aur.archlinux.org/angrysearch.git

Τώρα που ολοκληρώθηκε η λήψη του στιγμιότυπου ANGRYsearch AUR στον υπολογιστή σας, χρησιμοποιήστε την εντολή CD και μετακινήστε την περίοδο λειτουργίας του τερματικού στο φάκελο “angrysearch”.

cd angrysearch

Μέσα στο φάκελο “angrysearch”, εκτελέστε την εντολή pkgbuild για να δημιουργήσετε και να εγκαταστήσετε το πρόγραμμα ANGRYsearch στο Arch Linux. Λάβετε υπόψη ότι όταν εκτελείτε αυτήν την εντολή, μπορεί να συμβούν σφάλματα. Εάν αντιμετωπίσετε προβλήματα, φροντίστε να ελέγξετε την επίσημη σελίδα ANGRYsearch AUR και να διαβάσετε τα σχόλια. Είναι πολύ πιθανό ότι άλλοι χρήστες με παρόμοια προβλήματα μπορούν να σας βοηθήσουν.

makepkg -sri

Εγκατάσταση σε Fedora Linux μέσω RPM

Εκείνοι στο Fedora Linux δεν χρειάζεται να κατεβάσουν και να μεταγλωττίσουν τον πηγαίο κώδικα του ANGRYsearch για να τον χρησιμοποιήσουν. Γιατί; Υπάρχουν πολλά πακέτα Fedora RPM για το λογισμικό στην υπηρεσία δημιουργίας OpenSUSE. Θα πρέπει να σημειωθεί ότι από τη σύνταξη αυτού του παρόντος, υπάρχουν μόνο πακέτα RPM με δυνατότητα λήψης για τα Fedora 28 και 29. Τούτου λεχθέντος, αναμένεται ότι τα πακέτα θα ενημερώνονται με κάθε νέα κυκλοφορία του Fedora στο μέλλον.

  Πώς να δοκιμάσετε την εναλλακτική λύση Firefox ανοιχτού κώδικα LibreWolf σε Linux

Για να εγκαταστήσετε την έκδοση RPM του ANGRYsearch στο Fedora Linux, ανοίξτε ένα τερματικό και ακολουθήστε τις παρακάτω οδηγίες βήμα προς βήμα.

Βήμα 1: Χρησιμοποιώντας το εργαλείο λήψης wget, πάρτε το πιο πρόσφατο πακέτο ANGRYsearch RPM στον υπολογιστή σας.

wget https://download.opensuse.org/repositories/home:/KAMiKAZOW:/Fedora/Fedora_29/noarch/angrysearch-1.0.1-2.30.noarch.rpm -P ~/Downloads

ή

wget https://download.opensuse.org/repositories/home:/KAMiKAZOW:/Fedora/Fedora_28/noarch/angrysearch-1.0.1-2.68.noarch.rpm -P ~/Downloads

Βήμα 2: Μετακινήστε την περίοδο λειτουργίας τερματικού από τον αρχικό σας κατάλογο (~/) στο ~/Downloads εκτελώντας την ακόλουθη εντολή CD.

cd ~/Downloads

Βήμα 3: Εγκαταστήστε το ANGRYsearch στον υπολογιστή σας Fedora Linux μέσω του προγράμματος διαχείρισης πακέτων DNF.

sudo dnf install angrysearch-*.noarch.rpm -y

Εγκατάσταση στο OpenSUSE μέσω RPM

Το ANGRYsearch βρίσκεται στο OBS, οπότε φυσικά, θα μπορείτε να το εγκαταστήσετε στο OpenSUSE πολύ εύκολα. Επί του παρόντος, οι εκδόσεις του OpenSUSE που υποστηρίζει το ANGRYsearch είναι οι LEAP 15.0, LEAP 42.3 και OpenSUSE Tumbleweed. Για να λειτουργήσει, ανοίξτε ένα παράθυρο τερματικού και πληκτρολογήστε τις παρακάτω εντολές.

  Πώς να βρείτε ιούς μέσω της γραμμής εντολών στο Linux

LEAP 15.0

wget https://download.opensuse.org/repositories/home:/woelfel/openSUSE_Leap_15.0/noarch/angrysearch-0.9.5-lp150.30.1.noarch.rpm
cd ~/Downloads

sudo zypper install angrysearch-0.9.5-lp150.30.1.noarch.rpm

ΑΛΜΑ 42.3

wget https://download.opensuse.org/repositories/home:/woelfel/openSUSE_Leap_42.3/noarch/angrysearch-0.9.5-30.1.noarch.rpm

cd ~/Downloads

sudo zypper install angrysearch-0.9.5-30.1.noarch.rpm

Tumbleweed

wget https://download.opensuse.org/repositories/home:/alanbortu:/angrysearch/openSUSE_Tumbleweed/noarch/angrysearch-0.9.5-29.14.noarch.rpm -P ~/Downloads

cd ~/Downloads

sudo zypper install angrysearch-0.9.5-29.14.noarch.rpm

Εναλλακτικά, εάν δεν είστε λάτρης της εγκατάστασης του ANGRYsearch από τη γραμμή εντολών στο OpenSUSE, μεταβείτε στη σελίδα OBS της εφαρμογής. Μόλις φτάσετε εκεί, αναζητήστε το κουμπί εγκατάστασης “1-κλικ” και επιλέξτε το για να ξεκινήσετε το πρόγραμμα εγκατάστασης GUI.

Οδηγίες πηγαίου κώδικα (Ubuntu, Debian και άλλα)

Αν και είναι εξαιρετικό το γεγονός ότι διανομές όπως το Arch Linux, το Fedora και το OpenSUSE υποστηρίζονται από το ANGRYsearch, δεν ισχύει για όλες τις διανομές. Εάν θέλετε να χρησιμοποιήσετε το ANGRYsearch σε λειτουργικά συστήματα Linux όπως το Ubuntu, το Debian και άλλα, απαιτείται η κατασκευή του προγράμματος από την πηγή.

  Πώς να εγκαταστήσετε το Mumble Client σε Linux

Προτού ξεκινήσουμε τη δημιουργία του ANGRYsearch από τον πηγαίο κώδικα, θα πρέπει να εγκαταστήσετε τις εξαρτήσεις. Σε αυτήν την ενότητα, θα καλύψουμε τον τρόπο εγκατάστασης των εξαρτήσεων τόσο στο Ubuntu όσο και στο Debian. Ωστόσο, όσοι χρησιμοποιούν μια λιγότερο γνωστή διανομή Linux θα πρέπει να καταλάβουν μόνοι τους τις εξαρτήσεις που χρειάζονται.

Εξαρτήσεις Ubuntu

sudo apt install python3-pyqt5 xdg-utils git

Εξαρτήσεις Debian

sudo apt-get install python3-pyqt5 xdg-utils git

Λαμβάνοντας υπόψη τις εξαρτήσεις του ANGRYsearch, είναι ασφαλές να κάνετε λήψη της πιο πρόσφατης έκδοσης του πηγαίου κώδικα από τη σελίδα προγραμματιστών GitHub με την εντολή git clone.

Σημείωση: εάν δεν σας αρέσει να χρησιμοποιείτε το Git, μπορείτε να λάβετε μια πρόσφατη έκδοση του πηγαίου κώδικα στον προγραμματιστή σελίδα έκδοσης.

git clone https://github.com/DoTheEvo/ANGRYsearch.git

Όταν ολοκληρωθεί η εκτέλεση της εντολής git clone, χρησιμοποιήστε την εντολή CD και μετακινήστε την περίοδο λειτουργίας του τερματικού σας από τον αρχικό κατάλογο (~/) στον νέο φάκελο κώδικα “ANGRYsearch”.

cd ANGRYsearch

Στον φάκελο ANGRYsearch Git, υπάρχουν δεκάδες αρχεία. Αγνοήστε τα, καθώς το μόνο αρχείο που πρέπει να ανησυχείτε είναι το αρχείο “install.sh”.

Εκτελέστε το σενάριο “install.sh” με:

sudo ./install.sh

ή

sudo bash install.sh