Οι 12 καλύτερες γυάλινες θήκες υπολογιστή για τις προσαρμοσμένες κατασκευές σας

Ένας προσαρμοσμένος υπολογιστής μπορεί να είναι έργο τέχνης, αν γίνει σωστά. Μερικοί άνθρωποι προτιμούν τις προσαρμοσμένες τους εξέδρες παιχνιδιών να κατασκευάζονται χρησιμοποιώντας οποιοδήποτε υλικό είναι άμεσα διαθέσιμο, ενώ άλλοι περνούν απίστευτα μήκη για να προσαρμόσουν κάθε μικρή πτυχή. Το Διαδίκτυο έχει δει τους υπολογιστές χωρίς Chassis να γίνονται viral, τους υπολογιστές που χωρούν στο σώμα ενός Playstation 3, ακόμη και να χρησιμοποιούν αστεία αντικείμενα όπως κουτιά συσκευασίας, γίνονται viral. Ωστόσο, τα γυάλινα περιβλήματα έχουν αρχίσει να παρουσιάζουν ένα ενδιαφέρον μείγμα δημιουργικής ελευθερίας και έτοιμων αντικειμένων. Ακολουθούν οι συστάσεις μας για τις καλύτερες γυάλινες θήκες υπολογιστών που διατίθενται στην αγορά.

Προοίμιο

Τα κριτήρια επιλογής βασίζονται αποκλειστικά στην αισθητική και στις δημοφιλείς απόψεις των χρηστών. Θα χρησιμοποιήσουμε τη λέξη ATX για να περιγράψουμε το πλαίσιο. Το ATX (Advanced Technology Extended) διατίθεται σε διάφορες διαμορφώσεις. Το ATX Tower είναι ένα παραδοσιακό περίβλημα επιφάνειας εργασίας, το miniATX είναι ένα πιο συμπαγές σχέδιο για επιτραπέζιους υπολογιστές ενώ το microATX είναι για μικρότερα εξαρτήματα.

Επίσης, όλα τα σασί διαθέτουν τις τυπικές θύρες 2 x USB 3.0, line-in, line-out και power, αν ένα πλαίσιο έχει κάτι μοναδικό, αναφέρεται εκεί, υποθέστε ότι είναι στάνταρ εκεί που δεν αναφέρεται. Ομοίως, ο φωτισμός αναφέρεται μόνο όταν έχει γίνει κάποια προσπάθεια. Ας υποθέσουμε ότι δεν υπάρχουν επιλογές φωτισμού εκτός πλαισίου, εάν δεν αναφέρονται.

1. Phanteks Enthoo Luxe

Κατασκευή και εξαρτήματα

Το σασί Phanteks Enthoo Luxe διαθέτει διάταξη αλουμινίου με ένα πλευρικό πάνελ από σκληρυμένο γυαλί, σε μεντεσέδες. Οι πλάκες πρόσοψης μπορούν να αμμοβοληθούν (διατίθενται ήδη με την επωνυμία της εταιρείας Sandblasted). Το πιο σημαντικό, είναι έτοιμο για υγρή ψύξη με βάσεις ρεζερβουάρ και βραχίονα αντλίας. Αυτή είναι μια θήκη Full Tower ATX.

Φωτισμός

Υπάρχει ατμοσφαιρικός φωτισμός για καλύτερη θέα στο εσωτερικό του πλαισίου, καθώς και έλεγχος LED (για έως και 10 χρώματα) και υποστήριξη για ταινίες LED RGB. Είναι επίσης Asus Aura και Mystic Light Ready, out of the box. Επιπλέον, διαθέτει μια λωρίδα LED που επενδύει το εξωτερικό του γυαλιού.

  Πώς να δείτε ποιες συσκευές χρησιμοποιούν τον λογαριασμό βίντεο Amazon

λιμάνια

Το περίβλημα συνοδεύεται από δεσίματα καλωδίων velcro της Phantek για βελτιωμένη διαχείριση καλωδίων, θύρες USB 3.0 x 2, θύρες USB 2.0 x 2, ακουστικά/γραμμή εισαγωγής, μικρόφωνο, κουμπί επαναφοράς, διακόπτη LED, 2 x βραχίονες SSD και αφαιρούμενα κλουβιά σκληρού δίσκου.

Phanteks Enthoo Luxe

2. Thermaltake Core X5

Η σειρά Core σασί Thermaltake είναι μια στοιβαζόμενη λύση με γυάλινο πλαϊνό πάνελ. Είναι πανέμορφο και εύκολο στη συντήρηση αλλά δεν έχει την ευελιξία της σειράς P.

Κατασκευή και εξαρτήματα

Ο Core x5 διαθέτει διπλά πάνελ σκληρυμένου γυαλιού 4 mm για εύκολη προβολή. Υποστηρίζει τις λύσεις ψύξης και φωτισμού της Thermaltake εκτός συσκευασίας. Είναι βελτιστοποιημένο για υγρή ψύξη.

λιμάνια

Η θήκη διαθέτει εναλλάξιμα πλαϊνά πάνελ I/O (από αριστερά προς τα δεξιά), δύο θύρες USB 3.0 και δύο θύρες USB 2.0, line in και line, out που βρίσκονται σε κάθε πλευρά.

Thermaltake Core X5

3. Corsair Carbide Air 540

Κατασκευή και εξαρτήματα

Το σασί της σειράς Corsair Carbide διαθέτει δίαυλο απευθείας ροής αέρα διπλού θαλάμου για αερισμό χωρίς σκόνη. Έχει στοιβαζόμενο σχέδιο που αφήνει άφθονο χώρο για επιπλέον ανεμιστήρες. Έρχεται εξοπλισμένο με ανεμιστήρες της σειράς Air της Corsair και διαθέτει οδούς καλωδίωσης από καουτσούκ για διαχείριση εγγενών καλωδίων.

Φωτισμός

Οι οπαδοί της σειράς Corsair’s Air έρχονται με φωτισμό, αλλά το ίδιο το πλαίσιο όχι.

Corsair Carbide Series Air 540

4. Phanteks Enthoo EVOLV

Κατασκευή και εξαρτήματα

Το περίβλημα Phatneks ATX είναι μια ανθεκτική κατασκευή από αλουμίνιο πάχους 3 χιλιοστών με γυάλινο πάνελ προεπισκόπησης που βρίσκεται μέσα σε αλουμινένιο στήριγμα με φίλτρα σκόνης στο μπροστινό μέρος. Το Enthoo Evolv έρχεται με κρυφό PSU και HDD. Διατίθεται επίσης με δύο ανεμιστήρες 140 mm μπροστά και έναν άλλο πίσω. Διαθέτει τρεις διαφορετικές θέσεις για καλοριφέρ 120mm ή 140mm και φιλοξενεί δεξαμενές 120mm καθώς και 140mm με αποσβεστήρες κραδασμών. Διατίθεται επίσης με ενσωματωμένους δεσμούς καλωδίων για εύκολη διαχείριση των καλωδίων και πάνελ γρήγορης αποδέσμευσης για εύκολη πρόσβαση σε ανεμιστήρες και φίλτρα σκόνης. Η πρόσβαση στο πλαϊνό πάνελ είναι χωρίς εργαλεία (χωρίς βίδες) και ανοίγει σαν πόρτα αυτοκινήτου.

Φωτισμός

Το κουμπί λειτουργίας έχει 4 προσαρμόσιμες ρυθμίσεις φώτων, αλλά αυτό είναι περίπου. Είναι μια συσκευή που εστιάζει περισσότερο στην ψύξη παρά στο φως. Αν και ο φωτισμός δεν υποστηρίζεται από το κουτί, αυτού του είδους η σχεδίαση συνήθως απαιτεί απλώς μια λωρίδα LCD στο κάτω μέρος για να φωτίζει το εσωτερικό του πλαισίου.

λιμάνια

Οι θύρες στο Enthoo Evolv είναι οι δύο τυπικές θύρες USB 3.0 καθώς και μια γραμμή εισόδου και εξόδου πίσω από ένα μικρό κλείστρο στο επάνω μέρος του μπροστινού πίνακα.

  Αναγκάστε το πρόγραμμα περιήγησής σας να χρησιμοποιήσει το Google.com και να αγνοήσει την τοποθεσία σας

Phanteks Enthoo EVOLV

5. Phanteks Enthoo Pro M

Κατασκευή και εξαρτήματα

Το πλαίσιο Enthoo Pro M έχει βουρτσισμένο εξωτερικό αλουμίνιο και καθαρό εσωτερικό με κρυφό PSU και σκληρούς δίσκους. Το πλαϊνό πάνελ είναι σκληρυμένο γυαλί. Όπως και το EVOLV, έχει ένα γυάλινο πάνελ μόνο στη μία πλευρά. Αυτό το γυάλινο πάνελ συνδέεται και αποσπάται με βίδες. Αποστέλλεται επίσης με ένα κλουβί μονάδας οπτικού δίσκου που μπορείτε να αφαιρέσετε εύκολα εάν θέλετε να αυξήσετε τον χώρο ή να εγκαταστήσετε κάτι άλλο. Το στήριγμα του ψυγείου είναι σχεδιασμένο έτσι ώστε να μην παρεμβαίνει στη μνήμη. Διαθέτει επίσης βάση ρεζερβουάρ και υποδοχές αντλίας για υγρή ψύξη.

Φωτισμός

Αυτή η θήκη δεν έχει προστεθεί φωτισμό εξόδου, αλλά είναι συμβατή με λωρίδες LED Phanteks και μητρικές πλακέτες RGB.

λιμάνια

Αυτή η θήκη διαθέτει δύο θύρες USB 3.0, μια γραμμή εισόδου, εξόδου, μικρόφωνο και κουμπί επαναφοράς στο μπροστινό μέρος. Διαθέτει επίσης Modular HDD System (απαιτεί ξεχωριστό πρόσθετο) υποστήριξη.

Phanteks Enthoo Pro M

6. Thermaltake Core P5

Η βασική σειρά της Thermaltake τυγχάνει να είναι ένα ξεχωριστό βασίλειο σχεδιασμού, καθώς δεν πληροί τις προϋποθέσεις ως πλαίσιο, αλλά εξακολουθεί να είναι αρκετά εξαίσιο. Εάν θέλετε πρόσθετο χώρο, το Thermaltake Core P7 είναι το ίδιο με το P5 αλλά με 2 πρόσθετες βάσεις.

Κατασκευή και εξαρτήματα

Αυτή η θήκη έχει σχέδιο ανοιχτού πλαισίου που αποτελείται από γυάλινο κάλυμμα και χαλύβδινη βάση που συγκρατούνται μεταξύ τους με ενισχυμένους πυλώνες. Αυτό το πλαίσιο μπορεί να τοποθετηθεί σε τοίχο, να σταθεί όρθια ή να ξαπλώσει οριζόντια. Το μειονέκτημα είναι ότι είναι βέβαιο ότι θα προσελκύει άφθονη σκόνη. Έχει σχεδιαστεί για να φιλοξενεί άμεσα τις ιδιόκτητες λύσεις ψύξης της Thermaltake. Όλη η συναρμολόγηση συνοδεύεται από 3 χρόνια εγγύηση.

λιμάνια

Ο μπροστινός πίνακας υποστηρίζει τέσσερις θύρες USB 3.0 (σε απόσταση μεταξύ τους σε ομάδες των δύο), θύρες line-in και line-out.

7. Thermaltake Suppressor F31

Κατασκευή και εξαρτήματα

Το συγκεκριμένο σασί έρχεται πλήρως καλυμμένο αλλά έχει και γυάλινη επιλογή και είναι αρκετά υπέροχη συναρμολόγηση με το γυαλί. Το Suppressor F31 έχει ό,τι κάνει το Thermaltake Core X5, με το πρόσθετο μπόνους αποστολής με βραχίονα υποστήριξης GPU ανύψωσης. Διαθέτει αφαιρούμενα στηρίγματα μονάδας οπτικού δίσκου καθώς και βραχίονες HDD και SSD, ρυθμιζόμενα ανάλογα με τις ανάγκες.

Έρχεται επίσης με βραχίονες για δεξαμενές και καλοριφέρ, τα οποία όταν συναρμολογηθούν φαίνονται αρκετά καλά ειδικά με ένα καλό σύστημα φωτισμού.

Φωτισμός

Ολόκληρο το περίβλημα δεν φωτίζεται, αλλά αποστέλλεται με έναν αθόρυβο ανεμιστήρα με ρυθμιζόμενα φώτα.

Thermaltake Suppressor F31

  Πώς να ορίσετε ένα μήνυμα εκτός γραφείου στο Gmail

8. NZXT S340 Elite

Κατασκευή και εξαρτήματα

Το NZXT μπορεί να υπερηφανεύεται για την κατασκευή εξ ολοκλήρου από χάλυβα με ένα γιγάντιο πλαϊνό πάνελ από σκληρυμένο γυαλί. Διαθέτει φιλτραρισμένες εισαγωγές, χαλύβδινες υποδοχές ήχου, κλειστές βίδες και ενσωματωμένες λύσεις διαχείρισης καλωδίων. Διατίθεται σε μαύρο, πράσινο και λευκό.

λιμάνια

Αυτή η θήκη διαθέτει κουμπί λειτουργίας, υποδοχές HDMI (για VR) και USB 3.0 στο επάνω μέρος, καθώς και υποδοχές γραμμής εισόδου και εξόδου.

NZXT S340 Elite

9. Corsair 570X RGB

Κατασκευή και εξαρτήματα

Αυτή η ατσάλινη γυάλινη θήκη στο κέντρο του πύργου διαθέτει βάσεις ανεμιστήρα μπροστά, πίσω και επάνω. Αποστέλλεται με 3 μπροστινές βάσεις και έχει τρεις θέσεις για βάσεις ψυγείου που κυμαίνονται από 120 mm έως 140 mm μπροστά, επάνω και πίσω. Έρχεται με 2 θέσεις μονάδας SSD καθώς και 2 θέσεις μονάδας HDD. Είναι συμβατό με μεγάλους ψύκτες υγρών Corsair και υποστηρίζει GPU έως 370 mm (η μεγαλύτερη GPU που πωλείται στο εμπόριο έχει μήκος ~270 mm). Το όλο θέμα συνοδεύεται από 2 χρόνια εγγύηση.

Φωτισμός

Οι τρεις μπροστινοί ανεμιστήρες που διαθέτει αυτό το πλαίσιο είναι RGB LED.

Corsair 570X RGB

10. Phanteks Eclipse P400S

Κατασκευή και εξαρτήματα

Το Eclipse διαθέτει εξ ολοκλήρου μεταλλικό σώμα, εξωτερικό από χάλυβα και πλαϊνό πάνελ από σκληρυμένο γυαλί. Το πλαίσιο διαθέτει μαγνητικά φίλτρα προστασίας από τη σκόνη και ηχομονωτικά πάνελ. Παρ ‘όλα αυτά, εξακολουθεί να υποστηρίζει τη βέλτιστη ροή αέρα απευθείας στην CPU καθώς και στη GPU. Μπορεί να υποστηρίξει ένα ψυγείο 360 υδρόψυξης. Έρχεται επίσης με δεσίματα καλωδίων για εύκολη διαχείριση καλωδίων.

Φωτισμός

Αυτή η θήκη διαθέτει κάτω φωτισμό RGB 10 χρωμάτων και φως τροφοδοσίας RGB με διακόπτη on/off, καθώς και μια λωρίδα LED RGB 300 mm για να πηγαίνετε όπου θέλετε.

λιμάνια

Έρχεται με κρυφό μπροστινό I/O, δύο θύρες USB 3.0, υποδοχές Line-in και Line-out, LED Control, Reset και ελεγκτή ανεμιστήρα 3 ταχυτήτων.

Phanteks PH-EC416PSTG_BK Eclipse P400S

11. DeepCool TriStellar

Κατασκευή και εξαρτήματα

Αυτό το πλαίσιο βρίσκεται στη λίστα λόγω του μοναδικού σχεδιασμού του. Όλα τα άλλα σε αυτό είναι αρκετά τυπικά. Εκτός από το γεγονός ότι μοιάζει με Imperial Cruiser από το Star Wars. Διαθέτει τρεις υποδοχές μονής κατεύθυνσης για επεκτάσεις. Υποστηρίζει μητρική πλακέτα τύπου Mini-ITX και είναι κατασκευασμένη από SPCC (λεπτό χάλυβα ψυχρής έλασης) και διαθέτει γυάλινο πάνελ 0,6 mm.

Φωτισμός

Υπάρχει μια λωρίδα LED στη βάση κάθε θέσης επέκτασης.

DeepCool TriStellar

12. Thermaltake Tower 900

Κατασκευή και στοιχεία

Αυτή η θήκη διατίθεται σε μαύρο και άσπρο. Το Tower 900 είναι πραγματικά μια βιτρίνα της κατασκευής σας. Οι βάσεις της GPU είναι κάθετες και αποτρέπουν τη συσσώρευση χαλάρωσης με την πάροδο του χρόνου, ειδικά με την υδρόψυξη. Υποστηρίζει διπλά θερμαντικά σώματα 560 mm (μεγάλα) και στις δύο πλευρές επιτρέποντας διαμορφώσεις ψύξης υγρού διπλού βρόχου. Το γυαλί 2 όψεων είναι ένα φιμέ γυαλί πάχους 5 mm που ασφαλίζεται με λαστιχένια μαξιλάρια για να διατηρεί τα πράγματα εύκαμπτα και ανθεκτικά ταυτόχρονα. Η εγγύηση για αυτό το πράγμα διαρκεί 3 χρόνια.

λιμάνια

Στην κορυφή υπάρχουν τέσσερις θύρες USB 3.0 καθώς και οι τυπικές θύρες ήχου. Στο κάτω μέρος υπάρχουν μετρητές ελέγχου με ενδείξεις θερμοκρασίας και καντράν στο μπροστινό μέρος του πίνακα για τον έλεγχο όλων των ανεμιστήρων στο εσωτερικό.

Thermaltake Tower 900