Πού πήγε ο Πίνακας Ελέγχου Συστήματος στα Windows 10;

Αναζητάτε το κλασικό παράθυρο System στον Πίνακα Ελέγχου; Λοιπόν, αν έχετε ενημερώσει την Ενημέρωση Οκτωβρίου 2020 των Windows 10, μπορείτε να σταματήσετε να ψάχνετε: Δεν έχει φύγει. Να γιατί—και τι πρέπει να χρησιμοποιήσετε.

Ενημέρωση: Βρήκαμε έναν τρόπο πρόσβασης στην κρυφή πλέον σελίδα του Πίνακα Ελέγχου “System”.

Πείτε αντίο στη σελίδα συστήματος στον Πίνακα Ελέγχου

Μην ανησυχείτε—στην Ενημέρωση Οκτωβρίου 2020, μόνο μία σελίδα έχει εξαφανιστεί από τον Πίνακα Ελέγχου. Αυτή η σελίδα είναι η σελίδα System, η οποία βρισκόταν στο System and Security > System.

Αυτή η σελίδα εμφάνιζε πληροφορίες σχετικά με την εγκατεστημένη έκδοση των Windows, καθώς και λεπτομέρειες σχετικά με τον υπολογιστή σας, συμπεριλαμβανομένης της CPU που διαθέτει, της εγκατεστημένης μνήμης RAM, εάν χρησιμοποιείτε λειτουργικό σύστημα 64-bit κ.λπ.

  Πώς να βρείτε τη θέση του φακέλου εκκίνησης των Windows 10

Παρείχε επίσης συνδέσμους προς άλλα σχετικά εργαλεία, συμπεριλαμβανομένων των ρυθμίσεων Διαχείρισης Συσκευών και Επαναφοράς Συστήματος.

Μόλις εγκαταστήσετε την ενημέρωση Οκτωβρίου 2020 των Windows 10, αυτό το παράθυρο έχει φύγει—αλλά μέχρι εκεί.

Γιατί η Microsoft κατάργησε τον Πίνακα Ελέγχου Συστήματος;

Η Microsoft μεταφέρει σταδιακά τις δυνατότητες από τον κλασικό Πίνακα Ελέγχου στην εφαρμογή Ρυθμίσεις. Η εφαρμογή Ρυθμίσεις έχει πλέον τις ίδιες δυνατότητες που είχε η παλιά σελίδα συστήματος στον Πίνακα Ελέγχου.

Το κάνει πολύ, πολύ σταδιακά. Θυμηθείτε, η Microsoft ξεκίνησε αυτό το έργο με τα Windows 8, τα οποία κυκλοφόρησαν το 2012 και ήταν υπό ανάπτυξη για λίγα χρόνια πριν από αυτό. Μια δεκαετία μετά το έργο της Microsoft «ας αντικαταστήσουμε τον πίνακα ελέγχου», η εταιρεία εξακολουθεί να σημειώνει πολύ αργή πρόοδο.

Ο Πίνακας Ελέγχου δεν θα εξαφανιστεί σύντομα.

  Διορθώστε το σφάλμα μπλε οθόνης των Windows 10 Netwtw04.sys

Τι να χρησιμοποιήσετε αντί για τον πίνακα ελέγχου συστήματος

Αν ψάχνετε για τη σελίδα συστήματος, θα βρείτε τη νέα έκδοση στις Ρυθμίσεις. Απλώς κατευθυνθείτε στις Ρυθμίσεις > Σύστημα > Πληροφορίες. Μπορείτε επίσης να ανοίξετε το μενού “Έναρξη”, να αναζητήσετε “Πληροφορίες” και να εκκινήσετε το εργαλείο “Σχετικά με τον υπολογιστή σας”.

Κάθε φορά που μια εφαρμογή προσπαθεί να ανοίξει τη σελίδα συστήματος, τα Windows θα ανοίξουν τη σελίδα Πληροφορίες στην εφαρμογή Ρυθμίσεις. Μπορείτε να το δοκιμάσετε μόνοι σας: Η συντόμευση πληκτρολογίου Windows+Pause/Break ανοίγει τώρα τη σελίδα Πληροφορίες αντί για τον παλιό Πίνακα Ελέγχου συστήματος. Εκτελώντας την εντολή “control /name Microsoft.System” ανοίγει επίσης η σελίδα Πληροφορίες στις Ρυθμίσεις.

Η σελίδα Ρυθμίσεις > Σύστημα > Πληροφορίες που εμφανίζει τις προδιαγραφές υλικού της συσκευής” width=”650″ height=”424″ onload=”pagespeed.lazyLoadImages.loadIfVisibleAndMaybeBeacon(this);”  onerror=”this.onerror=null;pagespeed.lazyLoadImages.loadIfVisibleAndMaybeBeacon(this);”></p>
<p>Αυτή η σελίδα στις Ρυθμίσεις έχει βασικά όλες τις πληροφορίες από τον παλιό Πίνακα Ελέγχου.  συμπεριλαμβανομένων των προδιαγραφών συσκευής (PC) και των λεπτομερειών του λειτουργικού συστήματος Windows.  Μπορείτε να αντιγράψετε και να επικολλήσετε αυτό το κείμενο και σε άλλες εφαρμογές—είτε το επιλέξτε με το ποντίκι σας είτε χρησιμοποιήστε το κουμπί “Αντιγραφή” για να το αντιγράψετε όλο.</p>
<div style=

Κάντε κύλιση προς τα κάτω και θα δείτε τον σύνδεσμο σχετικών ρυθμίσεων για την εκκίνηση εργαλείων. όπως η Διαχείριση Συσκευών, οι Ρυθμίσεις Απομακρυσμένης Επιφάνειας Εργασίας, οι ρυθμίσεις Προστασίας Συστήματος και οι σύνθετες ρυθμίσεις συστήματος—όπως ακριβώς οι σύνδεσμοι στην αριστερή πλευρά του παραθύρου του συστήματος.

Οπότε ορίστε. Τα Windows εξακολουθούν να εμφανίζουν όλες τις ίδιες πληροφορίες σε διαφορετικό μέρος.

Αλλά γιατί η Microsoft αφαίρεσε αυτήν τη μία σελίδα από τον Πίνακα Ελέγχου, όταν άλλες σελίδες στις Ρυθμίσεις εξακολουθούν να είναι διπλότυπες στον Πίνακα Ελέγχου;

Αυτή είναι μια καλή ερώτηση, αλλά πολλά εργαλεία στον Πίνακα Ελέγχου εξακολουθούν να έχουν μεγαλύτερη ποικιλία επιλογών που δεν βρίσκονται στη νέα εφαρμογή Ρυθμίσεις. Σε αυτήν την περίπτωση, η Microsoft κατάφερε να αφαιρέσει μια σελίδα από τον Πίνακα Ελέγχου χωρίς να χάσει τις δυνατότητες.