Πώς να αποκτήσετε ένα πρόγραμμα προβολής εικόνων εμπλουτισμένο με δυνατότητες στο Chrome

Το Chrome μπορεί να ανοίξει κοινές μορφές εικόνας. Μπορείτε να προβάλετε ένα αρχείο PNG, ένα GIF, ένα JPG και ένα αρχείο SVG στο Chrome χωρίς να χρειάζεστε επιπλέον εργαλεία. Το θέμα είναι ότι ο Chrome είναι ουσιαστικά ένα πρόγραμμα περιήγησης ιστού. Υποστηρίζει την προβολή αρκετών τύπων αρχείων, αλλά αυτό διευκολύνει την κύρια λειτουργία του, δηλαδή το άνοιγμα ιστοσελίδων. Δεν έχει κατασκευαστεί για να είναι ένα έξυπνο πρόγραμμα προβολής εικόνων. Εάν θέλετε να κάνετε οτιδήποτε άλλο εκτός από την προβολή μιας εικόνας, πρέπει να την αποθηκεύσετε στην επιφάνεια εργασίας σας και να χρησιμοποιήσετε μια διαφορετική εφαρμογή όπως το IrfanView. Το Βελτιωμένο πρόγραμμα προβολής εικόνων είναι μια επέκταση του Chrome που σας προσφέρει ένα πρόγραμμα προβολής εικόνων με πλούσια χαρακτηριστικά στο Chrome. Μπορείτε να ορίσετε το προεπιλεγμένο χρώμα φόντου για μια εικόνα, να κάνετε μεγέθυνση/σμίκρυνση, περιστροφή, περιστροφή της εικόνας και πολλά άλλα.

  Πώς να εγκαταστήσετε τις επεκτάσεις του Chrome για επιφάνεια εργασίας στο Android

Εγκαταστήστε το Enhanced Image Viewer και κάντε δεξί κλικ σε μια εικόνα στο Chrome. Η επέκταση προσθέτει μια επιλογή «Προβολή εικόνας στην τρέχουσα καρτέλα» στο μενού περιβάλλοντος. Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε αυτήν την επιλογή για να ανοίξετε μια εικόνα ή μπορείτε να χρησιμοποιήσετε την προεπιλεγμένη επιλογή “Άνοιγμα εικόνας σε νέα καρτέλα”. Σε κάθε περίπτωση, η επέκταση θα αναλάβει τη λειτουργία προβολής εικόνων.

Από προεπιλογή, το Enhanced Image Viewer ορίζει το χρώμα φόντου σε λευκό. Κεντράρει επίσης την εικόνα. Το Chrome τραβάει από προεπιλογή εικόνες στα αριστερά. Μπορείτε να μεγεθύνετε ελεύθερα την εικόνα κάνοντας κύλιση προς τα πάνω. Πατήστε το πλήκτρο Q για να το περιστρέψετε αριστερόστροφα.

  Πώς να προσθέσετε δυνατότητες προσβασιμότητας στο Google Chrome

Φυσικά, το Enhanced Image Viewer μπορεί να κάνει πολύ περισσότερα από αυτό. Σας επιτρέπει να επιλέξετε το προεπιλεγμένο μέγεθος στο οποίο θα ανοίγει μια εικόνα. Ανοίξτε τη σελίδα Επεκτάσεις στο Chrome και μεταβείτε στις επιλογές του Βελτιωμένου προγράμματος προβολής εικόνων.

Το αναπτυσσόμενο μενού Προεπιλεγμένο μέγεθος σάς επιτρέπει να επιλέξετε εάν μια εικόνα πρέπει να γεμίζει το παράθυρο, να ανοίγει στο πραγματικό της μέγεθος ή να γεμίζει το παράθυρο μόνο εάν είναι μεγάλο. Το πεδίο Χρώμα φόντου σάς επιτρέπει να επιλέξετε το χρώμα φόντου για μια εικόνα. Για μια συμπαγή εικόνα, αυτό το χρώμα είναι αυτό που θα είναι ο κενός χώρος που περιβάλλει την εικόνα. Για μια εικόνα με διαφάνεια, αυτό το χρώμα θα γεμίσει τη διαφανή περιοχή.

Μπορείτε να αλλάξετε την προεπιλεγμένη στοίχιση μιας εικόνας. Το Chrome ευθυγραμμίζει μια εικόνα προς τα αριστερά και η επέκταση την ευθυγραμμίζει στη μέση. Μπορείτε να επιλέξετε αριστερή, μέση ή δεξιά στοίχιση. Για μεγαλύτερες εικόνες, μπορείτε να αποκρύψετε τις γραμμές κύλισης που εμφανίζονται. Το Enhanced Image Viewer σάς επιτρέπει να μετακινήσετε και να μεγεθύνετε την εικόνα κάνοντας κλικ και σύροντας τον κέρσορα του ποντικιού σας.

  Πώς να κατεβάσετε αρχεία στο Chrome στο Android

Το Βελτιωμένο πρόγραμμα προβολής εικόνων δεν σας επιτρέπει να επεξεργάζεστε εικόνες. Δεν προορίζεται να. Απλώς σας δίνει καλύτερες επιλογές για την προβολή εικόνων στο Chrome. Η επέκταση δεν θα σας επιτρέψει να προβάλετε εικόνες που δεν υποστηρίζει το Chrome. Βασίζεται στην υποστήριξη εικόνων του προγράμματος περιήγησης και σας προσφέρει ένα πρόγραμμα προβολής εικόνων με περισσότερες δυνατότητες στο Chrome.

Εγκαταστήστε το βελτιωμένο πρόγραμμα προβολής εικόνων από το Chrome Web Store